background img
banner
banner

Δύσκολο το ραντεβού της διαπαραταξιακής για την άρδευση

ΝΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΥ ΟΡΙΣΕ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Εξελίξεις στο θέμα του Κανονισμού της ΔΕΥΑΑ για την άρδευση αναμένονται εντός της εβδομάδας που ξεκινά σήμερα, με τη δημοτική αρχή να επιδιώκει συναίνεση για να συνεδριάσει για πρώτη φορά η επιτροπή με εκπροσώπους των δημοτικών παρατάξεων που συγκροτήθηκε με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας.

Μάλιστα, το γεγονός ότι ο κανονισμός δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο άρα δεν μπορεί να εφαρμοστεί, είναι ένα από τα στοιχεία στα οποία προτίθενται να «πατήσουν» οι αντιδρώντες αρδευόμενοι της Ανατολικής Αιγιάλειας που σκοπεύουν να κινηθούν δικαστικώς.

Υπενθυμίζεται ότι ο νέος κανονισμός για την άρδευση ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο από το Δ.Σ. της ΔΕΥΑΑ όμως δεν έχει εγκριθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο. Παρά το γεγονός ότι μεσολάβησαν αρκετοί μήνες δεν ήρθε προς συζήτηση και όταν αυτό έγινε απεσύρθη, γιατί δεν υπήρχε πλειοψηφία να τον ψηφίσει. Η επανεξέταση του νέο Κανονισμού Άρδευσης συνεπάγεται με τις αποφάσεις που θα λάβει η επιτροπή που ορίστηκε, οι οποίες δεν είναι βέβαιο ότι θα ληφθούν σε μία συνεδρίαση, αφού ενδεχομένως η κάθε παράταξη έχει τις δικές της προτάσεις για την άρδευση.

Δύσκολη η συνεδρίαση της επιτροπής

Προς το παρών δεν υπάρχει τέτοια διαβεβαίωση, από τη στιγμή μάλιστα που η μεγαλύτερη παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», του Χρήστου Γούτου, σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα με τους εκπροσώπους της, δημοτικούς συμβούλους Παναγιώτη Γιαννούλη, Βασίλη Τομαρά και Θανάση Χρυσανθόπουλο, από την Ανατολική Αιγιάλεια να ζητούν διάλογο από μηδενική βάση, δηλαδή το παλιό καθεστώς όταν η άρδευση ήταν στο δήμο, χωρίς να προτίθενται να παρακαθίσουν στη συνάντηση.

Οι εκπρόσωποι των άλλων παρατάξεων είναι από την «Ποιοτική Αιγιάλεια» η επικεφαλής Βασιλική Ψυχράμη και ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος, από την παράταξη «ΜΠΡΟΣΤΑ» ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Κουβαράς. Επίσης, οι επικεφαλής παρατάξεων Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και Αγγελική Κουρή.

Την παράταξη του δημάρχου θα εκπροσωπήσουν, εφόσον πραγματοποιηθεί η συνάντηση που θα επανεξετάσει τον Κανονισμό της Άρδευσης, ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος με τους συμβούλους μέλη του ΔΣ της ΔΕΥΑ, Διαμάντω Βασιλακοπούλου και Βασίλη Χριστόπουλο.

Πλην όμως, άνθρωποι που συνέταξαν τον Κανονισμό υποστηρίζουν πως στηρίζεται στην φόρμα της Ένωσης Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης Αποχέτευσης και πως δεν θα πρέπει να έχει μικρές διαφοροποιήσεις για να μπορεί να είναι υλοποιήσιμος σε συνάρτηση με τις ιδιαιτερότητες των περιοχών άρδευσης για τις οποίες συστήνεται.

Μέχρι στιγμής πάντως, δεν φαίνεται να έχει προκύψει κάποιο σοβαρό πρόβλημα εξαιτίας της μη ψήφισης του νέου Κανονισμού, όμως ο σχεδιασμός της δημοτικής αρχής είναι στον «αέρα», αφού δε μπορούν να επιβληθούν τα πρόστιμα στους παραβάτες που δεν έχουν δηλώσει τις αρδευόμενες εκτάσεις τους.

Αγωγές για λογαριασμό αρδευόμενων της Ανατ. Αιγιάλειας

Εντωμεταξύ, με αγωγές που θα υπογραφούν άμεσα από τους αρδευόμενους και ποινικά σε όσους αναλογούν θα κινηθεί νομικά η γνωστή δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου, εκπροσωπώντας τους διαμαρτυρόμενους Αιγιαλείς για το θέμα της άρδευσης. Η απόφαση ελήφθη κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής ανοιχτής συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη στην παραλιακή πλατεία της Αιγείρας, με τη συμμετοχή πολλών κατοίκων της Ανατολικής Αιγιάλειας.

Η πρόσκληση έγινε από την Επιτροπή Αγώνα αρδευομένων Αιγιαλείας με κεντρικό θέμα την άρδευση των κοινοτήτων και τον νέο κανονισμό που ωστόσο δεν έχει εγκριθεί ακόμη από το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr