background img
banner
banner

Απόφαση – παρέμβαση για να σταματήσουν τα ατυχήματα…

ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΑΙΓΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΔΟ ΜΕΛΕΤΟΠΟΥΛΩΝ

Θέματα που αφορούν την ασφάλεια της κυκλοφορίας των πολιτών σε ένα σημείο στο οποίο πολύ συχνά συμβαίνουν τροχαία ατυχήματα, απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Κοινότητας Αιγίου το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Από τη μία αποφασίστηκαν μέτρα ασφαλείας για τη συμβολή των οδών Μητροπόλεως και Αιγιαλέως, από την άλλη ελήφθη απόφαση για μονοδρόμηση της Μελετοπούλων στο τμήμα από Σωτ. Λόντου μέχρι Ανδρονοπούλου, κάτι που θα συζητηθεί…

Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Γκιώνης, ΄΄σε ό,τι αφορά το σημείο στο οποίο συμβαίνουν συνέχεια ατυχήματα και προκειμένου να σταματήσει αυτό το φαινόμενο και να διαφυλάξουμε τους συμπολίτες μας, αποφασίσαμε μετακίνηση των κάδων οι οποίοι βρίσκονται στη γωνία, ακριβώς απέναντι, ώστε να υπάρχει ορατότητα από τους οδηγούς που κινούνται στη Μελετοπούλων για το εάν ανεβαίνουν οχήματα στην Αιγιαλέως. Για τον ίδιο λόγο, αποφασίσαμε να τοποθετηθούν κολονάκια στη μία πλευρά και στην άλλη να υπάρξει πινακίδα και κίτρινη γραμμή που απαγορεύει την στάθμευση και όχι κολονάκια καθώς εκεί υπάρχει στάση λεωφορείου. Κάπως έτσι και εφόσον υπάρχει ορατότητα, εκτιμούμε ότι θα σταματήσουν τα ατυχήματα΄΄. Ακόμη, το Συμβούλιο αποφάσισε να μετακινηθεί από το σημείο το περίπτερο που ούτως ή άλλως δεν χρησιμοποιείται και να ανοίξει ο δρόμος κάτω από την πλατεία ενώ έκρινε σκόπιμο να πλακοστρωθεί ο δρόμος στο πλάι της πλατείας ώστε να διαπλατυνθεί. Επίσης, αποφασίστηκε να τοποθετηθεί και δεύτερος προειδοποιητικός φωτεινός σηματοδότης λίγο πιο κάτω από τον υπάρχοντα που δεν φαίνεται, ώστε οι οδηγοί να κόβουν ταχύτητα.

Μίας κατεύθυνσης όλη η Μελετοπούλων  – Μονοδρόμηση και του εναπομείναντος τμήματος!

Ένα άλλο θέμα που «άγγιξε» το συμβούλιο και έλαβε και σχετική απόφαση, είναι η μονοδρόμηση της οδού Μελετοπούλων, από το ύψος της Σωτηρίου Λόντου έως και την αρχή της οδού Ανδρονοπούλου με το σκεπτικό ότι δημιουργείται κυκλοφοριακό μπλοκάρισμα κυρίως σε ώρες αιχμής, δεδομένου ότι παρκάρουν αυτοκίνητα κατά μήκος του δρόμου.

Να σημειωθεί ότι στο εν λόγω σημείο υπήρχε παλιότερα κίτρινη γραμμή και απαγόρευση που όμως δεν εφαρμόστηκε. Η μονοδρόμηση με κατεύθυνση από τη Μητροπόλεως προς την Αθ. Φαραζουλή, ουσιαστικά αποτελεί συνέχιση αυτού που ισχύει στο υπόλοιπο τμήμα της οδού μέχρι τη Ρ. Φεραίου.

Η σχετική απόφαση ελήφθη από την Δημοτική Κοινότητα ωστόσο ανάλογη απόφαση προκειμένου να εφαρμοστεί, καλείται να λάβει και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου…
Κατά τα άλλα, το συμβούλιο αποφάσισε μετακίνηση κάδων επί της οδού Κανελλοπούλου, χορήγηση αδειών παράτασης λειτουργίας μουσικών οργάνων σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος για το έτος 2020 τα οποία πληρούν τις προϋποθέσεις και την παραχώρηση τμήματος της πλατείας Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο στην σχολή «Microlab» για πραγματοποίηση εκδήλωσης – παρουσίασης εκθεμάτων ρομποτικής των μαθητών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr