background img
banner
banner

Μετά τη μεταφορά στην Κοζάνη, τι;

ΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΙΖΟΝ ΖΗΤΗΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ – ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΤΙΜΟΛΟΓΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΔΕΥΣΗ

«Καμπανάκι» για το ζήτημα των απορριμμάτων κρούει η παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου, καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή αφενός αδράνεια ως προς την οριστική επίλυση του προβλήματος και αφετέρου μη εξεύρεση λύσης για την εναπόθεση, τη στιγμή που η εναπομείνασα ποσότητα που μπορεί να δεχθεί το εργοστάσιο της Κοζάνης δεν ξεπερνά τους 2.000 τόνους.

Καταρρίπτοντας τον ισχυρισμό του δημάρχου ότι η επιστολή των 22 της αντιπολίτευσης οδηγεί σε αδυναμία μεταφοράς των απορριμμάτων, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου, τονίζει ότι δεν τίθεται θέμα ανακοπής της μεταφοράς της εναπομείνασας ποσότητας για οικονομικούς λόγους τη στιγμή μάλιστα που βάσει νόμου πρέπει μεν να τηρείται χρονική προτεραιότητα για την εξόφληση των τιμολογίων, πλην όμως μπορούν να γίνουν κατ’ εξαίρεση πληρωμές με εντολή δημάρχου, εφόσον συντρέχει σοβαρός λόγος.

΄΄Δεν υπάρχει αδυναμία πληρωμής εκ μέρους του δήμου Αιγιάλειας για τη μεταφορά των απορριμμάτων μετά την επίκληση της αντιπολίτευσης για την κάλυψη των υποχρεώσεων με βάση την παλαιότητά τους. Αυτό αναφέρεται από τον δήμαρχο για λόγους εντυπώσεων και δεν ευσταθεί. Αντιθέτως, υπάρχει κίνδυνος σχετικά με τι θα γίνει εφόσον εξαντληθούν οι 2.000 τόνοι και δεν έχει υπογραφεί νέα σύμβαση΄΄, επισημαίνει ο κ. Γούτος.

Δεν είναι όλα οικιακά απόβλητα…

Σε επικοινωνία που είχε τόσο με την ΔΙΑΔΥΜΑ που διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Δυτικής Μακεδονίας όσο και με τους υπεύθυνους του εργοστασίου που δέχεται τα απορρίμματα της Αιγιάλειας, του κατέστη σαφές ότι δεν έχει κινηθεί κάποια διαδικασία για την σύναψη νέας σύμβασης. Την ίδια στιγμή, επισημαίνει πως το εν λόγω εργοστάσιο δέχεται πλέον και τα απορρίμματα της Κέρκυρας, η οποία επίσης είχε περιέλθει σε αδιέξοδο. Υπενθυμίζεται ότι η ισχύουσα σύμβαση με τον δήμο Αιγιαλείας ήταν για την μεταφορά 15.000 τόνων από τους οποίους οι 13.000 τόνοι έχουν ήδη καλυφθεί. Παράλληλα, ο κ. Γούτος κάνει γνωστή τη δυσαρέσκεια της εταιρείας που διαχειρίζεται το εργοστάσιο της Κοζάνης σχετικά με τα απορρίμματα του δήμου Αιγιαλείας, καθώς, όπως του μεταφέρθηκε, δεν είναι όλα οικιακά απόβλητα, αφού υπάρχουν μέσα νεκρά ζώα, υλικά κ.ά.

Να εξετάσει η νομική υπηρεσία του δήμου την πρόταση για το σύστημα καύσης

Ερωτηθείς αναφορικά με την πρόταση που υπάρχει για υιοθέτηση συστήματος καύσης των απορριμμάτων, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», αρκείται να σημειώσει: ΄΄Οποιαδήποτε λύση που είναι νόμιμη, συμβατή με το περιβάλλον και ταυτόσημη με τις διατάξεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας, δεν είναι απορριπτέα. Από εκεί και πέρα δεν θα εξετάσει η δική μας παράταξη εάν η εν λόγω πρόταση που έχει κατατεθεί στον δήμο Αιγιαλείας, είναι συμβατή με τα παραπάνω. Ο δήμος έχει νομική υπηρεσία και η δημοτική αρχή καλείται να της ζητήσει να διερευνήσει εάν είναι νόμιμη και υλοποιήσιμη η πρόταση. Εφόσον το περιεχόμενό της μας γνωστοποιηθεί και έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα εξετάσουμε πόσο συμφέρουσα είναι για τον δήμο μας και θα τοποθετηθούμε αναλόγως΄΄.

Θα προτείνει συζήτησης της άρδευσης από μηδενική βάση…

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα του νέου κανονισμού άρδευσης, ο κ. Γούτος κάνει γνωστό πως η παράταξή του θα λάβει μέρος στην διαπαραταξιακή επιτροπή που συνεδριάζει μεθαύριο Τετάρτη. ΄
΄Πρότασή μας είναι ο κανονισμός άρδευσης να παραμείνει για την ώρα ως έχει, αφού ούτως ή άλλως η αρδευτική περίοδος έχει προχωρήσει αρκετά στηριζόμενη στον παλιό. Θα προτείνουμε στην δημοτική αρχή, επειδή έχει κάνει μεγάλα λάθη ως τώρα στο θέμα αυτό, να θέσει το θέμα της άρδευσης από μηδενική βάση και να το επανεξετάσουμε από τον προσεχή Σεπτέμβριο΄΄, επισήμανε ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr