background img
banner
banner

Με τον παλιό κανονισμό η άρδευση μέχρι νεωτέρας

ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΒΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑ

Μπορεί ο νέος κανονισμός για την άρδευση να ψηφίστηκε τον περασμένο Δεκέμβριο ωστόσο καθυστέρησε να έρθει προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο και όταν ήρθε η δημοτική αρχή μόλις είχε απολέσει την πλειοψηφία, με αποτέλεσμα ο δήμαρχος να αποσύρει το θέμα από την ημερήσια διάταξη, με την υπόσχεση να το επανεξετάσει.
Όπως σημειώνει στέλεχος της ΔΕΥΑ η υπηρεσία χωρίς νέο κανονισμό θα πρέπει να κινηθεί πάνω στο παλιό κανονισμό που ίσχυε όταν η διαχείριση της άρδευσης ήταν στο δήμο.

Αυτό περιπλέκει κάπως τα πράγματα κυρίως για την άσκηση πίεσης μέσω προστίμων στους ιδιοκτήτες που πρέπει να δηλώσουν τις αρδευόμενες εκτάσεις τους. Από τη δημοτική αρχή γνώριζαν ότι θα βρουν αντιδράσεις ωστόσο τώρα τα πράγματα έχουν δυσκολέψει όσο η αντιπολίτευση που πλέον από μειοψηφία έγινε πλειοψηφία, επιμένει κατά το μεγαλύτερο μέρος της στην επιστροφή στο παλιό καθεστώς.

Η δημοτική αρχή έκανε κίνηση καλής θέλησης ρίχνοντας σημαντικά τα τιμολόγια, ωστόσο το τοπίο παραμένει θολό την ώρα που στην ΔΕΥΑ σε συνεργασία με τον εργολάβο προχωρούν γοργά στην συντήρηση και καταγραφή του δικτύου της άρδευσης.

Σύσκεψη για το θέμα της άρδευσης στην Αιγείρα

Εντωμεταξύ τη νομική οδό για το θέμα της άρδευσης και τον νέο αρδευτικό κανονισμό της ΔΕΥΑΑ προτίθενται να ακολουθήσουν κάτοικοι της περιοχής, συμβουλευόμενοι τη γνωστή δικηγόρο Ζωή Κωνσταντοπούλου. Μάλιστα, για σήμερα Τρίτη στις 7.00 το απόγευμα έχει προγραμματιστεί ανοιχτή σύσκεψη στην παραλιακή πλατεία της Αιγείρας ώστε να ενημερωθούν για τις κινήσεις που πρόκειται να γίνουν.

Η Επιτροπή Αγώνα αρδευόμενων Αιγιάλειας, σε ανακοίνωση – κάλεσμα επισημαίνει: “Αγωνιζόμαστε για να πληρώσουμε αυτό που πραγματικά μας αναλογεί. Την Τρίτη 14 Ιουλίου και ώρα 19:00 στην παραλιακή πλατεία της Αιγείρας καλούμαστε όλοι οι αρδευόμενοι της Αιγιάλειας παρουσία της δικηγόρου κ. Ζωής Κωνσταντοπούλου προκειμένου να γίνει ενημέρωση για τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσουμε σχετικά με τον αγώνα της άρδευσης. Αγωνιζόμαστε να ανατρέψουμε τον αρδευτικό κανονισμό της Δ.Ε.Υ.Α. που έχει μοναδικό σκοπό την εισπραξιμότητα ξεπουλώντας την άρδευση σε εργολάβους και ιδιώτες. Ο εκβιασμός για υπογραφή σύμβασης με τη Δ.Ε.Υ.Α., μόνο υποχρεώσεις επιφέρει στους αρδευόμενους (υπέρογκα αρδευτικά τέλη, διατάραξη αρδευτικών κανονισμών και κύκλο άρδευσης).

Τα επιχειρήματα της Δημοτικής αρχής για μεταφορά της άρδευσης στη Δ.Ε.Υ.Α. με τον ισχυρισμό ότι διαθέτει τεχνογνωσία και εξειδικευμένο προσωπικό κι ότι η άρδευση επιβαρύνει οικονομικά το Δήμο έχουν καταρρεύσει. Ο αγώνας για το νερό των χωραφιών μας, ισοδυναμεί με αγώνα για την ίδια μας τη ζωή”.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr