background img
banner
banner

ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΥΛΙΒΑΙΝΙΩΤΙΚΩΝ: Πιο ελκυστική από ποτέ – Αναμένει επισκέπτες!

Ρίχνοντας τη μεγαλύτερη βαρύτητα στην διατήρηση της καθαριότητας αλλά και διοργανώνοντας δράσεις που θα κάνουν την παραλία Συλιβαινιωτίκων πιο ελκυστική, η Τοπική Κοινότητα αναμένει φέτος το καλοκαίρι μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών, επιδιώκοντας να καταστήσει την όμορφη περιοχή ακόμη πιο επισκέψιμη. Πρόκειται άλλωστε για μία περιοχή που κάθε καλοκαίρι «ξαναγεννιέται» τουριστικά, με όλες τις προϋποθέσεις φέτος να είναι θετικές.

To protionline.gr σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της κοινότητας Συλιβαινιωτίκων, Παναγιώτη Κρικέτο καταγράφει τα προβλήματα και τις ανησυχίες των κατοίκων της περιοχής. Ερωτώμενος για το ποιες είναι οι πρώτες εικόνες για την φετινή θερινή σεζόν, αναφέρει: «Υπάρχει ως τώρα μια σχετική κίνηση, κυρίως από Αθηναίους εκδρομείς, μα μόνο τα Σαββατοκύριακα. Από όσο πληροφορούμαι, στα καταλύματα και τα ξενοδοχεία στην ευρύτερη περιοχή υπάρχει μια σχετική πληρότητα, η οποία αναμένουμε να αυξηθεί και να κορυφωθεί στις αρχές Ιουλίου και μέχρι το τέλος του Αυγούστου. Ελπίζουμε ο καιρός να φτιάξει επιτέλους γιατί ως τώρα είναι πολύ άστατος. Είναι και το θέμα του κορωνοϊού, που όσο να ‘ναι μαίνεται και υπάρχει ακόμα… και αυτό, αν μη τι άλλο, λειτουργεί στην συνείδηση του κόσμου και σαν τροχοπέδη».

Η έλευση των επισκεπτών θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά

Συνεχίζοντας τις δηλώσεις του, ο πρόεδρος της κοινότητας εκτιμά πως η πανδημία του κορωνοϊού θα λειτουργήσει θετικά για την περιοχή τελικά, λέγοντας: «Η εκτίμησή μας είναι πως η επισκεψιμότητα θα είναι μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά, δεδομένης της γενικότερης οικονομικής δυσκολίας που υπάρχει, μα πρωτίστως λόγω της πανδημίας. Είναι δύσκολο οι εκδρομείς να φύγουν είτε σε νησιά είτε σε πιο μακρινές περιοχές, που δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε δομές υγείας ή το κόστος είναι μεγάλο. Είμαστε αισιόδοξοι και οφείλουμε να είμαστε. Εξάλλου η Ακράτα είναι ένας προορισμός πολύ κοντά στην Αττική. Είναι νωρίς να δούμε και να εκτιμήσουμε την συνολική κίνηση του κόσμου. Ας μην ξεχνάμε πως τα σχολεία τώρα σταματούν και ο καιρός ακόμα δεν βοηθάει».

«Η δημοτική αρχή είναι στο πλευρό μας»

Πέρυσι, την ίδια χρονική περίοδο τα Συλιβαινιώτικα, όπως και όλη η Αιγιάλεια άλλωστε, ήταν αντιμέτωπα με το μεγάλο πρόβλημα των απορριμμάτων. Φέτος πώς έχει η κατάσταση με την καθαριότητα; Ποια η εικόνα της Ανατολικής Αιγιάλειας;

Ο κ. Κρικέτος, τονίζει: «Εμείς κάνουμε κάθε προσπάθεια μαζί με την αντιδημαρχία της Ανατολικής Αιγιάλειας αλλά και τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Νίκο Καραΐσκο, έτσι ώστε να διατηρείται η πόλη μας πάντα καθαρή. Η αποκομιδή των απορριμμάτων επί καθημερινής βάσεως είναι το πρώτο μας μέλημα. Η συνεργασία με τον αντιδήμαρχο είναι άψογη και υπάρχει απόλυτη συνεννόηση ενώ λαμβάνουμε τη συνεχή στήριξή του. Εξάλλου και ο ίδιος έχει μεγάλο μεράκι για αυτό που κάνει και κρίνεται πολύ πετυχημένος ως τώρα. Στην κοινότητα υπάρχουν ήδη δύο πράσινες γωνιές ανακύκλωσης, η μία στην Συλίβαινα και η άλλη στον παραλιακό όγκο. Μέχρι στιγμής αυτά τα δύο σημεία έχουν βοηθήσει πάρα πολύ. Και το πιο αισιόδοξο είναι πως υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και από τον κόσμο. Είναι ¨εθισμένος¨ ο ντόπιος κάτοικος στην ανακύκλωση εδώ πολλά χρόνια. Αυτό είναι το πιο ευχάριστο από όλα, ο κόσμος ανταποκρίνεται και συμβάλλει τα μέγιστα».

Μεγάλη ευαισθητοποίηση του κόσμου

«Τα προηγούμενα χρόνια, ο Εμπορικός Σύλλογος Ανατολικής Αιγιάλειας και ο Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος, σε συνεργασία με την κοινότητα Συλιβαινιωτίκων, καταφέραμε να ευαισθητοποιήσουμε κάποιους ντόπιους καταστηματάρχες στο πλαίσιο του υγειονομικού ενδιαφέροντος. Έτσι, είχαν προσληφθεί δύο άτομα, τα οποία με ένα πολύ μικρό ποσό ως οικονομικό αντίτιμο, φρόντιζαν να καθαρίζουν καθημερινά και να συντηρούν την περιοχή, να αλλάζουν σακούλες στα καλαθάκια και να σαρώνουν τους δρόμους από τυχόν σκουπίδια, από τον Κράθη μέχρι και την Αιγείρα. Ο σκοπός ήταν η συντήρηση της καθαριότητας στην ευρύτερη περιοχή, ακόμα και τις γιορτινές μέρες ή τις αργίες. Όμως επειδή το αντίτιμο των εργατών αυτών ήταν τόσο μικρό που άγγιζε τα όρια του εθελοντισμού, σταμάτησε. Φέτος αυτό δεν υπάρχει. Ο εθελοντισμός δυστυχώς δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες που υπάρχουν καθημερινά, έτσι ώστε να υπάρχει η σωστή συντήρηση στο θέμα της γενικής καθαριότητας της πόλης μα και όλης της περιοχής γενικά. Ίσως θα έπρεπε και ο δήμος από την μεριά του, ανταποδοτικά πάντα, να κινητοποιηθεί και να κάνει κάτι για αυτό, προσλαμβάνοντας μέσω των τελών που πληρώνονται από τους καταστηματάρχες και τους επαγγελματίες, προσωπικό για την καθαριότητα», αναφέρει ο πρόεδρος.

Και προσθέτει επ’ αυτού: “Ο εθελοντισμός έχει και κάποια όρια και δεν αρκεί ορισμένες φορές. Και σαφώς… οι επαγγελματίες αυτοί που συμπλήρωναν το ποσό των εργατών τα περασμένα χρόνια, λόγω κυρίως της ανέχειας μα και της πανδημίας τους τελευταίους μήνες, δεν μπορούν να ανταποκριθούν. Ίσως λοιπόν θα ήταν επιβεβλημένο ο δήμος να φροντίσει στην παρούσα φάση να προσλάβει άτομα για αυτόν τον σκοπό, προκειμένου και οι μόνιμοι κάτοικοι να απολαμβάνουν την καθαριότητα του τόπου που ζούνε, μα και οι τουρίστες που επισκέπτονται την ανατολική Αιγιάλεια ένα ολοκάθαρο τουριστικό σημείο. Η προσπάθεια που έχει γίνει είναι και χρίζεται πραγματικά αξιέπαινη, καθώς στην συνολική συμπεριφορά όλων, σύλλογοι, επιχειρηματίες, κάτοικοι, εθελοντές, ακόμα και μικρά παιδιά, είναι όλοι άψογοι και συμβάλλουν στο να παραμένει ο τόπος καθαρός και ανθρώπινος. Η ευαισθητοποίηση του κόσμου και των κατοίκων κρίνεται μεγάλη και με τεράστια συμβολή στο συνολικό έργο αυτό΄”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr