background img
banner
banner

Το δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση ασέλγειας ηλικιωμένου σε βάρος σκυλιού

ΤΟ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΕ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΑ ΣΕ… ΚΟΙΝΗ ΘΕΑ

Τον… γύρο της Ελλάδας έχει κάνει η είδηση της ασέλγειας ηλικιωμένου εις βάρος αδέσποτου σκύλου σε ορεινό χωριό της Δυτικής Αιγιάλειας. Πληροφορίες θέλουν την υπόθεση να παίρνει τον δρόμο της δικαιοσύνης καθώς αυτόπτες μάρτυρες αποφάσισαν να καταθέσουν τα όσα εξωφρενικά είδαν μα εκτυλίσσονται το απόγευμα της Πέμπτης σε αυλή σπιτιού, σε… κοινή θέα.

Η ιατρική γνωμάτευση που επιβεβαιώνει την σεξουαλική κακοποίηση του ζώου τέθηκε το πρωί της Τρίτης 9/6 στη διάθεση της αστυνομίας Αιγίου από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Αιγιαλείας «Τα Φιλαράκια», με την πρόεδρό του Σία Σοφιανοπούλου να δίνει τη σχετική κατάθεση, μεταφέροντας τα όσα της καταγγέλθηκαν την Παρασκευή από κάτοικο του χωριού.

Μάλιστα, όπως η ίδια μετέφερε στο protionline.gr, κάτοικος του χωριού προέβη σε ανώνυμη τηλεφωνική καταγγελία, περιγράφοντας με λεπτομέρειες το εξωφρενικό συμβάν που έτυχε να δει, κάνοντας γνωστό ότι υπήρξαν κι άλλοι 4- 5 αυτόπτες μάρτυρες…

Μάλιστα, γνωστοποίησε τα στοιχεία του δράστη, αν και στην αρχή είχε ενδοιασμούς, εκφράζοντας φόβο ότι μπορεί να βρει τον μπελά της… ΄΄Πήγαμε στο σημείο, βρήκαμε το σκυλί, το πήγαμε στην γιατρό, εξετάστηκε και διαπιστώθηκε ότι είχε υποστεί βιασμό καθώς έφερε και αιμορραγία στον κόλπο.

Ζητούμε την παραδειγματική τιμωρία του δράστη και καλούμε όποιον είδε το περιστατικό ή γνωρίζει επ’ αυτού, να δώσει κατάθεση στην αστυνομία. Προσπαθήσαμε να σπάσουμε την «ομερτά» του χωριού και να δώσουμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να αντιληφθούν πως η σιωπή είναι συνενοχή και ότι δεν έχουν να φοβηθούν το παραμικρό΄΄, τόνισε η κ. Σοφιανοπούλου.

«Όσοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους έχουν μερίδιο ευθύνης»

Παράλληλα όμως, αναφέρθηκε και σε μία άλλη παράμετρο. Όπως είπε, δυστυχώς, το θέμα του συγκεκριμένου σκυλιού είναι βέβαιο ότι δεν θα είναι το μόνο. ΄΄Από τη στιγμή που κάποιοι εγκαταλείπουν τα σκυλιά τους στον δρόμο, δεν θα πρέπει να σοκάρονται όταν τους συμβαίνουν τέτοιες επιθέσεις. Και δυστυχώς αυτοί είναι πολλοί. Όσοι εγκαταλείπουν τα ζώα τους έχουν μερίδιο ευθύνης΄΄, σημείωσε η κ. Σοφιανοπούλου.

Εντύπωση πάντως προκαλεί ο τρόπος που λειτουργούν κάποιοι άνθρωποι… Όπως τονίζεται από τον Φιλοζωικό Σύλλογο, ΄΄οι μάρτυρες, όλοι έφριξαν μα κάνεις δεν αντέδρασε. Κανείς δεν τον σταμάτησε. Γύρισαν την πλάτη τους κι έφυγαν. Κάποιος που δεν άντεξε τις εικόνες να τον στοιχειώνουν έκανε την καταγγελία, όμως ανώνυμα, δε θέλει να εμπλακεί. Η Μίλβα μεταφέρθηκε σε κτηνίατρο και πλέον έχουμε και ιατρική γνωμάτευση που πιστοποιεί την κακοποίηση. Εμείς προχωράμε νομικά, ενώ δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση. Δε θα το αφήσουμε έτσι, θα προχωρήσουμε μέχρι τέρμα, με κάθε τρόπο. Και πρέπει όσοι ξέρετε να μιλήσετε, πρέπει να έρθετε και να καταθέσετε.

Πόσα χρόνια πια θα μας ορίζει το κατοχικό σύνδρομο του προδότη; Προδότης είσαι όταν μάρτυρας φίλο, ευεργέτη, κάποιον καλό. Όχι όταν ονομάζεις τον υπάνθρωπο που βίασε ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα.

Εκτός κι αν θες να εθελοτυφλείς τόσο που δε βλέπεις πως όπου σήμερα η σκυλίτσα, χτες ήταν μια άλλη ανυπεράσπιστη ψυχή. Μπορεί παιδί, μπορεί άτομο με νοητικές δυσκολίες, μπορεί κάποιος κατάκοιτος, οποιοσδήποτε. Η κακοποίηση μπορεί να εκφραστεί με πολλούς τρόπους και σε πολλά θύματα. Ή και τότε θα γυρνούσες την πλάτη σου να συνεχίσεις; Υπάνθρωποι όπως αυτός έχουν ισχύ όσο οι υπόλοιποι δεν ενώνονται εναντίον τους. Κι αν είναι τόσο κακός όσο όλοι λένε, είδατε με τη σιωπή τόσα χρόνια να γίνεται καλύτερος; Αν όμως είχατε όλοι ενωθεί απέναντι του δε θα μπορούσε να κάνει τόσο κακό.

Η Μίλβα είχε εμφανιστεί τέσσερις ημέρες νωρίτερα σε αυτό το χωριό. Πριν εγκαταλείψετε το ζωάκι σας ή το δώσετε στον πρώτο τυχόντα που βρέθηκε μπροστά σας, σκεφτείτε πως μπορεί να είναι αυτή η κατάληξη του και να είναι η δική σας αδιαφορία κι ανευθυνότητα που το έφερε στα χέρια του΄΄. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 85χρονος φερόμενος ως δράστης της κακοποίησης, δεν είναι μόνιμος κάτοικος του εν λόγω χωριού. Κατάγεται μεν από αυτό ωστόσο διαμένει στην Αθήνα. Προτιμά τη γενέτειρά του για τις διακοπές του, ενώ είναι πατέρας δύο γιων.

Η Μίλβα χαρίζεται…

Σύμφωνα με τον Φιλοζωικό Σύλλογο, ΄΄σε όλη τη διάρκεια της εξέτασης η Μίλβα ήταν ακίνητη, δεν αντέδρασε καθόλου. Αυτό δε σημαίνει πως δεν ενοχλήθηκε, την έπιασε έπειτα ταχυκαρδία και ανησυχία. Στον ελάχιστο χρόνο που μας γνώρισε άρχισε να μας κάνει χαρές, έγλυφε τα χέρια της κοπέλας που την πήρε από το χωριό. Στο αμάξι λούφαξε στη θέση για τα πόδια του συνοδηγού και δεν ακούστηκε καθόλου. Όταν η εθελόντρια έφυγε, έτρεξε προς το μέρος της με το βλέμμα της να τη ζητάει. Δεν υπάρχει το πόσο καλό είναι αυτό το πλασματάκι, πόσο θες να το αγκαλιάσεις για όσα πέρασε και να προσπαθήσεις να τα σβήσεις όλα προσφέροντας την όλη τη χαρά του κόσμου. Χρειάζεται ανθρώπινη επαφή, την αποζητά΄΄. Η Μίλβα χαρίζεται και όποιος επιθυμεί να τον υιοθετήσει μπορεί να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr