background img
banner
banner

Προσοχή μετά το άνοιγμα των συνόρων

ΠΑΝΩ ΑΠΟ 50 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΛΕΕΙ Ο ΛΟΙΜΩΞΙΟΛΟΓΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΓΩΓΟΣ

Μεγάλη πρόκληση χαρακτήρισε το άνοιγμα των συνόρων της Ελλάδας για τουρίστες από “πράσινες” χώρες ο λοιμωξιολόγος Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι ο σχεδιασμός που έχει γίνει είναι εξαιρετικός και το όλο εγχείρημα στο χαρτί έχει σχεδιαστεί πάρα πολύ καλά, αλλά η εφαρμογή του στην πράξη είναι αρκετά δύσκολη και πολύπλοκη.
“Νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε”, τόνισε ο καθηγητής σημειώνοντας ότι το σύστημα QR δηλαδή ο στοχευμένος έλεγχος του τουρίστα ίσως είναι η καλύτερη λύση που υπήρχε προκειμένου να υπάρχει άμεση διάγνωση, περιορισμός και ιχνηλάτησή τυχόν κρούσματος.

Ο κ. Γώγος είπε ότι είναι σίγουρο ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των εισαγόμενων κρουσμάτων και επεσήμανε ξανά τη σημασία που έχει να εφαρμόζονται τα μέτρα αποφυγής συχρωτισμού.

Μιλώντας για τον αριθμό των κρουσμάτων που θα χτυπήσει “καμπανάκι” στις αρχές, εξήγησε ότι εξαρτάται από διάφορους παράγοντες όπως τη διασπορά σε όλη τη χώρα. Αν για παράδειγμα βρεθούν 12 κρούσματα στην περιοχή του Εχίνου είναι θέμα, “αλλά ξέρουμε που είναι, ξέρουμε τα μέτρα, μπορούμε να το περιορίσουμε. Ο αριθμός των κρουσμάτων που θα διασπαρεί είναι το σημαντικό”, τόνισε. “Πάνω από 50 (κρούσματα) πάντως, είναι θέμα πρέπει να το αντιμετωπίσουμε διαφορετικά”, τόνισε ο καθηγητής. Στο ερώτημα τι θα πρέπει να γίνει αν τυχόν αυξημένος αριθμός κρουσμάτων προέρχεται από πτήσεις του εξωτερικού, είπε ότι τότε θα πρέπει να εξεταστούν ξανά οι παράμετροι στο QR των επισκεπτών. “Δηλαδή αν έχουμε μια πτήση που φέρνει 20 αυτόματα η πόλη που έρχεται μετατρέπεται σε ‘’κόκκινη’’”, τόνισε ο κ. Γώγος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ · ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr