background img
banner
banner

Ουσιαστική συζήτηση για τα θέματα της Εκπαίδευσης στην Αιγιάλεια

ΧΘΕΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΣΕ ΣΥΣΚΕΨΗ ΠΟΥ ΣΥΝΕΚΛΗΘΗ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ Σ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 

Οι βάσεις για άμεση συνεργασία σε θέματα που αφορούν την Εκπαίδευση στον δήμο Αιγιαλείας, μπήκαν κατά τη χθεσινή σύσκεψη που διεξήχθη στο γραφείο του δημάρχου Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλου κατόπιν πρωτοβουλίας του νέου προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρη Ελευθεριώτη. Τη διάθεσή τους να συντελούν στο να αντιμετωπίζονται τα προβλήματα που προκύπτουν, εξέφρασαν τόσο ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης όσο και ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης που παρέστησαν.

Στη σύσκεψη, που διήρκεσε περισσότερο από μιάμιση ώρα, συμμετείχαν πέραν του δημάρχου, του Περιφερειακού Διευθυντή Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας Κωνσταντίνου Γιαννόπουλου και του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ευάγγελου Πασσά, η εντεταλμένη σύμβουλος του δήμου Μαρία Γιδά, ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Δημήτρης Ελευθεριώτης και Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος αντίστοιχα, το μέλος της Σ.Ε. νηπιαγωγός Τούλα Σταυροπούλου, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ. Αιγιαλείας Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος και η πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αιγιαλείας και μέλος της Σ.Ε. Αθηνά Σκανδάμη.

Βαρύτητα στα θέματα ΑμεΑ – Μεταστέγαση Νηπιαγωγείου Διακοπτού

Ο νέος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής αλλά άριστος γνώστης των ζητημάτων της Εκπαίδευσης κ. Ελευθεριώτης, αναφέρθηκε στα θέματα που θα προτάξει τα οποία σε πρώτη φάση σχετίζονται με τους μαθητές ΑμεΑ. Επικεντρώθηκε έτσι στα θέματα που αντιμετωπίζει το Ειδικό Νηπιαγωγείο Αιγίου, το 5ο Δημοτικό Σχολείο αλλά και τη μεταστέγαση του Νηπιαγωγείου Διακοπτού που, ως γνωστόν, λειτουργεί ως τώρα σε ακατάλληλο κτίριο. Όπως ενημέρωσε τo protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης, από τη νέα σχολική χρονιά το σχολείο θα μεταστεγαστεί στις εγκαταστάσεις του Δημοτικού Σχολείου Ελαιώνα του οποίου αναστέλλεται για τρία χρόνια η λειτουργία. Οι λιγοστοί μαθητές του θα φοιτήσουν στο Δημοτικό Σχολείο Διακοπτού. Παράλληλα, θα εξακολουθήσει να λειτουργεί στον χώρο του το Νηπιαγωγείο του Ελαιώνα.

΄΄Προκειμένου να μεταστεγαστεί το Νηπιαγωγείο Διακοπτού στον Ελαιώνα, θα χρειαστεί κάποια μετατροπή ώστε να εξυπηρετεί τις ανάγκες των νηπίων. Για τον λόγο αυτό πριν τη σύσκεψη πραγματοποιήσαμε επίσκεψη στον χώρο με τον αντιπρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής κ. Παναγιωτακόπουλο και τον διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου κ. Καράμπελα ώστε να εστιάσουμε στα σημεία που πρέπει να αλλαχθούν. Ο χρόνος μας πιέζει και πρέπει να σπεύσουμε αφού φέτος το σχολικό κουδούνι, καλώς εχόντων των πραγμάτων, θα ηχήσει στις 7 Σεπτεμβρίου΄΄, επισήμανε στo protionline.gr ο κ. Ελευθεριώτης. Να σημειωθεί ότι παρών στην αυτοψία ήταν και ο πρόεδρος του Ελαιώνα Βασίλης Τζαβάρας.

Πρόταση να ζητηθούν από το υπουργείο Παιδείας εκτάσεις σε Λαμπίρι και Βερίνο

Ένα ακόμη σημαντικό θέμα που… έπεσε στο τραπέζι της χθεσινής συζήτησης ήταν η πρόταση του κ. Πασσά προς τον δήμαρχο να ζητήσει από το υπουργείο Παιδείας την παραχώρηση δύο εκτάσεων στον δήμο που παλιότερα λειτουργούσαν ως παιδικές κατασκηνώσεις. Πρόκειται για έκταση ενάμιση περίπου στρέμματος στην παραλία Λαμπιρίου και 25 στρεμμάτων στο Βερίνο, πλησίον της Μονής του Αγ. Ιωάννη, σκεπτόμενος μάλιστα πως θα μπορούσε ακόμη και να ζητήσει ανταλλαγή της έκτασης αυτή με κάποια άλλη που διαθέτει η μονή σε σημείο που μπορεί να αξιοποιηθεί από τον δήμο.

Σε διαρκή επαφή και συνεργασία

Κατόπιν μία εποικοδομητικής συζήτησης, άπαντες δεσμεύτηκαν ότι θα βρίσκονται σε επαφή ώστε τα θέματα να επιλύονται άμεσα. Μάλιστα, εκτός από το ζήτημα της υλικοτεχνικής υποδομής, τέθηκε και το θέμα της έγκαιρης και επαρκούς στελέχωσης των σχολείων της Αιγιάλειας με ικανό αριθμό εκπαιδευτικών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr