background img
banner
banner

Ψηλά η συμμετοχή στις Πανελλαδικές

ΟΜΑΛΑ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΕΝΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Οι εξετάσεις των αποφοίτων της Γ΄ Λυκείου βρίσκονται σε εξέλιξη και αν μη τι άλλο… αποτελούν την τελική ευθεία μιας συνολικής προσπάθειας η οποία βρίσκεται σε στάδιο κορύφωσης από την περασμένη Δευτέρα. Τα μέτρα που ορίζει η Πολιτική Προστασία για την προστασία από τον covid-19 τηρούνται επ’ ακριβώς και όλοι οι υποψήφιοι των Λυκείων της Αιγιάλειας βρίσκονται στην τελική ευθεία προς στο ¨ταξίδι¨ της αναζήτησης της επαγγελματικής τους εξέλιξης και ταυτότητας.

Όλα βαίνουν απολύτως καλά και δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα

Ο διευθυντής του 1ου ΓΕΛ Αιγίου Ηλίας Ανδρέου, εξηγώντας στο protionline.gr την μέχρι στιγμής διαδικασία και τις λεπτομέρειες που επικρατούν στο δικό του σχολείο, σημειώνει ότι «οι εξετάσεις γίνονται με πολλή προσοχή σε ό,τι αφορά το υγειονομικό ενδιαφέρον λόγω του κορωνοϊού. Και οι μαθητές και οι εξεταστές είναι πολύ συνεπείς στο πρωτόκολλο και όσα αυτό επιβάλλει, για την προστασία όλων» και συνεχίζοντας αναφέρει πως «από εμάς έχουν δηλωθεί 122 παιδιά για φέτος και όλα βαίνουν καλώς. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που δεν υπήρξαν προβλήματα ως τώρα σε κανένα επίπεδο».

Η όλη διαδικασία των εξετάσεων κρίνεται επιτυχής μέχρι στιγμής

Ο διευθυντής του ΓΕΛ Διακοπτού Στράτος Χαριτωνίδης από την μεριά του, σε επικοινωνία που είχε το protionline.gr μαζί του και ερωτώμενος για το πώς ακριβώς συνεχίζει η διαδικασία των εξετάσεων, αναφέρει: “Η διαδικασία στο σχολείο μας στέφεται με απόλυτη επιτυχία ως τώρα. Είμαστε στο 100% της συμμετοχής των μαθητών που είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν.
Όλα δουλεύουν πολύ καλά εδώ και έχουμε δώσει έμφαση στην τυπικά υγειονομική λειτουργία και προσοχή που επιβάλλεται, σε όλους ανεξαιρέτως τους χώρους του σχολείου. Οι αποστάσεις των παιδιών στα θρανία τους είναι αυτές που ορίζει ο νόμος και σε γενικές γραμμές όλοι είναι πολύ προσεκτικοί, καθηγητές και μαθητές. Είμαστε σίγουροι πως ως το τέλος της όλης διαδικασίας θα κυλήσουν όλα εξαιρετικά”.

Σε άλλη ερώτηση για το πώς κρίνεται η προετοιμασία των μαθητών και τι ανταπόκριση υπάρχει ως τώρα, συμπληρώνει πως «οι μαθητές ήταν απόλυτα προετοιμασμένοι και όλοι όσοι είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν, άπαντες έχουν προσέλθει. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι και ευχόμαστε ολόψυχα στα παιδιά καλό υπόλοιπο και καλή επιτυχία».

Μικρές οι απώλειες της τελευταίας στιγμής στις συμμετοχές

To protionline.gr  σε επικοινωνία που είχε με τον διευθυντή του ΕΠΑΛ Χαράλαμπο Παναγιωτακόπουλο και στην ίδια ερώτηση για το πώς κυλάει στο δικό του σχολείο η διαδικασία των γραπτών εξετάσεων και το τι κλίμα επικρατεί, δηλώνει: “Η συμμετοχή των παιδιών αυτή την στιγμή βρίσκεται κατ’ εκτίμηση στο 80% περίπου. Πάντα υπάρχουν “απώλειες” της τελευταίας στιγμής, εξάλλου. Το εξεταστικό κέντρο λειτουργεί πλήρως με το υγειονομικό πρωτόκολλο και τα απαραίτητα μέτρα που μας έχουν δοθεί από το υπουργείο. Η συνεργασία μεταξύ εξεταστών και εξεταζομένων κρίνεται απολύτως άψογη. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ζήλο όλοι μέχρις ότου να ολοκληρωθεί η όλη διαδικασία”.

Οι επικρίσεις και η πίεση δημιουργούν άγχος στους μαθητές

Τέλος, η Αναστασία Καμπούρη, διευθύντρια του ΓΕΛ Ακράτας από την μεριά της και μιλώντας στo protionline.gr για το πώς κρίνει τα φετινά θέματα των εξετάσεων μα και την διεκπεραίωση των εξετάσεων γενικά, αναφέρει: “Δόξα το Θεό όλα πάνε πολύ καλά. Δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα ως τώρα. Με την δυνατότητα του My School που είχε προβλεφθεί, οι μαθητές του σχολείου μας αποδεικνύονται αρκετά προετοιμασμένοι. Υπάρχει η συνολική ανταπόκριση και η γνωστική επάρκεια των παιδιών για να ανταποκριθούν”.

Η διευθύντρια του σχολείου της Ακράτας, κλείνοντας αναφέρθηκε στην λεπτή ισορροπία της ψυχολογίας των μαθητών που δίνουν και στα θέματα, λέγοντας: “Όλα τα θέματα είναι κοινά για όλους τους υποψηφίους. Κανένα παιδί δεν πρέπει να απογοητεύεται και καλό θα ήταν και εμείς ως καθηγητές μα και οι γονείς, να μην τα πιέζουμε για τον υψηλότερο στόχο ή τα ρωτάμε συνεχώς, γιατί έτσι αγχώνονται πολύ περισσότερο. Είμαι 32 χρόνια σε επίπεδο υψηλό στην ψυχολογία ενός μαθητή της Γ’ λυκείου και η εμπειρία μου αυτό λέει. Τα θέματα στην έκθεση π.χ. ήταν κατά γενική ομολογία κάπως άστοχα και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το υπουργείο δεν σκέφτεται πως αναφέρεται και απευθύνεται σε παιδιά 17 και 18 ετών και όχι σε ανθρώπους ανώτερης μόρφωσης και κατάρτισης. Το μυστικό είναι να μην πιέζουμε κανείς μας τα παιδιά και να τα κρίνουμε με επιείκεια. Έτσι δημιουργείται άγχος και πίεση στους εξεταζομένους. Ας μην τα ρωτάμε πια όλοι… ¨πώς πήγες¨ και ¨πώς πήγες¨ αγχώνοντας τα έτσι… περισσότερο”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr