background img
banner
banner

ΜΠΑΣΚΕΤ: Τρίτωσε το… κακό – και ο Διαγόρας Ρόδου στον 1ο όμιλο νότου!

Η Ε.Ο.Κ. προχώρησε σε μια ακόμη αλλαγή αναφορικά με τον 1ο Όμιλο της Γ΄ Εθνικής στον οποίο συμμετέχουν έξι ομάδες της ΕΣΚΑΗ (Ακράτα, Παναχαϊκή, Γλαύκος, Ακράτα, Αίολος και Ε.Α.Π.). Αντί της Ερμιόνης που μεταφέρθηκε στον 3ο Όμιλο, ήρθε στον όμιλο ο Διαγόρας Ρόδου, κι έτσι, πέρα από τις δύο ομάδες της Ε.ΚΑ.Σ.Κ., Ηράκλειο και Εργοτέλη, οι ομάδες της Πελοποννήσου θα κάνουν και τρίτο μακρινό ταξίδι, στη Ρόδο αυτή τη φορά! Η δυσαρέσκεια από τους ανθρώπους των ομάδων είναι πλέον έντονη και ίσως υπάρξει αποχώρηση (ή αποχωρήσεις) για οικονομικούς λόγους.

Στο μεταξύ, αναρτήθηκαν στην επίσημη σελίδα της ΕΟΚ οι προκηρύξεις ενόψει της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021. Όπως είναι γνωστό στη νέα Γ’ Εθνική θα αγωνιστούν 68 συνολικά ομάδες, χωρισμένες σε 6 ομίλους. Συγκεκριμένα ο πρώτος και ο τρίτος όμιλος θα έχουν από 12 ομάδες, και οι υπόλοιποι τέσσερις από 11. Έτσι, την άνοδο για την Β’ Εθνική της επόμενης περιόδου (2021-2022) θα πάρουν 6 ομάδες, δηλαδή οι πρώτες έξι από κάθε όμιλο, ενώ στα τοπικά θα υποβιβαστούν συνολικά 26 ομάδες. Από τον πρώτο και τον τρίτο όμιλο θα υποβιβαστούν 5 ομάδες και 4 από τους άλλους ομίλους.

Ο 1ος Όμιλος απαρτίζεται πλέον από τις εξής 12 ομάδες:

Παναχαϊκή
Γλαύκος
Ακράτα
Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας
Αίολος
Ε.Α.Π.
Σ.Κ. Καλαμάτα
Δίων Κυπαρισσίας
Σ.Δ.Υ. Τρίπολης
Γ.Σ. Εργοτέλης
Ηράκλειο Ο.Α.Α.
Διαγόρας Ρόδου

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι έως 27 Ιουλίου και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 18 Οκτωβρίου. Ο πρώτος του ομίλου θα πάρει την άνοδο για τη Β΄ Εθνική ενώ θα υποβιβαστούν από τον 1ο Όμιλο οι πέντε τελευταίες της βαθμολογίας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr