background img
banner
banner

Αντιδράσεις για τις διακοπές στις παροχές κακοπληρωτών

ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ

Την αντίδραση του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής προκάλεσε η πρόθεση της ΔΕΥΑΑ να προχωρήσει σε διακοπές παροχών οφειλετών, συσχετίζοντας την κίνηση αυτή με τις εκκρεμότητες κατοίκων του χωριού ως προς την εξόφληση του τέλους για την αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης.

Από πλευράς Δημοτικής Επιχείρησης πάντως διευκρινίζεται πως πρόκειται για την εφαρμογή της πολιτικής της έτσι όπως ισχύσει σε κάθε κοινότητα.
Χθες, ο Σύλλογος με ανακοίνωσή του, κατήγγειλε το γεγονός ότι ΄΄εν μέσω καύσωνα και εντελώς απροειδοποίητα η ΔΕΥΑ Αιγιαλείας προέβη τη Δευτέρα και την Τρίτη σε διακοπές παροχών για οφειλές άνω των 100 €΄΄.

Τόνισε ωστόσο πως μετά από παρέμβασή του ο Σύλλογος κατάφερε να αναστείλει τις διακοπές μέχρι την Τρίτη 4 Αυγούστου και για οφειλές άνω των 300 €.

Επίσης, διά στόματος του γραμματέα του Συλλόγου Γιάννη Κραουνάκη τονίστηκαν τα εξής: ΄΄Όταν ξαφνικά, εν μέσω καύσωνα, θυμάσαι ότι ένα χωριό δεν έχει πληρώσει, τους λογαριασμούς της ύδρευσης και απροειδοποίητα προβαίνεις σε διακοπή της υδροδότησης. δεν είσαι κοινωφελής επιχείρηση, αλλά στυγνός εκμεταλλευτής.

Όταν μάλιστα κακώς τους χρέωσες 100 € για την αντικατάσταση του δικτύου και πολύ περισσότερο τους χρεώνεις με διπλάσια και τριπλάσια τιμή τις υπηρεσίες σου από ό,τι σε πολλά άλλα χωριά με τις ίδιες συνθήκες κι όλα αυτά κατά την διάρκεια αλλεπάλληλων συζητήσεων, τότε αυτό λέγεται εκβιασμός!

Και σημειώνω, δεν υπερασπίζομαι τους μπαταχτσήδες, αλλά αυτούς που διαβεβαίωσε ο δήμαρχος ότι το χρέος των 100 € μπορεί να πληρωθεί σε βάθος διετίας. Μήπως δεν άκουσαν καλά;΄΄.

Δικαιοσύνη απέναντι στους συνεπείς…

Σε επικοινωνία του protionline.gr με στελέχη της ΔΕΥΑΑ τονίστηκε ότι εδώ και περίπου ένα μήνα έχει ξεκινήσει από τα δυτικά του δήμου και συγκεκριμένα από το Λαμπίρι, η διακοπή στην υδροδρότηση σε όσους έχουν οφειλές άνω των 300 ευρώ, κάτι που προβλέπεται από σχετική απόφαση με σκοπό την εφαρμογή της δικαιοσύνης απέναντι σε εκείνους που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.

Ξεκαθαρίστηκε ακόμη ότι σε κάθε χωριό γίνεται πρωτίστως προειδοποίηση και δίνεται ένα χρονικό περιθώριο ώστε όσοι επιθυμούν να προσέρχονται για διακανονισμό.
Η διαδικασία έχει προχωρήσει και έχει φτάσει στην Δ.Ε. Αιγίου και τις κοινότητές της ενώ ως τώρα έχει παρατηρηθεί ότι η πλειοψηφία των κακοπληρωτών προσέρχεται για διακανονισμό με αποτέλεσμα να μην έχουν γίνει πολλές διακοπές σε παροχές.

Σε ό,τι φορά την Τ.Κ. Παρασκευής ανέφεραν πως ισχύει ό,τι και στις υπόλοιπες κοινότητες ενώ δόθηκαν ως όριο οφειλής τα 300 ευρώ έτσι ώστε να μην έρθουν αντιμέτωποι με διακοπή στην υδροδότηση άνθρωποι που η μόνη οφειλή τους είναι το τέλος για το δίκτυο. Άρα ακόμη κι αν δεν έχουν πληρώσει τη δεύτερη δόση των 100 ευρώ για να χρειαστεί να τους κοπεί το νερό θα πρέπει να οφείλουν για νερό που έχουν καταναλώσει τουλάχιστον για ενάμιση χρόνο, όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr