background img
banner
banner

Δίαυλος ασφαλείας στην… μίνι πρώτη παραλία της Αλυκής

ΑΠΟ ΤΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΛΟΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΥΠΟΔΕΙΞΗ ΤΟΥ Γ΄ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΙΓΙΟΥ

Στην κατασκευή διαύλου ασφαλείας ανατολικά της εισόδου του λιμενίσκου του Ιστιοπλοϊκού Ναυτικού Ομίλου Αιγίου προχώρησε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγιαλείας. Η παρέμβαση έγινε χθες το πρωί με την τοποθέτηση σημαδούρων και σχοινιού σε κάποιο σημείο, με σκοπό την ασφάλεια των κολυμβητών. Είχε προηγηθεί σχετική υπόδειξη του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου.

Συγκεκριμένα, στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Λ.Τ.Α. στις 18 Ιουνίου ελήφθη απόφαση έγκρισης της εισήγησης του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου, ενώ σε συνέχεια της απόφασης το Δ.Σ. στην τελευταία συνεδρίασή του αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό του, την ανάληψη δαπάνης κατασκευής διαύλου ασφαλείας ανατολικά της εισόδου του λιμενίσκου Ι.Ν.Ο.Α. ο οποίος βρίσκεται εντός της χερσαίας ζώνης Λιμένα.

Για την απόφαση ελήφθη υπόψη το γεγονός ότι βόρεια στην είσοδο του λιμενίσκου του Ι.Ν.Ο.Α. τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μικρή παραλία μήκους περίπου 100 μέτρων και πλάτους που κυμαίνεται από 3 έως 12 μέτρα περίπου. Το εν λόγω σημείο αποτελεί φυσική προέκταση της παραλίας Αλυκής όπου συγκεντρώνεται μεγάλος αριθμός ατόμων όλων των ηλικιών για τη λήψη θαλάσσιου λουτρού τους θερινούς μήνες.

Άτομα που κολυμπούν συχνά φτάνουν στο σημείο της συνήθους πορείας των σκαφών

Όπως εξήγησε στο protionline.gr ο διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης, ΄΄λόγω του ότι το συγκεκριμένο σημείο είναι η είσοδος-έξοδος του λιμενίσκου παρατηρείται συχνά το φαινόμενο άτομα που κολυμπούν να φτάνουν στο σημείο της συνήθους πορείας των σκαφών που εισέρχονται ή εξέρχονται του λιμενίσκου δημιουργώντας αυξημένες πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος. Επίσης παρατηρείται συχνά το φαινόμενο των διαπληκτισμών μεταξύ λουόμενων και χειριστών μικρών σκαφών. Γι’ αυτό από την Υπηρεσία μας προτάθηκε η κατασκευή εποχικού διαύλου (από 01/07 έως 15/09) κάθε έτους ο οποίος να ξεκινάει από το κόκκινο φανάρι εισόδου του λιμενίσκου και να καταλήγει στους προβόλους που βρίσκονται μέσα στη θάλασσα 104 μέτρα περίπου βόρεια, αίτημα που εισακούστηκε και έγινε ομόφωνα αποδεκτό΄΄.

Σημειώνεται ότι ο δίαυλος είναι κατασκευασμένος με σχοινί αβύθιστο κατά μήκος όπου σημαίνεται με σημαδούρες και συγκρατείται από αγκυροβόλια σε όλο το μήκος του. Με την κατασκευή του διαύλου επιτυγχάνεται η λήψη θαλάσσιου λουτρού από τους λουόμενος χωρίς επικινδυνότητα έως το σημείο όπου θα είναι ο δίαυλος και η άνετη διέλευση των σκαφών που εισέρχονται και εξέρχονται του λιμενίσκου.

Πώς έγινε η παρέμβαση

Ο δίαυλος στα πρώτα τριάντα μέτρα είναι κατασκευασμένος μόνο από σημαδούρες χωρίς σχοινί και σε απόσταση μεταξύ τους ικανή ώστε να εξυπηρετείται η απόφαση του Λιμενικού Ταμείου για την ανέλκυση και καθέλκυση σκαφών και στη συνέχεια είναι κατασκευασμένος με σχοινί αβύθιστο όπου σημαίνεται με σημαδούρες και συγκρατείται από αγκυροβόλια.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr