background img
banner
banner

Ο Δημήτρης Ελευθεριώτης ορίστηκε πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης

ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΞΕΛΕΓΗ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

Ένας παλιός… γνώριμος αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου στη Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας, μετά την παραίτηση της Γιώτας Γκρέμου. Ο εκπαιδευτικός Δημήτρης Ελευθεριώτης ορίστηκε από τον δήμαρχο και είναι αυτός που αναλαμβάνει τα ηνία, πέντε χρόνια μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης θητείας του, επί δημαρχίας Στάθη Θεοδωρακόπουλου.

Να σημειωθεί πως ο κ. Ελευθεριώτης που δεν ήταν υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές του 2019 εν αντιθέσει με το 2014 που είχε κατέλθει με την παράταξη του κ. Θεοδωρακόπουλου, τυγχάνει ευρείας αποδοχής καθώς είναι γνώστης του αντικειμένου όσο λίγοι. Ήταν άλλωστε ο πρώτος πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με τη σύστασή της ως νομικού προσώπου στον διευρυμένο δήμο Αιγιαλείας καταφέρνοντας, παράλληλα με τις τρέχουσες υποχρεώσεις, να καλύψει μία σειρά από έκτακτα προβλήματα που υποχρεώσεις που προέκυπταν στις σχολικές μονάδες της Αιγιάλειας.

Αξίζει ακόμη να αναφερθεί ότι για την θέση του προέδρου των Σχολικών Επιτροπών δεν υπάρχει ψηφοφορία, καθώς με τον νόμο Θεοδωρικάκου, γίνεται ορισμός του από τον εκάστοτε δήμαρχο. Αντιθέτως, ψηφοφορία διεξάγεται για τον αντιπρόεδρο των Νομικών Προσώπων. Έτσι, στο προχθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο για τη θέση του αντιπροέδρου, μετά την παραίτηση της Χριστίνας Πλατάνου, ορίστηκε ο Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος που προτάθηκε από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου και επικράτησε σε ψηφοφορία του Ανδρέα Μαγκλάρα που προτάθηκε από την παράταξη «Ποιοτική Αιγιάλεια» της Βάσως Ψυχράμη.

Ο Πάνος Γιαννούλης αντιπρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.

Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, μετά την παραίτηση του Παναγιώτη Μάρκου, αποφάσισε, κατά πλειοψηφία, τον ορισμό του Παναγιώτη Γιαννούλη (από την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» του Χρήστου Γούτου), ως νέου αντιπροέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr