background img
banner
banner

Δύσκολη έως ακατόρθωτη η επαναλειτουργία του Τμήματος Οπτικής

ΔΕΝ ΔΙΑΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΓΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΑΝΑ ΤΗ ΧΩΡΑ

Άπιαστο όνειρο μοιάζει πλέον η επαναφορά του Τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο Παράρτημα Αιγίου του Πανεπιστημίου Πατρών και οι όποιες προσπάθειες τοπικών φορέων μοιάζουν μάλλον ουτοπικές. Άνθρωποι του χώρου αναφέρουν πως ο στόχος δεν πρέπει να είναι επαναλειτουργία του καταργηθέντος Τμήματος αλλά διατήρηση της Φυσικοθεραπείας ώστε να μην σβήσει και η τελευταία πανεπιστημιακή σχολή από το Αίγιο…

Η απόφαση του πρώην υπουργού Κώστα Γαβρόγλου την άνοιξη του 2019 για ενσωμάτωση του Τμήματος στο Τμήμα Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, είναι σαφές πως δεν μπορεί να αλλάξει ακόμη κι αν η νέα πρυτανεία του Πανεπιστημίου Πατρών έχει διαφορετική άποψη, αφού πρόκειται για νόμο του κράτους, ενώ και η σημερινή ηγεσία του υπουργείου δεν έχει δείξει διάθεση δημιουργίας νέων πανεπιστημιακών τμημάτων ανά τη χώρα.

Σε ό,τι αφορά τη σημερινή εικόνα του Τμήματος Οπτικής, οι καθηγητές μέχρι πριν τη λήξη της ακαδημαϊκής περιόδου και με τις όποιες δυσκολίες της πανδημίας, δίδασκαν πλέον σε άλλες σχολές, ενώ από τους εναπομείναντες φοιτητές ελάχιστοι παρακολουθούσαν μαθήματα και οι περισσότεροι έχουν λάβει πτυχία με αποτέλεσμα από τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά το Τμήμα να μην υφίσταται καν.

Πρωτοβουλία για το… φιλί της ζωής από τον Εμπορικό Σύλλογο Αιγιαλείας

Εντωμεταξύ συνεχίζει τον αγώνα του ο Εμπορικός, Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας για να παραμείνει και το δεύτερο τμήμα του Πανεπιστημίου Πατρών, του τοπικού Παραρτήματος στην πόλη του Αιγίου. Καλεί δε όλους τους τοπικούς φορείς σε συστράτευση για να επιτευχθεί ο στόχος.

Μετά τη συνάντηση με το προεδρείο του τμήματος Φυσικοθεραπείας την Πρόεδρο κ. Μπίλλη και τον Επίκουρο Καθηγητή κ. Φουσέκη, την επικαιροποίηση των προβλημάτων τους και την απαιτούμενη δημοσιοποίηση, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος πραγματοποίησε την περασμένη εβδομάδα στο πλαίσιο των επαφών, πολύωρη συνάντηση στην Πάτρα, με την Λέκτορα Οπτομέτρη, υπεύθυνη του τμήματος Οπτικής- Οπτομετρίας του τμήματος Αιγίου Δήμητρα Μακρυνιώτη.

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ΄΄ο Εμπορικός, Εισαγωγικός Σύλλογος Αιγιαλείας γνωρίζει πολύ καλά πως το Πανεπιστήμιο πάει δίπλα- δίπλα με την πόλη και ό,τι συνεπάγεται αυτό. Κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες έτσι ώστε να μη χαθεί στο ρου της ιστορίας της πόλης μας το δεύτερο τμήμα!΄΄

Κάλεσμα για συστράτευση στους τοπικούς φορείς

Γι’ αυτό το λόγο απευθύνει ανοικτό κάλεσμα σε όλους ανεξαιρέτως τους φορείς, τον Δήμαρχο Αιγιαλείας, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ολόκληρο το Δημοτικό συμβούλιο και τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων, τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, όλους τους Βουλευτές του Νομού, Συλλόγους, Ομοσπονδία Πελοποννήσου, καθώς και τους απανταχού στο πανελλήνιο φιλοαιγιώτες, για κοινή συστράτευση, με στόχο την διατήρηση του ήδη υπάρχοντος τμήματος οπτικής που έχει απορροφητικότητα 100%, έχει όλες τις υποδομές σε εργαστήρια, χώρους και εξοπλισμό και δεν υπήρχε κανείς αιτιολογημένος λόγος να φύγει από την πόλη του Αιγίου. ΄΄Όλοι μαζί, όσοι ενδιαφερόμαστε ουσιαστικά για την ανάκαμψη της πόλης μας δεν είναι δυνατόν να δεχτούμε την αποδυνάμωση του Παραρτήματος του Πανεπιστημίου στην πόλης μας, πρέπει να δώσουμε μάχες και να διεκδικήσουμε περισσότερες σχολές και σας θέλουμε όλους δίπλα μας!΄΄, αναφέρει χαρακτηριστικά.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr