background img
banner
banner

«ΑΠΑΡΕΝΘΕΤΑ»: Κυκλοφόρησε η νέα ποιητική συλλογή του Ευθύμιου Φαλτάκα

“Αναρωτιέσαι πού και πού γιατί να ζεις. Γίναν οι σκέψεις σου καρφιά και σε σταυρώνουν. Γίναν τα βάσανα βουνά και σε συνθλίβουν. Έλα μην κλαις κάποια στιγμή θα ξημερώσει…”.
Στίχοι από το ποίημα Ακροστιχίδα που ανήκει στη νέα ποιητική συλλογή «Απαρένθετα» του εμπνευσμένου Αιγιώτη ποιητή Ευθύμιου Φαλτάκα, ο οποίος για άλλη μία φορά, «κεντρίζει», ευαισθητοποιεί, «ταξιδεύει», ανοίγει δρόμους και κυρίως… δεν παρεμβάλλεται.

«Ο Φαλτάκας δεν είναι μόνο ένας γνήσιος ποιητής με φλογερά συναισθήματα, αλλά είναι και στοχαστής αξιόλογος, που ερευνά συνειδητά της ζωής μα και του νου τα ΄΄σκοτεινά΄΄ προβλήματα και προσπαθεί μέσα από τους προβολείς των στίχων του με μία διανοητική μέθη, να ρίξει φως που κυριεύει τόσο τον ίδιο όσο και τον αναγνώστη».

Και πόσο δίκιο έχει γράφοντας τα παραπάνω στον πρόλογο του βιβλίου, η ποιήτρια, στιχουργός και έφορος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών Αγγελική Ψακή Κωβαίου.
Καταφέρνει δε να αποτυπώσει σε δυο γραμμές, το ύφος των ποιημάτων, αφήνοντας τον αναγνώστη να περιπλανηθεί με περίσσιο ενδιαφέρον στις σελίδες του, ανακαλύπτοντας έννοιες και συναισθήματα που κατακλύζουν την ψυχή του.

Στη συλλογή, όπως εύστοχα παρατηρεί, ο Ευθύμιος Φαλτάκας μιλά για την κρυμμένη αρμονία του σύμπαντος, της καρδιάς τα σκιρτήματα, του θανάτου τη λύτρωση… Δυνατό σημείο του ποιητή, οι αλληγορίες, ο λυρισμός και οι όμορφα παντρεμένες λέξεις που φτιάχνουν εικόνες και χτυπούν ευαίσθητες χορδές.

«Μικρές νεράιδες πλημμυρισμένες χαμόγελα, κατάξανθα στρουμπουλά αγγελάκια, στα δέντρα κούρνιασαν θεσπέσιο άρωμα βαστώντας…» λέει ο ποιητής περιγράφοντας την άνοιξη, «λίγο πριν» καταθέσει το δικό του φύλλο πορείας, σπάζει τις αλυσίδες της σκλαβιάς, δεν υποτάσσεται, δεν φιμώνεται, αγωνιά μαζί με την κοινωνία, υμνεί τον ανθρώπινο πόνο, τρομάζει την απώλεια, εξυμνεί τον έρωτα μόνο μέσα από μία ματιά… ένα βιβλίο 55 σελίδων μα πολλαπλάσιων συναισθημάτων…

Η πέμπτη ποιητική συλλογή του Ευθύμιου Φαλτάκα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ηδύφωνο» και έχει ήδη αγαπηθεί…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr