background img
banner
banner

Καμία στελέχωση και χρηματοδότηση στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 – ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΩΝ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ- ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ & ΗΠΕΙΡΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ

Τα παραρτήματα της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Π.Ε.ΕΚ.Π.Ε.) Δυτ. Ελλάδας – Πελοποννήσου – Ηπείρου, την Τετάρτη 1η Ιουλίου διοργάνωσαν με επιτυχία, τηλε-συνάντηση εργασίας στην οποία συμμετείχαν οι Διοικούσες Επιτροπές των Παραρτημάτων, Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης/Σχολικών Δραστηριοτήτων και μέλη Π.Ο. των ΚΠΕ των περιοχών εμβέλειάς τους, κατά την οποία έγινε ανταλλαγή ιδεών και απόψεων σχετικά με τα προβλήματα των δομών υποστήριξης και γενικά του θεσμού της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης την επόμενη περίοδο.

Ενώ ο κορωνοϊός έδειξε με τον πλέον καταφανή τρόπο ποιος ορίζει τους κανόνες επιβίωσης, ποια είναι πραγματικά η θέση μας στη φυσική ιεραρχία και ενώ έχουμε ήδη μπει παγκοσμίως στο μάτι του κυκλώνα (κλιματική κρίση, μαζικές μεταναστεύσεις, πείνα, κοινωνική εξαθλίωση, μεταδοτικές ασθένειες και πανδημίες κ.α.), διαπιστώθηκε – τουλάχιστον μέχρι σήμερα – ότι οι προθέσεις και οι πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης απέναντι στην παγκόσμια αναγκαιότητα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και δράσης των πολιτών, είναι διαφορετικές, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Διαπιστώθηκε ότι αθετούνται και παραγκωνίζονται θεσμοθετημένες διεθνείς υποχρεώσεις μας για εφαρμογή της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στο εκπαιδευτικό μας σύστημα και περιφρονούνται υπουργικές αποφάσεις που υπαγορεύουν τη συνέχιση, στελέχωση και χρηματοδότηση των δομών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης.

Σημειώθηκε ότι κατά το σχολικό έτος 2019-2020 καμία στελέχωση και χρηματοδότηση δεν υπήρξε στα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ), απαξιώνοντας έναν άκρως επιτυχημένο και αξιολογημένο θεσμό στις πρώτες θέσεις διεθνώς, καταδικάζοντας σε ερήμωση υποδομές (53 ΚΠΕ σε όλη την Ελλάδα) για τις οποίες διατέθηκαν και επενδύθηκαν σημαντικοί πόροι από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και το Ελληνικό Κράτος τα τελευταία τριάντα χρόνια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr