background img
banner
banner

Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης την Κυριακή στην Κουνινά

Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε.- ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

To Δ.Σ. της Π. Έ. Α. Ε. Α. – Δ. Σ. Ε. Παράρτημα Αιγιάλειας με ανακοίνωσή του, καλεί τα μέλη του, τους συγγενείς των θυμάτων, τους απόγονους των αγωνιστών και φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, να παρευρεθούν στην Εκδήλωση Τιμής και Μνήμης των θυμάτων της περιόδου 1941-1949 στην Κουνινά Αιγίου την Κυριακή 26 Ιουλίου, στις 7.30μ.μ.
Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία με όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας. Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από φορείς στο μνημείο της Αντίστασης.

Όπως τονίζεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ΄΄οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, οι σφοδροί ανταγωνισμοί ανάμεσα σε ισχυρά καπιταλιστικά κράτη και ιμπεριαλιστικά κέντρα για τον έλεγχο της γεωστρατηγικής περιοχής και των υδρογονανθράκων, μπαίνουν σε φάση επικίνδυνης κλιμάκωσης με θύματα τους λαούς. Η χώρα μας με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και για λογαριασμό του κεφαλαίου, έχει μπει για τα καλά στο πεδίο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών και των ΕυρωΝΑΤΟικών σχεδιασμών με το χρεοκοπημένο επιχείρημα πως έτσι διασφαλίζονται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας.

Οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ ενθαρρύνουν την τουρκική επιθετικότητα, ενώ σε συνεργασία με την αστική τάξη της Ελλάδας μεθοδεύουν την συνδιαχείριση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο. Ο κίνδυνος είναι άμεσος και οι συνέπειες για το λαό μας θα είναι τραγικές. Η επαγρύπνηση, η οργάνωση, ο αγώνας ενάντια στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και την εμπλοκή της χώρας σε αυτά, πρέπει να είναι σήμερα , στην ημερήσια διάταξη της πάλης του λαού μας΄΄.

Την Εκδήλωση οργανώνουν οι κομματικές οργανώσεις Αιγιαλείας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Αιγιαλείας της Π.Ε.Α.Ε.Α-Δ.Σ.Ε. Θα μιλήσει ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr