background img
banner
banner

Πολίτες λένε «όχι στην παράδοση των πρώην αποθηκών σε επιχειρηματικούς ομίλους»

ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΘΕΙ Η ΚΟΝΤΙΝΗ ΠΛΑΖ

‘‘Η Κυβέρνηση με το νέο νόμο ,τις 5/5/2020, παρέδωσε στους «επενδυτές» προστατευόμενες περιοχές ΝΑΤURA και γενικότερα δημιούργησε το νομικό πλαίσιο να πάρουν στα χεριά τους τα φιλέτα του φυσικού πλούτου της χώρα μας. Σύντομα, αν δεν αντισταθούμε, θα έλθει και η σειρά της περιοχής NATURA της Αλυκής΄΄, αναφέρει ομάδα πολιτών, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για την περιοχή.

Όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, ΄΄η Ε.Ε. εγκρίνει πακέτο 750 δις από το Ταμείο Ανάκαμψης ( 33 δις για την ΕΛΛΑΔΑ συν το νέο ΕΣΠΑ ) με κονδύλια για τους κεφαλαιούχους επενδυτές για να ξεπεράσουν τη νέα κρίση. Τα κονδύλια αυτά θα αποπληρώσουν οι λαοί της Ευρώπης (και ο ελληνικός) τα επόμενα χρόνια μέσα από νέα φοροαφαίμαξη, νέες περικοπές στις κοινωνικές παροχές κ.λπ. Οι μικροί και μεγάλοι επενδυτές «μυριστήκαν» τα δις. από τα κοινοτικά κονδύλια και θέλουν να κάνουν έργα με «ξένα κόλλυβα» αφού τα ίδια κεφάλαια τους θα είναι ελάχιστα. Οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας με επί τόπου αυτοψίες προωθούν την παράδοση του παραλιακού οικοπέδου των παλιών αποθηκών της ΠΕΣ ( ιδιοκτησίας της Περιφέρειας ) και του σταθμού του ΟΣΕ, σε ντόπιους «επενδυτές»΄΄.

Η πρότασή τους είναι η Περιφέρεια, με δικά της μέσα και ελάχιστο κόστος, να κατεδαφίσει τα υπάρχοντα ετοιμόρροπα κτίρια και τις μάνδρες και να δημιουργήσει ένα Γραμμικό Δημοτικό Παραλιακό Πάρκο, από το παλιό λιμεναρχείο μέχρι και το κατάστημα «Ορέστης», με ελεύθερη πρόσβαση που θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των Αιγιωτών και όχι τα κέρδη των «επενδυτών», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, λέγοντας: ΄΄Η Δημοτική αρχή αφού επέβαλε αύξηση δημοτικών τελών, τώρα περιδιαβαίνει με διάφορους «επενδυτές» την παράλια και τον αιγιαλό της Αλυκής σε μια προσπάθεια να παραδώσει τα φιλέτα της ομορφότερης πλαζ του Αιγίου στο τουριστικό κεφάλαιο΄΄.

Ως αγωνιστική ομάδα Αλυκής Αιγίου, υπογράφουν οι εξής: ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΦΩΤΗΣ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ. ΘΕΟΦΑΝΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ. ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΡΓΥΡΗΣ. ΚΑΠΩΡΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ ΛΕΥΤΕΡΗΣ. ΚΑΡΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΚΩNΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΛΑΠΑΝΑΪΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΜΕΓΑΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΟΥ ΜΙΧΑΗΛ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ. ΣΤΙΒΑΧΤΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡΗ. ΑΚΑΡΕΠΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr