background img
banner
banner

Αναβάθμιση της Εθνικής Παιδείας δημόσιας και ιδιωτικής

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΑΧΑΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

Για το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων που αφορά την Παιδεία, τοποθετήθηκαν στην συζήτηση της Ολομέλειας της Βουλής, Αχαιοί βουλευτές. Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου τάχθηκαν υπέρ της αναβάθμισης της Εθνικής Παιδείας στο σύνολό της λέγοντας πως ο σκοπός είναι νέοι μορφωμένοι που θα δημιουργήσουν – επαγγελματικά και οικονομικά.

Όπως μεταξύ άλλων ανέφερε ο κ. Φωτήλας, ΄΄η πεμπτουσία της δημοκρατίας είναι η έκφραση των διαφορετικών θέσεων των κομμάτων – κάτι που θα μπορούσε να γίνει στο νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης. Το προβληματικό είναι όταν έρχεται ένα κόμμα – όπως ο ΣΥΡΙΖΑ – και στέκεται με υποκρισία απέναντι σε ένα ζήτημα΄΄. Ο κ. Φωτήλας αρχικά αναφέρθηκε στη υποκριτική στάση του εισηγητή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Φίλη όταν ρώτησε τον Πρόεδρο των Ιδιωτικών Σχολείων κ. Κυραϊλίδη πόσα προσφυγόπουλα φοιτούν σε ιδιωτικά σχολεία – τη στιγμή που ως Υπουργός Παιδείας ποτέ δεν προχώρησε σε μια νομοθετική πρωτοβουλία που θα το επέτρεπε σε μια σειρά από ιδιωτικά σχολεία (τα οποία είχαν αιτηθεί να αναλάβουν τη μετακίνηση, φοίτηση και σίτιση προσφυγόπουλων).

Στη συνέχεια επισήμανε την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ που επί της κυβερνήσεώς του έγιναν πολλές προσπάθειες ώστε να κλείσουν τα ιδιωτικά σχολεία – όπως είχε κάνει και με τα πρότυπα και πειραματικά. Καταλήγοντας, τόνισε ότι ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νέους ημιμαθείς που θα βολεύονται σε ένα επίδομα – χαρτζιλίκι του κ. Τσίπρα, η ΝΔ θέλει νέους με την καλύτερη δυνατή μόρφωση που θα δημιουργήσουν – επαγγελματικά και οικονομικά.

Αγωνιούν όλοι οι νέοι γονείς…

Στην αναβάθμιση της Εθνικής Παιδείας στο σύνολό της, δημόσιας και ιδιωτικής, εστίασε, κατά την προχθεσινή της ομιλία στην Ολομέλεια για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου. «Όλοι οι νέοι γονείς, αγωνιούμε για την εκπαίδευση των παιδιών μας. Για αυτά νοιαζόμαστε και αυτά υπηρετούμε» τόνισε η κ. Αλεξοπούλου, κάνοντας στη συνέχεια αναφορά στο δημόσιο σχολείο όπου φοίτησε η ίδια. «Ένα σχολείο το οποίο παρείχε ακαδημαϊκή και κοινωνική μόρφωση, και βρισκόταν ψηλά στα μάτια των πολιτών» είπε χαρακτηριστικά. Για την αναβάθμιση του δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος, ψηφίστηκε πριν από μικρό χρονικό διάστημα νόμος ο οποίος παρέχει τις απαιτούμενες βελτιώσεις, ώστε να ανταποκριθεί το δημόσιο σύστημα εκπαίδευσης στις ανάγκες της σύγχρονης εποχής.

Ταυτόχρονα, η κ. Αλεξοπούλου αναφέρθηκε στην ιδιωτική εκπαίδευση και στην ανάγκη νέου θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της. Όπως είπε, ΄΄σε αυτό περιλαμβάνεται η μείωση του ασφυκτικού κρατικού παρεμβατισμού, με αυστηρή όμως τήρηση του νόμου. Παράλληλα, ρυθμίζεται το παρεχόμενο επίπεδο σπουδών μαζί με την προστασία και επιβράβευση των καλών δασκάλων και καθηγητών.

Οι αναγκαίες για αυτά διατάξεις, εισάγονται με τον συγκεκριμένο νόμο της Κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, έτσι ώστε δημόσια και ιδιωτική εκπαίδευση να αποτελέσουν πυλώνες της εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης της Πατρίδας μας΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr