background img
banner
banner

7η Τέχνη κάτω από τα αστέρια

ΣΗΚΩΣΕ ΑΥΛΑΙΑ Ο ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΣΤΑ ΣΕΛΙΑΝΙΤΙΚΑ

Οικονομική κρίση, διαδίκτυο, πανδημία εσχάτως… έφεραν πολλές ανατροπές στην καθημερινότητα, τις προτιμήσεις και τα θεάματα. Υπάρχει όμως μία «καλοκαιρινή απόλαυση» που δύσκολα θα την στερήσουμε από τον εαυτό μας. Το θερινό σινεμά, ζει στις καρδιές μας και στην Αιγιάλεια, μέσα από το σινέ- Δροσιά στην παραλία Σελιανιτίκων. Με… “αγιόκλιμα και γιασεμιά” ή άνευ, αλλά σίγουρα με τη μαγεία της 7ης Τέχνης κάτω απ’ τα άστρα, σήκωσε αυλαία χθες 10 Ιουλίου έστω και με το 70% του κόσμου που δύναται να φιλοξενήσει, λόγω των προστατευτικών μέτρων που ισχύουν ακόμα.

Αναβιώνουν χάρη στις  προσπάθειες ¨ρομαντικών¨ επιχειρηματιών

Τα θερινά σινεμά ανέκαθεν ήταν ένας τρόπος διασκέδασης που έχουν αγαπήσει οι Έλληνες τις τελευταίες δεκαετίες. Η μεγάλη άνθηση στην Αιγιάλεια, υπήρξε τις δεκαετίες ’70 και ’80 που ήταν και ο σχεδόν αποκλειστικός τρόπος θέασης, σε τοπικό επίπεδο. Παρόλο που αργότερα η τηλεόραση κυρίευσε τα πάντα, ειδικά μετά την δεκαετία του ‘80, τα θερινά σινεμά δεν έπεσαν ¨θύματα¨ των καιρών. Αναβιώνουν ακόμα, χάρη στις προσπάθειες κάποιων ¨ρομαντικών¨ επιχειρηματιών να επιμένουν.

Ένας από αυτούς είναι ο Βασίλης Φιλιππόπουλος.

Ο επιχειρηματίας που επί σειρά ετών είχε και έχει μεγάλη δραστηριότητα στον χώρο, από την περσινή χρονιά και έπειτα, έχει μοναδικό «στολίδι» της περιοχής τον θερινό κινηματογράφο στην παραλία των Σελιανιτίκων, καθώς αυτός της Αιγείρας έκλεισε και δεν θα επαναλειτουργήσει μάλλον. Ο κορωνοϊός έφερε αλλαγές μεν, αλλά τα μεγάλα εμπόδια είναι και παραμένουν αυτά που ήταν πάντοτε: Η προσέλευση του κόσμου και ο καιρός. Ο κινηματογράφος θα λειτουργήσει σύμφωνα με το πλαίσιο των διατάξεων του υπουργείου και των οδηγιών του Συλλόγου Κινηματογραφιστών Ελλάδας, ο οποίος εξέδωσε ανακοίνωση με τις λεπτομέρειες που θα επικρατήσουν και ποιος θα είναι ακριβώς ο τρόπος λειτουργίας τους.

Σταθερά στις προτιμήσεις του κόσμου

Σε συνομιλία που είχε το protionline.gr με τον ιδιοκτήτη του σινεμά “Δροσιά” και σε ερώτηση για το τι προβλέπεται για το φετινό καλοκαίρι, τονίζει: «Η εκτίμησή μου είναι πως ο κινηματογράφος θα δουλέψει και φέτος καλά.

Ο κόσμος προτιμά κατά την περίοδο του καλοκαιριού μια τέτοια επιλογή για κάποια βραδινή έξοδό του. Το αντίτιμο είναι βατό για πολλούς ανθρώπους και το να δουν μια ταινία με φόντο τον ουρανό είναι μια επιλογή που δεν αλλάζει εύκολα, γιατί διαθέτει ρομαντισμό. Δεν είναι μόνο ο ντόπιος θεατής που θα επιλέξει αυτή την διασκέδαση, υπάρχει κόσμος από Πάτρα ή άλλες όμορες περιοχές αλλά και παραθεριστές από την πρωτεύουσα ή άλλα μέρη, που επιλέγουν μια τέτοια λύση για να βγουν έξω. Υπήρξε θετική ανταπόκριση τα τελευταία χρόνια και θεωρώ πως το ίδιο θα γίνει και φέτος, παρόλο που η θερινή σεζόν που διανύουμε έχει μεγάλες ιδιαιτερότητες λόγω των υγειονομικών μέτρων».

Σε ερώτηση του protionline.gr για τις λειτουργικές λεπτομέρειες ο Βασίλης Φιλιππόπουλος, αναφέρει: «Ο κινηματογράφος θα λειτουργήσει σύμφωνα με το πρωτόκολλο και τις προϋποθέσεις που έχουν ανακοινωθεί από τον Σύλλογο Κινηματογραφιστών και των Σωματείων. Η κατάσταση φέτος έχει την ιδιαιτερότητα και της οικονομικής κρίσης του Έλληνα γενικότερα, μα κυρίως λόγω των υποχρεωτικών μέτρων στο πλαίσιο της υγειονομικής συμπεριφοράς μέσα στον χώρο του κινηματογράφου. Αυτό, αφορά πιο πολύ τις αποστάσεις που πρέπει να έχουν βάσει καταστατικού οι θεατές μεταξύ τους και το ότι στους κοινόχρηστους χώρους θα πρέπει να μην υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

Δεν θα υπάρχει διάλειμμα κατά την διάρκεια της ταινίας για να περιοριστεί ακόμα πιο πολύ το ¨πήγαινε – έλα¨ του κόσμου. Αν έχουμε σύμμαχο τον καιρό και υπάρχει ζήτηση και ροή από πλευράς θεατών δεν φοβάμαι, πιστεύω πως ο κόσμος έχει προσαρμοστεί με τα δεδομένα λόγω κορωνοϊού και είναι προσεκτικός. Είμαι και παραμένω αισιόδοξος, όπως ήμουν πάντοτε».

Με βάση τις ανάγκες της εποχής

Κλείνοντας, ο κ. Φιλιππόπουλος ως παλιός και έμπειρος κινηματογραφιστής της περιοχής, επισημαίνει: «Βρισκόμενος εδώ και τόσα χρόνια στον χώρο αυτό, έχω στόχο να διατηρήσω το θερινό σινεμά στην Αιγιάλεια, λειτουργώντας πάντα με βάση της ανάγκες της κάθε εποχής».

Ο κινηματογράφος πρόκειται να είναι ανοιχτός μέχρι τα μέσα του Σεπτεμβρίου καιρού επιτρέποντος… και να έχει προβολές καθημερινά σύμφωνα πάντα με την προσέλευση των θεατών. Οι ταινίες που θα προβληθούν καθώς και τα ωράρια, θα ανακοινωθούν τις προσεχείς ημέρες.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr