background img
banner
banner

Μικρά έργα… μεγάλης σημασίας

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Ουσιαστικές παρεμβάσεις σε σημεία που χρόνια παρουσιάζουν παθογένειες, πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα με σκοπό τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την ασφαλή διέλευση των πολιτών είτε πεζή είτε με οχήματα. Την ίδια στιγμή, υπό… στενή παρακολούθηση από τον δήμο βρίσκεται και το έργο της ανάπλασης των πλατειών του κέντρου του Αιγίου και των παρακείμενων οδών, με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει.

Χθες, συνεργεία του δήμου προχώρησαν σε αποκατάσταση του πεζοδρομίου στην παραλία του Διακοπτού. Επίσης, έγιναν εργασίες αποκατάστασης του φωτισμού στην παραλία Νικολαιίκων στα ανατολικά της κοινότητας. Τα έργα έγιναν υπό την επίβλεψη του εντεταλμένου συμβούλου του δήμου Τεχνικού Τομέα Βασίλη Χριστόπουλου που δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εκτέλεση μικρών έργων που για χρόνια τα ζητούν κάτοικοι και πρόεδροι κοινοτήτων, με σκοπό τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Επιπλέον, ένα ακόμη σημαντικό έργο, στο πλαίσιο των ασφαλτοστρώσεων που εκτελεί ο δήμος, είναι η αλλαγή ασφαλτοτάπητα στην οδό Μητροπόλεως, στο τμήμα από την οδό Ιωάννη Βασιλειάδη (Περιμετρική) μέχρι το Εσπερινό Γυμνάσιο. Όπως τόνισε στo protionline.gr ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄πρόκειται για εργασίες που περιλαμβάνονται στο έργο «Κατασκευή έργων οδοποιίας Δ.Ε. Αιγίου», το οποίο είχε αρχικό προϋπολογισμό 800.000 ευρώ. Είναι συνέχεια των ασφαλτοστρώσεων της οδού Ταξιαρχών, οδών στον Συνοικισμό και σε άλλα σημεία, ενώ προβλέπονται κι άλλες ασφαλτοστρώσεις σε σημεία που έχει κριθεί απαραίτητο στο Αίγιο. Ευελπιστούμε ότι με την υλοποίηση του έργου θα προαχθεί το βιοτικό επίπεδο περιοχών στις οποίες θα ασφαλτοστρωθούν χωματόδρομοι, ενώ θα εξαλειφθεί η επικινδυνότητα σε τμήματα ήδη ασφαλτοστρωμένων οδών τα οποία έχουν υποστεί από την πάροδο του χρόνου βλάβες΄΄.

Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο κ. Χριστόπουλος, ΄΄θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες: Απόξεση ασφαλτοτάπητα με χρήση φρέζας, ασφαλτική συγκολλητική επάλειψη και στρώση κυκλοφορίας με χρήση κοινής ασφάλτου΄΄.

Η μία ανάπλαση παραδίδεται…  η άλλη προχωρά

Εν τω μεταξύ, υπό την καθημερινή επίβλεψη του κ. Χριστόπουλου προχωρούν οι εργασίες της ανάπλασης των πλατειών Αγ. Λαύρας και Βάλφουρ και των παρακείμενων οδών, έργο που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα. Την ίδια στιγμή, με την καταγραφή των εκκρεμοτήτων που υπάρχουν κλείνει ο κύκλος του έργου της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης του Αιγίου.

Συνάντηση με τον Εμπορικό Σύλλογο

Το ζήτημα της όσο το δυνατόν πιο χαμηλής όχλησης στα καταστήματα και τους διερχόμενους του κέντρου απασχολεί έντονα τη δημοτική αρχή, διαπιστώνοντας τις δυσλειτουργίες που υπάρχουν εξαιτίας των έργων στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, στον δρόμο που συνδέει τις δύο πλατείες και ουσιαστικά εκεί έχει πέσει το μεγαλύτερο βάρος των εργασιών ως τώρα. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Χριστόπουλος χθες είχε συνάντηση με τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Λάμπη Παπαδόπουλο παρουσιάζοντάς του το πλάνο των εργασιών προς ενημέρωση των καταστηματαρχών.
Επίσης, τονίστηκε και το θέμα της έλλειψης φωτισμού που προέκυψε στο πάνω μέρος της οδού Ταξιαρχών εξαιτίας των έργων του εργολάβου του ΔΕΔΔΗΕ, με τον κ. Χριστόπουλο να αναφέρει ότι με την υπογειοποίηση αφαιρέθηκαν κάποια φωτιστικά τα οποία θα αντικατασταθούν.

Ψηλά το δίκτυο ύδρευσης

Ο κ. Χριστόπουλος έχει ζητήσει από τον εργολάβο στο μέτρο του δυνατού να μην υπάρξει η παραμικρή καθυστέρηση, έτσι ώστε να παραδοθεί εγκαίρως και εντός χρονοδιαγράμματος το έργο. Ωστόσο, υπάρχουν και τα απρόβλεπτα. Ένα τεχνικό θέμα που απασχολεί το συνεργείο είναι ότι επί της οδού Ασ. Φωτήλα, το δίκτυο ύδρευσης είναι σε μικρή απόσταση από την επιφάνεια, γεγονός που δυσκολεύει τις παρεμβάσεις που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

Έτσι θα υπάρξει σήμερα συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ και θα εξεταστεί το ενδεχόμενο δημιουργίας εξωτερικού δικτύου ύδρευσης ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα κατά το σκάψιμο και προκληθούν διακοπές στην υδροδότηση.

Να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά τη σειρά των παρεμβάσεων, θα δοθεί προτεραιότητα στους δρόμους γύρω από τους πλατείες που περιλαμβάνονται στη μελέτη με τα έργα να προχωρούν αρκετά, αφήνοντας για το φθινόπωρο τις παρεμβάσεις πάνω στις δύο πλατείες. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την εξυπηρέτηση των καταστημάτων που εκμεταλλεύονται τις πλατείες με τραπεζοκαθίσματα τα οποία είναι γεμάτα λόγω των καλών καιρικών συνθηκών.

΄΄Η παρουσία μας στα σημεία που εκτελούνται οι εργασίες είναι καθημερινή, ενημερωνόμαστε για την πορεία τους και είμαστε σε επικοινωνία με τους υπεύθυνους εκτέλεσης των έργων. Γνωρίζουμε τα προβλήματα και ζητούμε την κατανόηση των παρακείμενων καταστημάτων, των κατοίκων και των ανθρώπων που πρέπει να χρησιμοποιήσουν το κέντρο και τα σημεία παρέμβασης. Ευελπιστούμε ότι τα έργα θα προχωρούν γρήγορα με την όσο τα όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα για τον κόσμο΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Χριστοπουλος.

Συνεργασία με την Επιτροπή Παραλαβής για τις εκκρεμότητες στην παραλιακή ζώνη

Εν τω μεταξύ, μπορεί το έργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης να φαίνεται πως έχει ολοκληρωθεί, ωστόσο επίσημα δεν έχει παραδοθεί στον δήμο Αιγιαλείας, δεδομένου ότι υπάρχουν κατασκευαστικές εκκρεμότητες.

Τις λεπτομέρειες αυτές υπέδειξε την περασμένη Παρασκευή ο κ. Χριστόπουλος στην Επιτροπή Παραλαβής του έργου που πραγματοποίησε αυτοψία στο σημείο. ΄΄Είναι κάποια σημεία στα οποία πρέπει να γίνουν κάποιες τελευταίες εργασίες και τα οποία υποδείξαμε στην Επιτροπή΄΄, σημείωσε χαρακτηριστικά ο εντεταλμένος σύμβουλος του δήμου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr