background img
banner
banner

Δεκαήμερο εξελίξεων για το φέρι μπόουτ

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΔΩΡΙΔΟΣ

Έως το τέλος του μήνα αναμένεται να… ξανασφυρίξει το φέρι μπόουτ από το λιμάνι του Αιγίου με προορισμό τον Άγιο Νικόλαο δήμου Δωρίδος, ενώνοντας έτσι την Αιγιάλεια με τη Στερεά Ελλάδα. Το «Παναγία Τρυπητή» ήδη… ζεσταίνει μηχανές με τους δημάρχους των δύο περιοχών να ρυθμίζουν τις τελευταίες λεπτομέρειες αποφασίζοντας να στηρίξουν την επανεκκίνηση αλλά κυρίως τη βιωσιμότητα της γραμμής.

Η συζήτηση έγινε την περασμένη εβδομάδα όπου ο δήμαρχος Δωρίδος Γιώργος Καπεντζώνης επισκέφθηκε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Αιγίου έχοντας συνεργασία με τον δήμαρχο και τον πρόεδρο Βασίλη Χριστόπουλο, με τον τελευταίο να προαναγγέλλει δεκαήμερο εξελίξεων στο θέμα.

Βάσει προγραμματισμού και χωρίς να θεωρείται δεδομένο, το φέρι μπόουτ θα εκτελεί τέσσερα δρομολόγια την ημέρα, από νωρίς το πρωί μέχρι νωρίς το βράδυ, όχι σε «άγονη» γραμμή, αλλά όπως παλιότερα γινόταν, δηλαδή Αίγιο – Άγιος Νικόλαος, χωρίς ενδιάμεση υποχρεωτική στάση στο νησί Τριζόνια.

Μάλιστα, η σκέψη είναι η στάση στα Τριζόνια να πραγματοποιείται τα Σαββατοκύριακα για τουριστικούς λόγους. Η δυναμική του πλοίου είναι η μεταφορά μάξιμουμ 200 επιβατών.
Πάντως, σε ό,τι αφορά την επαναλειτουργία της γραμμής, φαίνεται πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, μιας και η σχετική αίτηση είχε υποβληθεί στο υπουργείο στις 24 Ιουνίου και μέσα στο διάστημα ενός μήνα, πρέπει να λειτουργήσει.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr