background img
banner
banner

Προχωρά θετικά ο δανεισμός πληγεισών επιχειρήσεων της Αιγιάλειας

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΟΤΙ ΣΕ ΡΥΘΜΙΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΑ

Σε καλό επίπεδο φαίνεται πως βρίσκεται η έγκριση δανείων στις επιχειρήσεις της Αιγιάλειας που επλήγησαν από τις επιπτώσεις των μέτρων ενάντια στη διασπορά του covid-19. Την ίδια στιγμή, πρόβλημα ένταξης αποτελεί για κάποιους το γεγονός ότι έχουν ενταχθεί σε ασφαλιστική ρύθμιση ωστόσο δεν τους εκδίδεται ασφαλιστική ενημερότητα και ο φάκελός τους για δανεισμό θεωρείται ελλιπής.

Παρέμβαση του Επιμελητηρίου Αχαΐας

Το γεγονός μεταφέρει στην διοίκηση του ΕΦΚΑ το Επιμελητήριο Αχαΐας, ζητώντας την επίλυση του προβλήματος. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του φορέα Πλάτωνας Μαρλαφέκας, επισημαίνει: ΄΄Αναφερόμαστε στην ευεργετική απόφαση για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, σχετικά με την αναστολή των ασφαλιστικών υποχρεώσεων. Μέλη μας- επιχειρήσεις, που έχουν ενταχθεί στην αναστολή, μας ενημερώνουν πως λόγω της ένταξης αυτής, δεν εκδίδεται ασφαλιστική ενημερότητα από το σύστημα. Ως αποτέλεσμα, όσες επιχειρήσεις την χρειάζονται για την ανανέωση των δανείων τους με τις τράπεζες, αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα δανειοδότησης και ρευστότητας΄΄.

Κατόπιν αυτού, καλεί τη διοίκηση του ΕΦΚΑ όπως φροντίσει να λυθεί άμεσα το πρόβλημα αυτό και να ενημερώσει το Επιμελητήριο ώστε να ειδοποιηθούν οι επιχειρήσεις.
Όπως τόνισε στo protionline.gr ο επικεφαλής της ΠΑΕΚ Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Αρίστος Τηλιγάδης, ΄΄το πρόβλημα αφορά και επιχειρηματίες – επαγγελματίες και στην περιοχή, οι οποίοι ενώ έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση για να εξοφλήσουν ασφαλιστικές εισφορές Σεπτέμβριο και Οκτώβριο, στην παρούσα φάση δεν τους εξασφαλίζεται ασφαλιστική ενημερότητα. Επομένως, από τη στιγμή που θεωρείται απαραίτητη για δανεισμό, δεν δύνανται να καταθέσουν φάκελο και να λάβουν δάνειο. Το πρόβλημα είναι μεγάλο καθώς οι επιπτώσεις του κορωνοϊού είναι τραγικές για την οικονομία της περιοχής μας και πρέπει να δοθεί λύση από τη στιγμή που οι επιχειρηματίες αυτοί έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση΄΄.

Προσπάθειες για συνάντηση με Άδωνι Γεωργιάδη

Να σημειωθεί ότι ο κ. Τηλιγάδης καταβάλει προσπάθειες ώστε να συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη, μεταφέροντάς του τα προβλήματα που έχουν παρουσιαστεί το τελευταίο διάστημα στις επιχειρήσεις της περιοχής.

85 δάνεια μόνο από την Εθνική!

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με την απορρόφηση δανείων από επιχειρήσεις της περιοχής, ο Αιγιώτης Α΄ αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου είπε πως είναι θετικό το γεγονός ότι βάσει πληροφοριών η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη έτοιμους 85 φακέλους επιχειρήσεων της περιοχής προς έγκριση δανείων τα οποία αποστέλλονται στο ΤΕΠΙΧ. Επίσης, χαρακτήρισε ως ενθαρρυντικό το γεγονός ότι ο αριθμός των επιχειρήσεων αυτών που πρόκειται να δανειοδοτηθούν είναι σημαντικός και από την άποψη ότι αφού προχωρούν τα δάνειά τους, πρόκειται για υγιείς επιχειρήσεις που επιβιώνουν σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον!


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr