background img
banner
banner

Η «Γκόλφω» καθήλωσε τους θεατές στο αναβαθμισμένο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας

Σε μια πανέμορφη καλοκαιρινή βραδιά είχαν την ευκαιρία να παρευρεθούν όσοι επέλεξαν να ανηφορήσουν στο Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου. Η παράσταση «Γκόλφω» του Άρματος Θέσπιδος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας σε  συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. εντυπωσίασε το κοινό, το οποίο εξάντλησε τις δωρεάν προσκλήσεις και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας απόλαυσε μια θεατρική παράσταση υψηλού επιπέδου.

Το κλασικό έργο του Σπυρίδωνος Περεσιάδη ο οποίος γεννήθηκε στο Μεσορρούγι Νωνάκριδας το 1854, ερμηνευμένο από ιδιαιτέρως ταλαντούχους ηθοποιούς μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Χρήστου Στρέπκου, μετέδωσε τις δονήσεις του πρωτότυπου έργου με μια νότα αισιοδοξίας. Το Αρχαίο Θέατρο της Αιγείρας, αρμονικά πλαισιωμένο από τον Χελμό και τον Κορινθιακό Κόλπο, αντήχησε τα λόγια του σπουδαίου δημιουργού, καθιστώντας την εμπειρία μυσταγωγική.

Προλόγισε η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κα Μαρία Τσουκαλά, η οποία έδωσε έμφαση στον αρχαιολογικό χώρο και στη συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας. Εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά και τον ενθουσιασμό της για το πιο «όμορφο σημείο της Αιγιάλειας» όπως δήλωσε, το οποίο αναβαθμίστηκε πρόσφατα, αφού ηλεκτροδοτήθηκε και φωταγωγήθηκε, ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, ενώ είναι πλέον επισκέψιμο καθημερινά με την ύπαρξη αρχαιοφύλακα. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας κ. Πέτρος Βάης, δηλώνοντας εντυπωσιασμένος από τη σοφία που αποπνέει ο αρχαιολογικός χώρος και υπογράμμισε το γεγονός ότι η «Γκόλφω» κάνει πρεμιέρα στα χώματα που έζησε και δημιούργησε ο Σπυρίδων Περεσιάδης.

Ο επιβλητικός χώρος του Αρχαίου Θεάτρου της Αιγείρας, φιλοξενεί τα τελευταία χρόνια, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις ξεχωριστής ποιότητας, με τις οποίες δίνεται η ευκαιρία στο κοινό να επισκεφθεί το μνημείο, το οποίο ανοίγει τις πύλες του κάθε καλοκαίρι για τις συγκεκριμένες δράσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως στις 3 Αυγούστου και υπό το φώς της Πανσελήνου, θα πραγματοποιηθεί επίσης, η παράσταση «Η Μελίνα μας Εμπνέει», παρουσία της Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη, η οποία αποδέχτηκε την πρόσκληση της προέδρου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. κας Μαρίας Τσουκαλά.

Φωτογραφίες: ΝίκοςΠαπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Άννινος


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr