background img
banner
banner

ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ & ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ: «Δεν έχει δημοσιευθεί ακόμη η απόφαση του Αρείου Πάγου»

Το γεγονός ότι ακόμη δεν έχει δημοσιευθεί η απόφαση του Αρείου Πάγου που αφορά την αίτηση αναιρέσεως της εις βάρος του απόφασης από το Εφετείο Αιγίου για την ανάρτησή του στο ιστολόγιό του και το «φτύστε» τους προς τους ομοφυλόφιλους, επισημαίνει ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Αμβρόσιος.

Μάλιστα «καυτηριάζει» τα σχετικά δημοσιεύματα και κυρίως αυτό που τον χαρακτηρίζει ως «αποδιοπομπαίο»!

Όπως τονίζει, ΄΄την Τετάρτη 1ην Ιουλίου σημειώθηκε ένας σεισμός στα Μέσα Ενημερώσεως! Επρόκειτο για την από καιρό αναμενόμενη Απόφαση του Αρείου Πάγου, έπειτα από την αίτηση Αναιρέσεως της καθ΄ ημών καταδικαστικής Αποφάσεως του Εφετείου Αιγίου σε επτά μηνών φυλάκιση για τη φράση μας ¨φτύστε τους” προκειμένου περί των ομοφυλοφίλων. Η αίτηση αναιρέσεως δικάσθηκε στον Άρειο Πάγο στις 28 Ιανουαρίου 2020, οπότε με πολύ ενδιαφέρον αναμενόταν η σχετική Απόφαση. Όλως αιφνιδίως, στα Μ.Μ.Ε. προβάλλεται ως “είδηση”, ότι απορρίφθηκε η αίτηση αναιρέσεως Αμβροσίου από τον Άρειο Πάγο!΄΄, αναφέρει ο Μητροπολίτης παρουσιάζοντας τίτλους δημοσιευμάτων.

Στη συνέχεια θέτει το ερώτημα αν όντως δημοσιεύθηκε η απόφαση, σημειώνοντας: ΄΄Εξ όσων ημείς τουλάχιστον γνωρίζουμε η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α.Π. ακόμη δεν έχει δημοσιευθή! Απλώς έχει παραδοθή για να την καθαρογράψουν! Έπειτα, αφού θα ελεγχθή, θα την υπογράψουν καί τέλος θα την δημοσιεύσουν! Οπότε θα γνωρίζουμε το περιεχόμενό της.
Μέχρι σήμερα το μόνο που γνωρίζουμε είναι μία ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Αρείου Πάγου (βλ. www.areiospagos.gr) της 29ης.06.2020΄΄, τονίζει ο κ. Αμβρόσιος κοινοποιώντας τη σχετική φωτογραφία.

Απάντηση στο «αποδιοπομπαίος»

Τονίζει τέλος ότι θα περιμένει τη δημοσίευση της Αποφάσεως του Αρείου Πάγου, για να πληροφορηθεί τι ακριβώς συμβαίνει, ενώ απαντώντας στο πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της Εφημερίδος των Συντακτών με τίτλο «Αποδιοπομπαίος», απαντά: ΄΄Εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας προς τους Συντάκτες της Εφημερίδος, καθ’ όσον μας βεβαιώνουν, ότι είμαστε αποδιοπομπαίος από το Κράτος του Διαβόλου! Άρα ανήκουμε στην αγκαλιά του Θεού! Αυτό ακριβώς επιδιώκουμε! Τι μας λέγει ο Απόστολος Ιάκωβος: “ μοιχοίκαι μοιχαλίδες! ούκ οίδατε ότι η φιλία του κόσμου έχθρα του Θεού εστιν; ος αν ούν βουληθή φίλος είναι του κόσμου, εχθρός του Θεού καθίσταται. (βλ. κεφ. δ΄, 4). Αδελφοί μου, ας μη λησμονούμε τα λόγια του Αποστόλου Παύλου: “ότι υμίν εχαρίσθη το υπέρ Χριστού, ου μόνον το εις Αυτόν πιστεύειν, αλλά και το υπέρ Αυτού πάσχειν” (Φιλιπ. α’ , 29). Δόξα τω Θεώ πάντων ένεκεν!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr