background img
banner
banner

Έμπρακτη η μέριμνα του δήμου για τα σχολεία

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 12.000 ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΠΛΕΤ

Δεκτό έκανε το αίτημα των Σχολικών Επιτροπών για επιχορήγηση για την αγορά των τάμπλετ κατά τη διάρκεια της καραντίνας για τις ανάγκες των μαθητών της Αιγιάλειας, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας. Αποδέχθηκε κατά πλειοψηφία την εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, αποδεχόμενο το αίτημα των δύο Σχολικών Επιτροπών για έκτακτη οικονομική ενίσχυση με το ποσό των 6.000€ σε κάθε μία, προκειμένου να καλυφθεί μέρος της δαπάνης που έδωσαν για αγορά τάμπλετς στις σχολικές μονάδες αρμοδιότητας τους για εξ’ αποστάσεως διδασκαλία.
Με βάση το ΦΕΚ 84/Α/13-04-2020 επεβλήθη η εξ’ αποστάσεως διδασκαλία και για τον λόγο αυτό το Υπουργείο έστειλε τάμπλετς σε όλα τα σχολεία της χώρας, στο Δήμο Αιγιαλείας δε, αναλογούσαν 40 για 50 σχολικές μονάδες ήτοι για 3.186 μαθητές.

Ως εκ τούτου η παρέμβαση της Α/θμιας Σχολικής Επιτροπής κρίθηκε αναγκαία και μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. προέβη στην αγορά 110 τάμπελτς, το συνολικό κόστος των οποίων ήταν 8.310,00€ (οικονομικότερη προσφορά 75,54€ ανά τάμπλετ).

Στη δε Δευτεροβάθμια προέβησαν στην προμήθεια ηλεκτρονικού εξοπλισμού (τάμπλετ) στις σχολικές μονάδες δαπάνη συνολικού ποσού 14.500€. Τα τάμπλετς που δόθηκαν στους μαθητές θα αποτελούν πάγιο περιουσιακό στοιχείο της κάθε σχολικής μονάδας και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για αντίστοιχες δράσεις.

Έγκριση των δαπανών για την καθαριότητα στη Δευτεροβάθμια

Εξάλλου, κατά την πρόσφατη συνεδρίαση της Σ.Ε. Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, έγινε ειδική μνεία στο έργο των σχολικών καθαριστριών, ενώ παρούσες ήταν και η πρόεδρος και η γραμματέας του συλλόγου τους Σταυρούλα Πιεράτου και Μαρία Χριστοφιλοπούλου αντίστοιχα. Μεταξύ άλλων, στη συνεδρίαση εγκρίθηκε ομόφωνα και το σύνολο των δαπανών που έγιναν για την καθαριότητα με τις επιπλέον ώρες εργασίας βάσει και της σχετικής Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου.

Αναγκαία η επιδιόρθωση της στέγης στο 3ο Γυμνάσιο Αιγίου

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν και τα κτιριακά ζητήματα σχετικά με το 3ο Γυμνάσιο (παρουσία του διευθυντή του σχολείου Κώστα Αργυριάδη) όσον αφορά την επιδιόρθωση της στέγης όπου επιβάλλεται να γίνει. Οι ενέργειες της δημοτικής αρχής και της Σχολικής Επιτροπής είναι άμεσες και στοχευμένες ώστε να προχωρήσει η μελέτη για τις επεμβάσεις που πρέπει να γίνουν και ήδη όπως ανέφερε ο πρόεδρος της Επιτροπής Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος, έχουν προχωρήσει συζητήσεις και με τις Κτιριακές Υποδομές στην κατεύθυνση αυτή.

Συζήτηση για το κτιριακό του σχολικού συγκροτήματος Καμαρών

Ομοίως σχετικά με το κτιριακό ζήτημα που αφορούν το σχολικό συγκρότημα των Καμαρών αναλύθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν το σχολείο, τις μέχρι τώρα επεμβάσεις και τον προγραμματισμό για όλες τις επόμενες ενέργειες παρουσία των διευθυντριών Γυμνασίου Κατερινάς Δημουλά και Λυκείου Σταυρούλας Αλεξανδροπούλου.

Συνένωση αιθουσών στο 1ο ΓΕΛ Αιγίου

Παρόντος του διευθυντή του 1ου Λυκείου Ηλία Ανδρέου έγινε εκτενής συζήτηση για την αναγκαιότητα συνένωσης δύο αιθουσών για τις ανάγκες των διδασκόντων και σειρά ακόμα επεμβάσεων που προωθούνται για το σχολείο.

Εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο του 4ου Γυμνασίου

Για εργασίες που μέχρι σήμερα έχουν εκτελεστεί και είναι σε εξέλιξη στον περιβάλλοντα χώρο και τα κιγκλιδώματα του 4ου Γυμνασίου Αιγίου εισηγήθηκε ο πρόεδρος και ενέκριναν ομόφωνα τα μέλη του Δ.Σ. παρόντος του διευθυντή Πέτρου Μπελτράν.

Ρύθμιση οικονομικών θεμάτων

Εκτενής συζήτηση έγινε για τα ελλείμματα που παρέλαβε η Σχολική Επιτροπή και τον τρόπο επιστροφής των χρημάτων, παρόντος του νομικού συμβούλου Πάνου Αγγελόπουλου, δεδομένης της αδιαπραγμάτευτης στάσης της παρούσας δημοτικής αρχής σε ευαίσθητα ζητήματα που ζημίωσαν το ταμείο της Σ.Ε. Επιπλέον αποφασίστηκε και η προσαρμογή της λειτουργίας της Σχολικής Επιτροπής βάσει νέας υπουργικής απόφασης περί καθορισμού λειτουργίας των σχ. επιτροπών και ρύθμιση οικονομικών θεμάτων με τις ιδιαίτερες σχετικές προβλέψεις.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr