background img
banner
banner

Κουβέντα για μείωση ομίλων και σωματείων

ΣΤΑ ΜΑΛΑΚΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ Γ΄ ΕΘΝΙΚΗΣ ΒΑΣΕΙ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ

Αναμένεται τις επόμενες μέρες η δημοσιοποίηση της προκήρυξης Γ΄ Εθνικής, ύστερα από την πραγματοποίηση της χθεσινής συνάντησης για το συγκεκριμένο θέμα, την οποία και περιμένουν με αγωνία τα συμμετέχοντα στην κατηγορία σωματεία.

Οι πρώτες ενδείξεις μόνο …απειλητικές δεν μπορούν να χαρακτηριστούν για τα σωματεία, αφού το μέτρο μείωσης των ομίλων και των ομάδων, δεν θα περιέχει αυστηρές αποφάσεις.
Δηλαδή δεν θα υπάρξουν αλλαγές σε ότι αφορά τις προαγωγές των πρωταθλητών των 53 Ενώσεων στην Γ΄ Εθνική, καθώς και των 2αθλητών σε Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, που θα ανέρχονται απ’ ευθείας χωρίς να πηγαίνουν στην διαδικασία των μεταξύ τους μπαράζ.

Σε περίπτωση λοιπόν που θα αποφασιστεί μείωση των ομάδων στην Γ΄ Εθνική, αυτό θα πραγματοποιηθεί με την αύξηση του αριθμού των ομάδων που θα υποβιβάζονται.

Για την κάλυψη των κενών θέσεων

Για το θέμα της αναπλήρωσης «ορφανών» θέσεων στην Γ Εθνική, η Εκτελεστική Επιτροπή έχει ταχθεί υπέρ των αποφάσεων:

  • Σωματείο που ανήκει στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και δεν δηλώνει συμμετοχή, θα αντικαθίσταται από την πρώτη επιλαχούσα ομάδα της οικείας ΕΠΣ.
  • Πρωταθλήτρια ομάδα από την Α΄ κατηγορία των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, σε περίπτωση που δεν θα αποδέχεται την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, την θέση της θα παίρνει η ομάδα που την ακολουθεί στην βαθμολογία (2αθλήτρια).

Μάχιμος στην Γ΄ Εθνική ο ΑΟ Τσιλιβή

Βρέθηκε λύση για τον ΑΟ Τσιλιβή. Η ομάδα της Ζακύνθου είχε εκδηλώσει αδυναμία για να δηλώσει συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική. Η πτώση της τουριστικής περιόδου επηρέασε αρνητικά το νησί και την οικονομία του, ο πρόεδρος Τάκης Γκλαβάς προτίμησε να κινηθεί αγωνιστικά προς τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα.

Στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο όμως, η οικονομική ενίσχυση του επιχειρηματία Χρήστου Ξένου, ο οποίος θα είναι και ο μέγας χορηγός της ομάδας, έδωσε την ώθηση για την παραμονή του σωματείου στην Γ΄ Εθνική. Τα καλά νέα ενθάρρυναν και τα υπόλοιπα μέλη, που με τη σειρά τους θα προσφέρουν οικονομικές βοήθειες στην προσπάθεια αναστήλωσης της ομάδας.

Σε αναμονή να επωφεληθεί ο Ατρόμητος Π.

Ο Ατρόμητος Πάτρας θα προτιμούσε να κατέληγε στα αρχικά του σχέδια το Τσιλιβή. Από το σωματείο της Ζακύνθου είχαν ανακοινώσει πως ελλείψει πόρων, αν και κέρδισαν την παραμονή τους στην Γ΄ Εθνική, θα προτιμήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα. Η εμφάνιση όμως του επιχειρηματία Χρήστου Ξένου, τους χάλασε τα σχέδια για τη δική τους ενδεχόμενη άνοδο και περιμένουν πλέον την επόμενη ευκαιρία, σαν πρώτη επιλαχούσα ομάδα από την Α΄ κατηγορία, για την άνοδο στην Γ΄ Εθνική.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr