background img
banner
banner

Γενέθλια και συνετή διακυβέρνηση

-Του ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΝΤΖΕΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ-

Συμπληρώθηκε 1 έτος από τη νίκη της Ν.Δ. στις εκλογές και από την ανάληψη εκ νέου –μετά από την 4χρονη και πλέον …περιπέτεια- της εξουσίας, αλλά αυτοδυνάμως τη φορά αυτή.
Και μάλιστα με 40%. Έγραφα πέρυσι, ότι η ευρεία αυτή νίκη ήταν καρπός της στρατηγικής, ιδίως, του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και σήμερα, οι πιο πολλοί (συν)ομολογούν, τουλάχιστον οι καλόπιστοι, ότι το πρώτο έτος της νέας διακυβέρνησης κρίνεται επιτυχές. Μάλιστα σε δημοσκοπήσεις η Νέα Δημοκρατία, ο πρωθυπουργός και οι επιλογές του τυγχάνουν αποδοχής και από μη ψηφοφόρους της, και σημειωτέον και από αρκετούς που ψήφισαν «Σύριζα», από …κεκτημένη, από το 2015, ταχύτητα ίσως!

Τούτων δοθέντων, ερωτάται γιατί όλα αυτά. Πάντως δεν είναι μόνον η πρόσφατη πετυχημένη αντιμετώπιση της ενσκήψασας φέτος πανδημίας, που συνετέλεσε βεβαίως στην ανάκτηση της τρωθείσας αξιοπιστίας του κράτους.

Δεν μπορεί όμως να …αγνοηθεί και η εξαιρετικά οργανωμένη -εγκαίρως προβλεφθείσα- απόκρουση της συγκεκαλυμμένης επιθέσεως του Σουλτάνου στον Έβρο, που όχι μόνον απέτρεψε την μαζική εισβολή «ξένων» στη χώρα μας και στην Ευρώπη, αλλά …ανέστησε και το πατριωτικό φρόνημα του ελληνικού λαού.

Ως προς την οικονομία, μετά τα, εξ αρχής, θετικά δείγματα γραφής, ήρθε ο ιός να την …χτυπήσει κι αυτήν. Κι σ’ αυτό το θέμα, όμως, η κυβέρνηση επέδειξε γρήγορα ανακλαστικά και στήριξε πλείστους όσους επαγγελματικούς κλάδους, και σήμερα και τον τουριστικό τομέα με τις ελαφρύνσεις που εξαγγέλθηκαν.

Πολλά άλλα θετικά νομοθετήματα, για διάφορα θέματα ψηφίσθηκαν από την αρχή της θητείας της το περασμένο καλοκαίρι έως και σήμερα.

Λάθη δεν έγιναν, θα …ρωτήσει κάποιος; Βεβαίως και θα έγιναν, όποιος πράττει πολλά σωστά, κάνει και μερικά λάθη, αλλά το θέμα είναι να τα διορθώνει, άλλωστε αυτό που έχει σημασία είναι το ισοζύγιο να είναι –και είναι- θετικό!

Η Νέα Δημοκρατία στον 1 αυτό χρόνο που πέρασε, υπηρέτησε και την ιδεολογία της, που παγίως από το 1974 είναι ο «ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός»! Και όχι ο «νεοφιλελευθερισμός», όπως την κατηγορούν …ασύστολα και ασταμάτητα οι αντίπαλοι της. Διότι δεν μπορούν να καταλάβουν, ότι η εποχή του νεοφιλελευθερισμού έσβησε μαζί με την Θάτσερ και τον Ρήγκαν, ή μήπως το μπορούν και σκόπιμα διαστρεβλώνουν;

Έχω την γνώμη, ότι ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενίσχυσε την κεντροδεξιά λαϊκή φυσιογνωμία της Ν.Δ. εμπράκτως, ώστε πολλοί «σκληροί» δεξιοί να γράφουν ενίοτε για μία νέου …τύπου «σοσιαλμανία»! Και δεν εννοούν σε επίπεδο αξιοποίησης στελεχών.

Συμπερασματικά, η κυβέρνηση στον πρώτο αυτό χρόνο τίμησε την ψήφο του ελληνικού λαού, και …αναμένουμε με αισιοδοξία την δύσκολη συνέχεια. Οι καιροί ου μενετοί…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr