background img
banner
banner

«Τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν…»

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ – ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΑΓΩΝΙΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ

Με ικανοποιητική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το πρωί της Τρίτης 16/6 η συγκέντρωση διαμαρτυρίας των συμβασιούχων του Νοσοκομείου Αιγίου, με τη συμμετοχή και σωματείων της Αιγιάλειας. Η κινητοποίηση, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας γιατρών και εργαζομένων, αποτέλεσε φωνή διαμαρτυρίας των εργαζομένων στην Υγεία που βρίσκονται μετέωρη αλλά και κραυγή αγωνίας για τις μεγάλες ελλείψεις της δημόσιας υγείας.

Οι 27 συμβασιούχοι του νοσοκομείου Αιγίου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε σίτιση, φύλαξη και καθαριότητα, ανέφεραν πως επισήμως δεν έχουν ενημέρωση για το τι μέλλει γενέσθαι με το εργασιακό τους μέλλον, παρά το γεγονός ότι τέλος του μήνα λήγουν οι συμβάσεις τους. Και μπορεί οι πληροφορίες τους να μιλούν για τρίμηνη παράταση, εντούτοις εκφράζουν φόβους ότι το έργο των τομέων που καλύπτουν μπορεί να ανατεθεί σε εργολάβο.

Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Αιγίου, ζητούν: Ακύρωση των σχεδιασμών για την επαναφορά των εργολάβων και την κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας. Μονιμοποίηση εκτάκτων, συμβασιούχων, εργαζομένων – επικουρικών και προγραμμάτων ΟΑΕΔ. ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά – ενιαίο κλάδο νοσηλευτικού προσωπικού – αυξήσεις στους βασικούς μισθούς – επαναφορά 13ου και 14ου – επέκταση και διπλασιασμό του ωρομίσθιου- προκηρύξεις μόνιμου προσωπικού. Λένε «όχι» στη διάλυση της δημόσιας υγείας και στα ιδιωτικά συμφέροντα σήμερα στην καθαριότητα, τη φύλαξη και τη σίτιση, αύριο στο υπόλοιπο προσωπικό ιατρικό νοσηλευτικό και διοικητικό.

Ένωσαν τη φωνή τους αγρότες κι άλλα σωματεία

Παρών ήταν και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», ενώνοντας τη φωνή των αγροτών με τους υγειονομικούς, τονίζοντας: ΄΄Για τη υγεία ο χρόνος που δόθηκε από την πειθάρχηση του λαού δεν αξιοποιήθηκε από την κυβέρνηση για ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας. Παραμένουν 30.000 κενά μόνιμου προσωπικού και 3.500 συμβασιούχοι εργαζόμενοι με ημερομηνία λήξης. Τα νοσοκομεία μετατράπηκαν σε νοσοκομεία μιας ασθένειας αφήνοντας ξεκρέμαστους όλους του υπόλοιπους ασθενείς με την ακύρωση χιλιάδων ραντεβού πχ 10.000 Ρίο, 500 Αίγιο. Η πρωτοβάθμια φροντίδα αποδυναμώθηκε με τις μετακινήσεις ιατρών από τα κέντρα υγείας για την κάλυψη ων κενών στα νοσοκομεία΄΄.

Επίσης, παρέστησαν η Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιάλειας και σωματεία του ΠΑΜΕ, ζητώντας: Καμία απόλυση επικουρικού – συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Μαζικές προσλήψεις πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης μόνιμων γιατρών, όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για τη στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Πλήρη, επαρκή και αποκλειστική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος Υγείας. Να στελεχωθούν με το απαραίτητο προσωπικό το νοσοκομείο Αιγίου και τα Κέντρα Υγείας της υπαίθρου με άμεσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού. Υποχρέωση της πολιτείας είναι να εφοδιάσει με τα αναγκαία μέτρα προφύλαξης το προσωπικό. Επαναλειτουργία του Ακτινολογικού τμήματος κα με αξονικό τομογράφοι. Κάλυψη των κενών θέσεων σε γιατρούς και σε ειδικευόμενους. Καμία σκέψη για ΣΔΙΤ και συμβάσεις με ιδιωτικά ακτινοδιαγνωστικά κέντρα. Δωρεάν δημόσια υγεία και πρόνοια.

Από την πλευρά του, το Σωματείο Οικοδόμων Αιγίου δήλωσε την συμπαράστασή του στην απεργία των Νοσοκομειακών Γιατρών και των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, λέγοντας: ΄΄Έχουμε καταλάβει πλέων τη σημασία μιας ισχυρής Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας που θα είναι αντάξια να προσφέρει ποιοτική και δωρεάν περίθαλψη στο λαό. Δεν πρέπει να συνεχιστεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση στα Δημόσια Νοσοκομεία και στις μονάδες Υγείας και Πρόνοιας. Τα χειροκροτήματα δεν φτάνουν. Πρέπει να υπάρξουν μαζικές προσλήψεις πλήρους απασχόλησης. Καμία απόλυση επικουρικού και συμβασιούχου προσωπικού. Ένταξη στα Β.Α.Ε. Χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό του δημόσιου συστήματος υγείας. Ανάκληση κάθε μορφής ιδιωτικοποιήσεων΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr