background img
banner
banner

Αντιδρούν για την ύδρευση οι κάτοικοι της Παρασκευής

ΔΕΝ ΔΕΧΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΑ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ  

Οι δαπάνες της αποκατάστασης του δικτύου ύδρευσης και η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΑ απασχόλησαν τη χθεσινή συνάντηση του Δ.Σ. του Φιλοπροοδευτικού Μορφωτικού Συλλόγου Παρασκευής με τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο στο γραφείο του.

Μάλιστα παρέστησαν και αρκετοί κάτοικοι του ορεινού χωριού, δηλώνοντας τη δυσαρέσκειά τους, αφενός γιατί καλούνται να καταβάλουν κι άλλα χρήματα για την αποκατάσταση του δικτύου και αφετέρου γιατί πληρώνουν το νερό ακριβότερα από άλλες περιοχές του δήμου.

Να σημειωθεί ότι η χθεσινή ήταν η τέταρτη φορά που ο Σύλλογος Παρασκευής συναντήθηκε με τον δήμαρχο, εκφράζοντας τα προβλήματα του χωριού και κυρίως το θέμα της ύδρευσης. Παρόντα ήταν και μέλη του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν ζητούν ευνοϊκή μεταχείριση του χωριού τους, οι εκπρόσωποι των κατοίκων ζήτησαν συνεργασία και τη βοήθεια του δημάρχου στην επίλυση προβλημάτων όταν και όπου είναι δυνατόν.

Τα μέλη του Συλλόγου υπενθυμίζουν πως στις αρχές του 2017 επισκέφθηκαν τους υπηρεσιακούς παράγοντες της ΔΕΥΑ για να συζητήσουν τον τρόπο αντικατάστασης του δικτύου από αμιαντοσιμεντοσωλήνες που εκτός της επικινδυνότητας του έπασχε από συνεχείς βλάβες. Εκεί τους εξήγησαν με κάθε καλή διάθεση το κατά προσέγγιση κόστος, τον τρόπο εκτέλεσης και τον τρόπο πληρωμής.

Στη συνέχεια επισκέφθηκαν τον τότε δήμαρχο και του έθεσαν το ζήτημα της αντικατάστασης των σωλήνων σε συνδυασμό με την τότε απόφαση της ΔΕΥΑ για την τιμολογιακή πολιτική του 2017, όπου σύμφωνα με τα λεγόμενά τους, η Παρασκευή (βλ. συνημμένο πίνακα) αδικείται έναντι άλλων χωριών του δήμου που υδρεύονται με φυσική ροή.

΄΄Αναγνωρίζοντας την σαφή αδικία και συναισθανόμενοι κι εμείς την τότε κακή οικονομική κατάσταση της ΔΕΥΑ συμφωνήσαμε να επιβαρυνθούμε με 100 € (όσο το κόστος αγοράς των υλικών) και η υπόλοιπη δαπάνη να καλυφθεί από τον Δήμο ή την ΔΕΥΑ΄΄, αναφέρει ο Σύλλογος Παρασκευής σε έγγραφο που παρέδωσε χθες στον δήμαρχο τονίζοντας πως ο πρόεδρος του χωριού για να μαζέψει και τις υπόλοιπες παροχές, καθυστέρησε δύο και πλέον χρόνια για να δώσει τα χρήματα που είχαν ήδη συγκεντρωθεί, ενώ παράλληλα συμφώνησε εκτός από τα 100 € προκαταβολή από τον κάθε κάτοικο να δοθούν κι άλλα 100 € που θα πιστωθούν στους λογαριασμούς ύδρευσης χωρίς ωστόσο αυτό να βρίσκει σύμφωνους όλους τους κατοίκους.

Για αρχική συμφωνία με 200 ευρώ για κάθε παροχή μίλησε ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος που ήταν παρών, τονίζοντας πως η αρχική συμφωνία δεν ήταν για 100 ευρώ από κάθε κάτοικο αλλά για 200 ευρώ, επισημαίνοντας πως ο πρόεδρος της κοινότητας δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη από τη στιγμή που η όποια καθυστέρηση στη συγκέντρωση των χρημάτων δεν αύξησε το ποσό. Μάλιστα επισήμανε το γεγονός ότι το κόστος του έργου έφτασε τις 40.000 ευρώ ενώ τα χρήματα που ως τώρα έχουν καταβάλει οι κάτοικοι ανέρχονται σε 9.500 ευρώ, ξεκαθαρίζοντας πως εάν από την αρχή ήταν γνωστό ότι θα συνεισφέρουν μόνο τόσο δεν θα γινόταν καθόλου του έργο… Επιπλέον, επισήμανε πως με βάση τους αρχικούς υπολογισμούς, το έργο θα στοίχιζε 30.000 ευρώ και από τους κατοίκους η ΔΕΥΑΑ θα λάμβανε περί τις 20.000 ευρώ…

Κραουνάκης: Ο δήμαρχος υποσχέθηκε σταδιακή μείωση του τιμολογίου

Οι κάτοικοι υπενθύμισαν στον δήμαρχο ότι και προεκλογικά αλλά και μετέπειτα του είχαν πει πως δεν δύνανται να ανταποκριθούν και να καταβάλουν κι άλλα χρήματα, ζητώντας και στην χθεσινή συνάντηση, προκειμένου να μην αναγκαστούν να διεκδικήσουν δικαστικά το δίκιο τους, να γίνει δεκτό το αίτημά τους, να διαγραφεί το επιπλέον ποσό των 100 € και να ενταχθεί το χωριό τους στο τιμολόγιο των υπολοίπων χωριών με φυσική ροή.

Όπως μετέφερε στο protionline.gr ο γραμματέας του Συλλόγου Παρασκευής Γιάννης Κραουνάκης, οι απαντήσεις που πήραν από τον δήμαρχο, σε ό,τι αφορά το θέμα της επιβάρυνσης της αντικατάστασης των αμιαντοσωλήνων, ήταν ότι τα επιπλέον 100 ευρώ για κάθε παροχή δεν θα γίνουν άμεσα απαιτητά αλλά θα μπορούν οι κάτοικοι να τα εξοφλήσουν σε διάστημα δύο ετών, κάτι που ωστόσο δεν ικανοποίησε τους κατοίκους που ήθελαν να αναλάβει το υπόλοιπο κόστος η ΔΕΥΑΑ. Σε ό,τι αφορά το τιμολόγιο της ύδρευσης του χωριού, που από το 2017 είναι υψηλότερο από άλλες περιοχές, σύμφωνα με τον γραμματέα του Συλλόγου, ο δήμαρχος αναγνώρισε το γεγονός ότι οι κάτοικοι της Παρασκευής επιβαρύνονται περισσότερο και τους διαβεβαίωσε πως θα εισηγηθεί τη σταδιακή μείωση του τιμολογίου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr