background img
banner
banner

Με δική τους ευθύνη αρχίζουν προπονήσεις Θύελλα Αιγίου και Καλάβρυτα

ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΚΔΟΘΕΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΑ «ΜΙΚΡΑ» ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ

Το πρωτόκολλο υγιεινής που ισχύει για τον ομαδικό αθλητισμό και έχει εκδοθεί από την ΓΓΑ, αφορά τα σωματεία της Σούπερ Λίγκ 1 και 2. Δεν υπήρξε κάτι νεώτερο για τις μικρώτερες κατηγορίες, όπως η Γ΄ Εθνική και τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, που από την ερχόμενη εβδομάδα οι ομάδες μπαίνουν στα γήπεδα για προετοιμασία.

Αυτό σημαίνει ότι η ευθύνη αναλογεί σε κάθε σωματείο ξεχωριστά, για το πώς θα λειτουργήσει το πρόγραμμα της προετοιμασίας, πως θα διατηρήσει σε προφύλαξη τους αθλητές.

Αρχίζουν Δευτέρα Θύελλα Αιγίου και ΑΕ Καλαβρύτων

Έτσι λοιπόν από την Δευτέρα 3 Αυγούστου ξεκινά η προετοιμασία σε δυο σωματεία της περιοχής μας, που παίζουν στην Α΄ κατηγορία. Είναι η Θύελλα Αιγίου, με τον προπονητή Κυριάκο Αθανασίου να έχει πρώτα μια συνάντηση με το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Αιγιάλειας, σε ότι αφορά τα θέματα της υγιεινής των αθλητών, αλλά και το γήπεδο Δημητρόπουλου, που έρχεται πρώτο σε προτίμηση για την πραγματοποίηση της προετοιμασίας της ομάδας.

Οι οδηγίες υγιεινής από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού

Με τελευταία ενημέρωσή της (1η Ιουλίου), η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προειδοποιεί ότι οι γενικές οδηγίες πρέπει να τηρούνται με προσοχή. Αναφέρει, δηλαδή, ότι θα πρέπει να υπάρχει μία πύλη εισόδου και εξόδου, να μην χρησιμοποιούνται αποδυτήρια, να τηρούνται αποστάσεις, μέτρα ατομικής υγιεινής και άλλα.

Ειδικότερα αντί για τα αποδυτήρια μπορεί να χρησιμοποιηθούν εξωτερικοί στεγαζόμενοι ή καλά αεριζόμενοι χώροι με τήρηση των αποστάσεων.

Επίσης, όλοι οι αθλητές θα πρέπει να έχουν εξεταστεί από ιατρό πριν την έναρξη των προπονήσεων ο οποίος θα χορηγεί την ιατρική βεβαίωση η οποία θα επιδεικνύεται στις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Σε περίπτωση που ο αθλητής αναφέρει νόσηση από Covid-19 θα πρέπει να παραπέμπεται από τον ιατρό για καρδιολογική εκτίμηση πριν την έκδοση της βεβαίωσης.

Θέμα και με τα φιλικά παιχνίδια

Τα σωματεία θα πρέπει να δώσουν ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά τη διεξαγωγή των φιλικών αγώνων, αφού χωρίς υγειονομικό πρωτόκολλο δεν είναι δυνατόν να δώσουν φιλικά παιχνίδια. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η Πολιτεία θα εκτιμήσει τη γενικότερη κατάσταση μέχρι το πρώτο 10ήμερο του Αυγούστου και στη συνέχεια θα προχωρήσει σε ανακοινώσεις και στο θέμα του αθλητισμού.

Από την ΕΠΣ Αχαΐας οι νέες οδηγίες

Από την πλευρά της η ΕΠΣ Αχαΐας περιμένει ως διοργανώτρια αρχή και δεν έχει σκοπό να παρατυπήσει. Έχει ήδη ορίσει τις ημερομηνίες που θα ξεκινήσουν τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, αλλά αν δεν έχει στα χέρια της το υγειονομικό πρωτόκολλο το οποίο θα αναφέρει αναλυτικά τι προβλέπεται και τι όχι, δεν πρόκειται να δώσει εντολή να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα.
Είναι ένα ευαίσθητο θέμα, καθώς το τελευταίο διάστημα παρατηρείται έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας, αλλά και την περιοχή μας, με την κυβέρνηση να παίρνει σταδιακά μέτρα για την αντιμετώπισή τους.

Τι θα ορίζει  το πρωτόκολλο;

Υπάρχει ο φόβος της οικονομικής επιβάρυνσης στα σωματεία, όσο το πρωτόκολλο υγιεινής κρίνει την απαραίτητη εφαρμογή προχωρημένων εξετάσεων. Όπως για παράδειγμα ο μοριακός έλεγχος ΡCR, που ισχύει για τις επαγγελματικές ομάδες, πριν από την προπόνηση και μια φορά εβδομαδιαίως.
Ευχή όλων είναι να παραμείνει η κατάσταση της πανδημίας σταθερή και σε μείωση, για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Τα προγραμματισμένα φιλικά παιχνίδια

Και επειδή κανείς ακόμα δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα μας φέρει το αύριο, το πλάνο της κάθε ομάδας πρέπει να ορίζεται και να ακολουθείται πιστά.
Ήδη τα σωματεία της Θύελλας και των Καλαβρύτων που ξεκινούν προετοιμασία την ερχόμενη Δευτέρα, έχουν σχηματίσει μια λίστα με κάποια φιλικά παιχνίδια, στα οποία αναμένεται να προστεθούν μια – δυο ακόμα φιλικές συναντήσεις.

Αντίθετα η Αιγείρα / Ακράτα που ξεκινά προετοιμασία στις 17 Αυγούστου, ακόμα δεν έχει ολοκληρώσει το πρόγραμμα των φιλικών της αγώνων.

Τα φιλικά της Θύελλας Αιγίου

Θύελλα Πάτρας 12/08
Καλάβρυτα 19/08
Καλάβρυτα 29/08
Αχιλλέας 16/09
Ψαθόπυργος 19/09

Τα φιλικά των Καλαβρύτων

Θύελλα Αιγίου 19/08
Δερβένι 22/08
Θύελλα Αιγίου 29/08
Αχιλλέα Καμ. 12/09
Δερβένι 16/09
Άβυθος 2017 19/09


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr