background img
banner
banner

Κανονικά και τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας οι εκδηλώσεις της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

ΜΕ ΘΕΡΙΝΟ ΣΙΝΕΜΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΓΟ ΞΕΚΙΝΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΘAIRΟΣ FILM FESTIVAL

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιαλείας έκανε γνωστό πώς, αναφορικά με τη διακοπή των πανηγυριών και σχετικά με το πλήθος των ερωτήσεων που δέχθηκε από πολίτες, οι εκδηλώσεις που έχει προγραμματίσει, θα πραγματοποιηθούν κανονικά και σύμφωνα με τα μέτρα ασφαλείας και τις οδηγίες από τις αρμόδιες αρχές.
Όλες οι εκδηλώσεις αφορούν καθήμενους και στις αποστάσεις που ορίζονται από τις οδηγίες.

Προβολή της κλασικής ταινίας «Μερικοί το προτιμούν καυτό»

Σήμερα Πέμπτη 16 Ιουλίου ξεκινά το αγαπημένο Θairος Film Festival που πραγματοποιείται για 4η συνεχή χρονιά, με την ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό». Η προβολή θα λάβει χώρα στο Θερινό Σινεμά Λόγγου με ώρα έναρξης στις 21:30.

Το «Μερικοί το προτιμούν καυτό» (πρωτότυπος τίτλος: «Some Like it Hot») είναι μία αισθηματική κωμική ταινία του 1959, σε σκηνοθεσία, παραγωγή και σενάριο Μπίλι Γουάιλντερ και με πρωταγωνιστές τους: Μέριλιν Μονρόε, Τόνι Κέρτις και Τζακ Λέμον. Οι τρεις πρωταγωνιστές πλαισιώνονται από τους: Τζορτζ Ραφτ, Τζορτζ Ο’Μπράιεν, Τζόαν Σόλι, Νεχεμάια Περσόφ και Πατ Ο’Μπράιεν. Το σενάριο της ταινίας, που γράφτηκε από τους Μπίλι Γουάιλντερ και Ι.Α.Λ. Ντάιαμοντ, βασίζεται σε εκείνο της γαλλικής ταινίας του 1935 Κορίτσια με εγγύηση (Fanfare Of Love) που είχαν γράψει ο Ρόμπερτ Θόουρεν κι ο Μάικλ Λόγκαν.

Η ταινία διαδραματίζεται στο 1929, όπου δυο μουσικοί μεταμφιέζονται σε γυναίκες προκειμένου να ξεφύγουν από το στόχαστρο της μαφίας, στο οποίο μπήκαν από τη στιγμή που αποτέλεσαν αυτόπτες μάρτυρες μιας δολοφονίας, ανάλογης με εκείνη της Σφαγής του Αγίου Βαλεντίνου. Στην προσπάθειά τους να σωθούν γίνονται μέλη ενός γυναικείου συγκροτήματος που περιοδεύει και βρίσκεται καθ’ οδόν για το Μαϊάμι και γνωρίζονται με την τραγουδίστρια του συγκροτήματος.

Το Μερικοί το προτιμούν καυτό θεωρείται ως μια από τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών και το 2000 έλαβε την πρώτη θέση στη λίστα με τις καλύτερες κωμωδίες που θεσπίστηκε από το Αμερικανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου. Έλαβε επίσης έξι υποψηφιότητες για βραβείο Όσκαρ, κερδίζοντας τελικά ένα για τα κοστούμια που σχεδίασε ο Όρι-Κέλι. Το 1989 ταινία επελέγη να φυλαχτεί για διατήρηση στο Εθνικό Αρχείο Κινηματογράφου των ΗΠΑ από την Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου, με αιτιολόγηση πως είναι πολιτιστικά, ιστορικά και αισθητικά σημαντική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr