background img
banner
banner

Ανακοίνωσε παραίτηση από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας

Ο ΑΧΑΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Τη λύπη του εξέφρασε δημόσια από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου, για τη συμπεριφορά του κατά το επεισόδιο που έγινε στη συζήτηση στην Ολομέλεια, των πορισμάτων της Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, που είχε ως αποτέλεσμα να διακοπεί η συνεδρίαση και να παραπεμφθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας.

Ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι σήμερα το πρωί θα καταθέσει την παραίτησή του από το Κεντρικό Συμβούλιο Υγείας.

«Λυπάμαι και απολογούμαι γιατί έχασα την ψυχραιμία μου όταν με είπαν διαπλεκόμενο και βουτηγμένο στη λάσπη.

Δεν προχώρησα σε απρεπείς εκφράσεις, όμως η ένταση της αντίδρασής μου και οι χειρονομίες μου έδωσαν αφορμή για ερμηνείες που δεν ήταν στην πρόθεση μου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μάρκου με αφορμή τη συζήτηση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό της ιδιωτικής εκπαίδευσης.

Στο τέλος της ομιλίας του για το νομοσχέδιο ο κ. Κώστας Μάρκου είπε ότι “το πρωί της Τετάρτης θα καταθέσει την παραίτησή του από την προεδρία του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας” και κάλεσε τον υπουργό, Βασίλη Κικίλια να μην προχωρήσει στην κατάργηση του Συμβουλίου, το οποίο το χαρακτήρισε εξαιρετικά σημαντικό και χρήσιμο.

«Μετά το επεισόδιο της προηγούμενης εβδομάδας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε την κατάργηση του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας, του οποίου έχω την τιμή να είμαι επί 4,5 χρόνια πρόεδρος.

Είναι το χρονικό ενός προδιαγεγραμμένου θανάτου, με δεδομένο ότι εδώ και ένα χρόνο ο υπουργός Υγείας μου έχει ανακοινώσει ότι δεν ήταν αρεστή η παρουσία μου στη θέση του προέδρου. Σαν αποτέλεσμα δήλωσε ότι θα το καταργήσει.

Σας δηλώνω από αυτό το βήμα ότι αύριο θα καταθέσω την παραίτηση μου από Πρόεδρος του ΚΕΣΥ και καλώ τον υπουργό Βασίλη Κικίλια να μην καταργήσει ένα θεσμό εξαιρετικά χρήσιμο και εξαιρετικά παραγωγικό», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr