background img
banner
banner

Εξέλεξε διοίκηση και προχωρά σε εγγραφή μελών

ΣΤΟΧΟΣ ΤΑ 1.000 ΜΕΛΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Στην ανάδειξη της πρώτης εκλεγμένης διοίκησής της προχώρησε την περασμένη Κυριακή η Ανεξάρτητη Κίνηση Ανατολικής Αιγιάλειας μέσα από τη γενική συνέλευση των ιδρυτικών μελών της. Σήμερα Παρασκευή συγκροτείται σε σώμα το εκλεγέν Δ.Σ., ενώ ταυτόχρονα ξεκινά ενημέρωση και εγγραφή μελών στις 36 κοινότητες των Δ.Ε. Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας… Υπενθυμίζεται ότι η Ανεξάρτητη Κίνηση ξεκίνησε τη δράση της με βασικό αίτημά της τη σύσταση ανεξάρτητου δήμου με τη συμμετοχή των Ενοτήτων Διακοπτού, Ακράτας και Αιγείρας.

Σήμερα, όχι μόνο υπεραμύνεται των θέσεών της και επιμένει στον αρχικό σκοπό της, αλλά ξεκαθαρίζει πως ακόμη κι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημα σύστασης ανεξάρτητου δήμου, θα προχωρήσει δυναμικά ως δημοτική παράταξη, εκφράζοντας τους κατοίκους των τριών Δημοτικών Ενοτήτων και υπερασπιζόμενη τα συμφέροντά τους, όπως τουλάχιστον ξεκαθαρίστηκε στην τελευταία γενική συνέλευση. Την Κυριακή 5 Ιουλίου συνήλθε η πρώτη Τακτική Γενική Συνέλευση των ιδρυτικών μελών την ΑΝ.Κ.Α.Α. Σε κλίμα αισιοδοξίας δρομολογήθηκε το πρόγραμμα δράσης της Κίνησης.

Εννεαμελές Δ.Σ.  αντιπροσωπευτικό  της κάθε Ενότητας

Από τις εκλογές που διεξήχθησαν για τη συγκρότηση του τακτικού Δ.Σ. το οποίο είναι εννεαμελές με τρεις αναπληρωματικούς. Πρόκειται, βάσει καταστατικού, για τρεις από την Δ.Ε. Διακοπτού, τρεις από την Δ.Ε. Ακράτας και τρεις από την Δ.Ε. Αιγείρας, ενώ και οι αναπληρωματικοί προέρχονται ένας από κάθε Δημοτική Ενότητα.

Συγκεκριμένα, εκλέχθηκαν οι εξής: Αποστολοπούλου Μαρία του Θεοφάνη, Ιωαννίδης Τρύφωνας του Σπυρίδωνα, Καλύβας Οδυσσέας του Αθανασίου, Μάρης Παναγιώτης του Γεωργίου, Μεντζελόπουλος Σεραφείμ του Ανδρέα, Νικολάου Κων/νος του Αντωνίου, Οικονόμου Κων/νος του Στέλιου, Παλαιολόγος Δημήτριος του Ελευθερίου, Φώτης Απόστολος του Αλεξάνδρου. Αναπληρωματικά μέλη: Ασημακόπουλος Μιχάλης του Σπυρίδωνα, Θεοδωρόπουλος Φώτιος του Γεωργίου, Σταυρόπουλος Αντώνιος του Γεωργίου.

Για την Εξελεγκτική Επιτροπή εκλέχθηκαν οι: Βασιλόπουλος Γεώργιος του Δημητρίου, Βλάχος Αντώνιος του Στυλιανού, Γεωργαντόπουλος Άγγελος του Λαζάρου.

Η γενική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή αφού παρέστησαν τα περίπου 50 από τα 75 ιδρυτικά μέλη της Κίνησης τα οποία προσήλθαν σταδιακά για να ψηφίσουν.
Από τη γενική συνέλευση προέκυψε για ακόμη μία φορά η διαπίστωση ότι την τελευταία δεκαετία η Ανατολική Αιγίαλεια πήγε πολλά χρόνια πίσω αφού από τις δημοτικές αρχές δεν δίδεται η απαιτούμενη βαρύτητα και πως όχι μόνο δεν επιλύθηκε κανένα πρόβλημα αλλά διογκώθηκαν τα υπάρχοντα και προέκυψα κι άλλα.

Σκέψεις για αρχαιοπρεπές όνομα, είτε για την δημοτική παράταξη, είτε για τον νέο δήμο!

Όπως μετέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο Κώστας Οικονόμου, εκλεγμένος στο Δ.Σ. και από τους πρωτοστάτες της Κίνησης, ΄΄ήδη διαπιστώνουμε συσπείρωση γύρω από την Κίνηση ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινάμε επαφές με επισκέψεις και στις 36 κοινότητες της Ανατολικής Αιγιάλειας. Θα εξηγήσουμε το σκεπτικό σύστασης της Κίνησης και τους σκοπούς της και θα εγγράψουμε νέα μέλη σε αυτή. Στόχος μας είναι μέχρι τέλος του έτους να έχουν εγγραφεί 1.000 μέλη΄΄. Να σημειωθεί πως για να γίνει κάποιος μέλος της Κίνησης δεν χρειάζεται να διαμένει στην περιοχή. Τέλος, στο… τραπέζι έχουν πέσει πολλές σκέψεις για την ονομασία της Κίνησης που είτε θα χαρακτηρίζει την παράταξη είτε εάν εισακουστεί από το υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα για τη σύσταση ανεξάρτητου δήμου θα ονομαστεί πλέον έτσι. Σύμφωνα με τον κ. Οικονόμου η σκέψη είναι να είναι ένα αρχαιοπρεπές όνομα που θα θυμίζει την ιστορία της περιοχής.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr