background img
banner
banner

Δημήτρης Αβραμόπουλος: Δυναμική και ανοδική πορεία για τον Αιγιώτη καλλιτέχνη | ΦΩΤΟ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΕ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ RISING STAR ΜΕ ΤΗ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΗΘΟΣ ΤΟΥ

Ο περισσότερος κόσμος γνώρισε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο μέσα από την συμμετοχή του το 2017 στο Rising Star! Από την πρώτη στιγμή ο Αιγιώτης καλλιτέχνης ενθουσίασε τους κριτές με την φωνή του, αλλά και το ήθος του. Έτσι, λοιπόν, του έδωσαν την ευκαιρία «να αναμετρηθεί με τον τοίχο» στο Live, τον οποίο κατάφερε «να σηκώσει» με το απίστευτο ποσοστό 92% και να περάσει στην επόμενη φάση των Live. Η Δέσποινα Βανδή τον πήρε στην ομάδα της και με την μουσική καθοδήγησή της, ο Δημήτρης μας χάρισε ανεπανάληπτες ερμηνείες στα Κυριακάτικα «live» του Rising Star!

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος γεννήθηκε στην Πάτρα στις 8 Μαρτίου 1986. Μεγάλωσε και πήγε σχολείο στο Αίγιο. Είναι γιος του Ιερέα Κωνσταντίνου Αβραμόπουλου και της μακαριστής πρεσβυτέρας Βιργινίας Αβραμοπούλου. Έχει άλλα δύο αδέλφια τον Παναγιώτη και τον Νάσο, ο οποίος είναι και στενός μουσικός του συνεργάτης. Ξεκίνησε σπουδές Βυζαντινής Μουσικής στην σχολή της Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας “Κοσμάς ο Μελωδός” με καθηγητή τον αξιότιμο κύριο Βασίλειο Μπίκο. Την ολοκλήρωση των μουσικών του σπουδών την έκανε στην Αθήνα το 2004 όπου και εγκαταστάθηκε μόνιμα αποκτώντας την ανώτερη βαθμίδα της, το “Δίπλωμα Βυζαντινής και Ευρωπαϊκής Μουσικής”, αναγνωρισμένο από το Κράτος.

Η επαγγελματική του ενασχόληση με το τραγούδι και την Βυζαντινή μουσική εκείνη την περίοδο βάδιζαν παράλληλα. Κάποιες από τις πρώτες του δράσεις σαν μέλος Χορωδίας για λογαριασμό της “Αποστολικής Διακονίας της Ελλάδος” ήταν η επίσκεψη στο Βατικανό και η δια ζώσης συνάντηση με τον τότε Πάπα, Βενέδικτο ΙΣΤ’ στα πλαίσια της διεξαγωγής Βυζαντινών μουσικών συναυλιών.

Ως Χοράρχης έχει διευθύνει Χορωδία για την Αποστολική διακονία της Ελλάδος σε εκδηλώσεις αλλά και ιερές ακολουθίες όπως αυτή του Εθνικού Ποδηλατοδρομίου

Αθηνών, χοροστατούντος του τότε Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, μακαριστού σήμερα, Χριστοδούλου, αλλά και μία μεγάλη μουσική εκδήλωση στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με την συμμετοχή της μεγάλου φήμης, από το Λίβανο, ερμηνεύτριας “Abeer Nehme” με μεγάλη τηλεοπτική κάλυψη ακόμα και από κανάλια του εξωτερικού όπως το Al Jazeera.
Παρουσία πάλι του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστοδούλου, ο οποίος αναγνώριζε το ταλέντο και τον ζήλο του Δημήτρη και τον στήριζε σε κάθε του βήμα. Στην μουσική πορεία του, ο Δημήτρης δεν είναι ποτέ μόνος. Έχει δίπλα του τον αδελφό του και αγαπημένο του συνεργάτη (επίσης ταλαντούχο στιχουργό, μουσικοσυνθέτη και τραγουδιστή), Νάσο Δέξη. Ο Νάσος είναι πάντα δίπλα στον Δημήτρη και στηρίζει όλα του τα βήματα. Του έχει χαρίσει τους στίχους και τη μουσική δύο υπέροχων τραγουδιών, την «Βιτρίνα» και το single με τίτλο «Να Γιατί!», το οποίο κυκλοφόρησε από την μεγάλη δισκογραφική εταιρία, την «Heaven music».

Με τον Γιάννη Πλούταρχο

Συνεργασίες με μεγάλα ονόματα

Από την Αθήνα ήρθαν γρήγορα οι πρώτες αλλά και μεγάλες συνεργασίες στο τραγούδι με πολύ μεγάλα ονόματα της Ελληνικής δισκογραφίας όπως οι: Θέμης Αδαμαντίδης, Αντύπας, Άντζελα Δημητρίου, Λευτέρης Πανταζής, Μάκης Χριστοδουλόπουλος, Χάρης Κωστόπουλος, Δημήτρης Κοντολάζος, Ελένη Καρουσάκη, Σαμπρίνα, Βάσω Χατζή, Στέλλα Γωργιάδου, Βασίλης Δήμας, Γιάννης Καψάλης. Φτάνοντας στο σήμερα, έχει συνεργαστεί με Γιάννη Πλούταρχο, Πέγκυ Ζήνα, Χρήστο Μενιδιάτη, Χρήστο Χολίδη, Κατερίνα Στικούδη, Φανή Δρακοπούλου κ.α

Δημήτρη πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με τη μουσική;

Από μικρή ηλικία μαζί με τα αδέλφια μου και με τον πατέρα μου να είναι εκείνος που μας έβαλε στο μουσικό “κλίμα”. Από πολύ μικρός ξεκίνησα μαθήματα βυζαντινής μουσικής, όπου κατέληξα πριν μερικά χρόνια να πάρω και το πτυχίο και να έχω δίπλωμα στη βυζαντινή μουσική, σολφέζ και μαθήματα φωνητικής. Γενικά η ζωή μου είναι γεμάτη με μουσική, από το δημοτικό σχολείο μέχρι σήμερα. Παρέα πάντα με τον αδερφό μου τον Νάσο, ο οποίος είναι δίπλα μου σε κάθε μου βήμα. Έτσι μεγαλώσαμε, έτσι μας έμαθαν οι γονείς μας… Γενικά ήμουν ένα παιδί δραστήριο, ανήσυχο για τη μουσική που αγαπώ, όσο δεν φαντάζεστε.

Με τον Νίκο Βέρτη

Πως πήρες την απόφαση να συμμετάσχεις στο Rising Star;

Μου άρεσε το κόνσεπτ του “τοίχου”, με εξίταρε και ήθελα να είμαι εκεί έχοντας ως κριτές καταξιωμένους καλλιτέχνες. Το παιχνίδι φυσικά μου έδωσε ένα μεγάλο εφόδιο για να μπορέσω να προχωρήσω παραπέρα, κάνοντας ένα παραπάνω βήμα και στην δισκογραφία. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω δεν ξέρω όμως αν θα πήγαινα στο Rising Star. Μπορεί και να μην χρειαζόταν να πάω διότι και οι εποχές είναι λίγο δύσκολες. Αλλά ενδεχομένως να είχε εξελιχθεί και αλλιώς η πορεία μου.

Με τη Δέσποινα Βανδή

Ποια είναι η μέχρι τώρα πορεία σου στη δισκογραφία;

Μέχρι σήμερα έχουν κυκλοφορήσει αρκετά τραγούδια που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία. Το «Φταίω εγώ» σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και Ηλίας Φιλίππου. Ήταν μεγάλη μου χαρά να τραγουδήσω αυτό το κομμάτι, βγήκε την κατάλληλη εποχή, ήταν καλοκαίρι με δροσερό ρυθμό, το αγάπησε πάρα πολύ ο κόσμος και είμαι πάρα πολύ χαρούμενος γι’ αυτό! Όσο για το «Κλείνω» είναι μία επιτυχία που αγαπώ εξίσου, σε μουσική του Μάριου Ψιμόπουλου και του Κωνσταντίνου Πανταζή και στίχους της Ελένη Γιαννατσούλια και το κομμάτι έχει την ίδια ανοδική πορεία με το «Φταίω εγώ».. Άλλες κυκλοφορίες μεταγενέστερα των παραπάνω τραγουδιών είναι: το “Καλοκαίρι Μου”, “Σε απόσταση αναπνοής”, “Ετοιμοπόλεμη” που είναι η τελευταία μου κυκλοφορία και ειναι ένα δυναμικό ζεϊμπέκικο. Προγενέστερα αυτών είναι τα τραγούδια “Βιτρίνα”, “Όλα στον αέρα”, “Αιντε κουνήσου”, “ Ο θυμός μου ξεσπάει τα βράδια.

Ποια θα είναι η επόμενη δισκογραφική δουλειά;

Με τον αδελφό του και πολύτιμο συνεργάτη του, Νάσο Δέξη

Σε λίγες ημέρες κυκλοφορεί ένα άκρως δροσερό και ανεβαστικό τραγούδι σε μουσική Νίκου Γεωργόπουλου και στίχους Νάσου Δέξη, ενώ παράλληλα είμαι στο στούντιο και ετοιμάζω μια σειρά καινούργιων τραγουδιών για τον ερχόμενο χειμώνα. Αυτή τη στιγμή έχω επιλέξει να μην εμφανίζομαι κάπου μιας και η περίοδος που διανύουμε λόγω κορωνοϊου είναι αρκετά δύσκολη για όλους μας και ειδικότερα για το χώρο της μουσικής. Παράλληλα κάνω συζητήσεις για τον ερχόμενο χειμώνα οι οποίες θα είναι ανακοινώσιμες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Με τον μεγάλο Μίμη Πλέσσα

Υπάρχει κάποιος καλλιτέχνης που θα ήθελες να συνεργαστείς ή και να ξανασυνεργαστείς;

Έχω συνεργαστεί με πάρα πολλούς ήδη καταξιωμένους καλλιτέχνες και εύχομαι να συνεργαστώ με ακόμα περισσότερους. Είναι πάρα πολλοί και δεν μπορώ να ονομάσω κάποιον ξεχωριστά. Συνεπώς, είναι χαρά μου που έχω ήδη συνεργαστεί και θα ήθελα να συνεργαστώ ξανά στο μέλλον.

Ο Δημήτρης από την πρώτη στιγμή αγαπήθηκε από τον κόσμο, γι’ αυτό και βρέθηκε καλεσμένος σε αρκετές τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές. Μεταξύ άλλων, είχε την τιμή και την χαρά να βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή του Σπύρου Παπαδόπουλου, «Στην Υγειά μας ρε Παιδιά», σε ένα μοναδικό αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη, Μίμη Πλέσσα, ο οποίος τον επέλεξε να ερμηνεύσει τραγούδια του ιδίου, όπως το «Γλυκά πονούσε το μαχαίρι» και το «Μην του μιλάτε του παιδιού».

Η συνέχεια αναμένεται να είναι το ίδιο δυναμική και ανοδική για τον καταξιωμένο Αιγιώτη καλλιτέχνη…


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr