background img
banner
banner

Κληρονομικό πάθος για το ποδόσφαιρο

Ο ΜΕΣΟΕΠΙΘΕΤΙΚΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΟΡΤΕΝΤΖΙΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 16 ΤΟΥ «ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΣ»

Από …ποδοσφαιρική οικογένεια ο «μελανόλευκος» από τον περασμένο Γενάρη, Αργύρης Ορτέντζιος, δεν μπόρεσε να ξεφύγει από την κληρονομική…κατάρα του αθλήματος. Ο πατέρας του Δημήτρης βασικό στέλεχος στον Αιγιέα / Αρη, όπως και ο θείος του Θόδωρος, ο οποίος είχε επίσης αγωνιστεί με τα χρώματα του Εθνικού Αιγίου.

Γεννημένος το 2005, ο Αργύρης μας εξιστορεί πως ξεκίνησε με το άθλημα και πως κατέληξε στον Παναιγιάλειο:«Τα πρώτα μου βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου, πραγματοποιήθηκαν σε μικρή ηλικία με την Θύελλα Αιγίου. Φυσικό ήταν να βλέπω το άθλημα σαν χόμπι. Ένα χόμπι που με το πέρασμα του χρόνου με είχε συνεπάρει, μου έδωσε να καταλάβω τι πραγματικά σήμαινε για μένα. Η αγάπη μου για το ποδόσφαιρο μεγάλωνε, παράλληλα μεγάλωναν και οι στόχοι μου πάνω σε αυτό. Μου άρεσε η προπόνηση, την πραγματοποιούσα με κέφι και με το παραπάνω, αφού έβαλα σκοπό να επιτύχω σαν ποδοσφαιριστής, επιδιώκοντας έτσι την σκληρή και ποιοτική δουλειά».

Στη Μικτή Αχαΐας

«Όσο ταλέντο κι αν διαθέτει ένας νεαρός ποδοσφαιριστής, αν δεν δουλέψει και αγαπήσει αυτό που κάνει, κάποια στιγμή θα παραμείνει στάσιμος και μακριά από κάποιες καλές αναμενόμενες εξελίξεις. Για μένα τα πράγματα κύλησαν θετικά, αφού κλήθηκα να υπηρετήσω και την Μικτή Αχαΐας.

Ήταν η εποχή που πραγματοποιήσαμε ένα πολύ καλό πρωτάθλημα, φτάσαμε στο Final Four. Κι αν δεν καταφέραμε να πάρουμε την πρωτιά, για μας μέτρησε η προσπάθεια, η πολύ καλή μας παρουσία, η ποιότητα που βγάλαμε στο γήπεδο, κερδίσαμε πολλά».

Στην Εθνική Ελλάδας

«Τα πρωταθλήματα των Μικτών, δεν περνούν ποτέ απαρατήρητα. Ιδιαίτερα όταν οι ομάδες βρίσκονται σε προχωρημένο αγωνιστικό στάδιο, μια πλειάδα από σκάουτερς ξεχύνεται σε αναζήτηση ταλέντων. Η ημιτελική φάση των Μικτών σε πανελλήνιο επίπεδο, κατακλύστηκε από παράγοντες, προπονητές, ατζέντηδες.

Έτυχε να είμαι ένας από τους ποδοσφαιριστές που μαγνήτισαν την προσοχή και το ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμα ήταν να κληθώ στην Κ15 της Εθνικής Ελλάδας. Διάκριση που άφησε θετικές εντυπώσεις και στην περιοχή μας, με αποτέλεσμα να κληθώ να υπηρετήσω τον ιστορικό Παναιγιάλειο, στον οποίο και υπέγραψα».

Πρώτο μεγάλο βήμα στον Παναιγιάλειο

«Φυσικά μόνο υπέροχα μπορεί να αισθάνεται κάθε παιδί στην ηλικία μου, όταν καλείται να συνεργαστεί με την μεγάλη ομάδα της περιοχής του. Αλήθεια είναι ότι νοιώθω χαρά και υπερηφάνεια, σαν στέλεχος του ιστορικού Παναιγιάλειου και τους πολυάριθμους οπαδούς του.»

Με ταχύτητα η αγωνιστική πρόοδο

«Η σκληρή μου προπόνηση συνδυάστηκε από μια σωστή καθοδήγηση των εκάστοτε προπονητών μου. πολλά οφείλω στον προπονητή μου Ανδρέα Φουσέκη, αφού ασχολήθηκε μαζί μου, αφιερώνοντας πολλές ώρες στην ατομική μου προπόνηση, όπως εξίσου και ο Δημήτρης Καραΐνδρος.»

Πρώτες εντυπώσεις από Παναιγιάλειο

«Πραγματικά μόνο καλά λόγια έχω να πως από την αρχή μέχρι και το φινάλε της φετινής συνεργασίας μου στον Παναιγιάλειο. Αξέχαστες στιγμές, με τους συμπαίκτες και τα μέλη της διοίκησης που με έκαναν να αισθάνομαι ως ένα αγαπητό μέλος μιας μεγάλης οικογένειας.

Φυσικά στο αγωνιστικό μου ξεκίνημα με κατέβαλλε μεγάλο άγχος, το οποίο όμως το ξεπέρασα σχετικά γρήγορα, μέσα από την στήριξη της οικογένειάς μου, καθώς και με την βοήθεια συμπαικτών, προπονητών και φιλάθλων.»

Σε μικρή ηλικία κι αν υπάρχουν τα εφόδια για τις μεγάλες απαιτήσεις της Γ΄ Εθνικής

«Προσφορά και ζήτηση. Υπάρχουν απαιτήσεις σε όλες τις κατηγορίες, που μεγαλώνουν μαζί με αυτές. Για να αισθάνεσαι κατάλληλα εφοδιασμένος για τα μεγάλα πρωταθλήματα, προέχει η σκληρή δουλειά, με πίστη στο πρόσωπό σου και τις δυνατότητές σου. Τα τελευταία ζητούμενα τα ακολουθώ πιστά, θέτω ψηλούς στόχους, προσπαθώ να μην απογοητεύομαι. Οι ευκαιρίες σε …επισκέπτονται, αν υπάρχει θέληση και ταλέντο, τότε υπάρχουν και οι τρόποι να αξιοποιηθούν.»

Είχες ξεχωρίσει κάποιον διεθνή ποδοσφαιριστή σαν ίνδαλμά σου και να του μοιάσεις;

«Υπάρχουν πολλοί παίκτες που σου κεντρίζουν το ενδιαφέρον. Μπορείς να θαυμάσεις τις μαγικές ικανότητες που διαθέτουν, αφού οι καλύτεροι είναι αυτοί που …σηκώνουν το ποδόσφαιρο στον «θρόνο» των αθλημάτων. Τους ξεχωρίζεις, δεν τους …αντιγράφεις. Ο καθένας έχει ένα δικό του προσωπικό στυλ, αυτό θα πρέπει να φροντίσει να δουλέψει και να βελτιώσει.»

Παράλληλοι βίοι ποδόσφαιρο και μαθήματα

«Θεωρώ ότι η παράλληλη ενασχόλησή μου για τα μαθήματα και τη μόρφωση, δεν αποτελεί κάποιο απροσπέραστο εμπόδιο για την ποδοσφαιρική μου εξέλιξη. Η καλλιέργεια του μυαλού και η καθαρή σκέψη βοηθούν ώστε να λαμβάνονται οι σωστές αποφάσεις, για τη ζωή, για τους αγωνιστικούς χώρους.

Σαν στόχο έχω βάλει να περάσω στην γυμναστική Ακαδημία και πιστεύω ότι θα τα καταφέρω. Να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν να πετύχω τους στόχους μου, αρχίζοντας από την στήριξη της οικογένειάς μου και στη συνέχεια στους ανθρώπους που με πίστεψαν, με στήριξαν, με δίδαξαν, να ανεβαίνω τα σκαλιά της ποδοσφαιρικής ιεραρχίας.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr