background img
banner
banner

«Πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης

Με την έγκριση των προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δήμου Αιγιαλείας δίνεται ουσιαστικά το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών της ανάπλασης του εμπορικού κέντρου Αιγίου, ήτοι των πλατειών Αγ. Λαύρας και Τρίγωνης πλατείας και των περιμετριών αυτών οδών.

Η σχετική απόφαση είχε ζητηθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Αιγιαλείας ώστε να τεθούν σε ισχύ οι ρυθμίσεις και βέβαια να ξεκινήσει το μεγάλο έργο.

Ταυτόχρονα, προς ολοκλήρωση βαίνουν οι εργασίες του υποέργου της υπογειοποίησης του ηλεκτρικού δικτύου από εργολάβο του ΔΕΔΔΗΕ.

Μάλιστα, η έκτακτη σύγκληση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής έγινε ώστε να επισπευστούν οι διαδικασίες και να ξεκινήσει το συντομότερο το έργο, ενώ η απόφαση που ελήφθη ήταν ομόφωνη.
Αποφασίστηκε ακόμη η τοποθέτηση κατόπτρου επί της διασταύρωσης της οδού Πολυξένης με την παράλληλη οδό επί της Π.Ε.Ο. Αθηνών Πατρών, στην Κοινότητα Ροδοδάφνης, αλλά και η απόφαση της Κοινότητας Λόγγου περί πεζοδρόμησης οδού 22ας Αυγούστου έμπροσθεν παρκινγκ Ι. Κολλητήρη και τοποθέτηση μπάρας.

Επίσης, εγκρίθηκε η τοποθέτηση μικρών κάδων απορριμμάτων σε παραλιακά καταστήματα των Κοινοτήτων Σελιανιτίκων και Λόγγου, καθώς επίσης και η απόφαση της Κοινότητας Λόγγου για πεζοδρόμηση της παραλιακής οδού Ποσειδώνος.

Είχε προηγηθεί σε άλλη συνεδρίαση η σχετική απόφαση της Κοινότητας Σελιανιτίκων καθώς πρόκειται για την πεζοδρόμηση που ισχύει κάθε καλοκαίρι στο συγκεκριμένο παραλιακό τμήμα για την κυκλοφορία των πεζών.

Εγκρίθηκε ακόμη η απόφαση της Κοινότητας Λόγγου για τοποθέτηση πλαστικών κώνων στην παραλία της Κοινότητας.

Τέλος, αποφασίστηκε η κοπή δέντρου (πλάτανος) επί της συμβολής των οδών Ηρωίδων Καστρακίου & Ρουφογάλη στην Κοινότητα Ακράτας και η τοποθέτηση ρυθμιστικής πινακίδας Ρ-39 και πλαστικών κολωνακίων στην περιοχή Εγκάλη της Κοινότητας Διακοπτού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr