background img
banner
banner

Προχωρούν οι διαδικασίες για το έργο της Επανάχρησης της πρώην Χαρτοποιίας

ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΕΛΕΤΕΣ – ΕΝΕΚΡΙΘΗ ΤΟ ΠΟΣΟ

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την προκήρυξη της εκπόνησης των μελετών για το έργο της Επανάχρησης Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου, της παλιάς βιομηχανίας που ανήκει στον δήμο Αιγιαλείας και με την διαμόρφωσή της αναμένεται να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης της λιμενικής ζώνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ως γνωστόν, το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έχει εγκρίνει το Αίτημα Ελέγχου Νομιμότητας Δημοσίων Συμβάσεων για το υποέργο «Προπαρασκευαστικές ενέργειες (Αρχιτεκτονική μελέτη – Στατική μελέτη – Μελέτες Η-Μ εγκαταστάσεων κλπ) ΥΠΟΕΡΓΟΥ 1 της πράξης «Επανάχρηση Βασικών Κτιρίων της πρώην Χαρτοποιίας Αιγίου», ενώ με απόφασή του, ο δήμαρχος Αιγιαλείας ενέκρινε την πίστωση ύψους 663.290 ευρώ για την πληρωμή ισόποσης δαπάνης σε βάρος της πίστωσης του προϋπολογισμού του δήμου του τρέχοντος οικονομικού έτους.
Κάπως έτσι, ανοίγει ο δρόμος ώστε να προκηρυχθεί άμεσα η εκπόνηση των σχετικών μελετών και κατ’ επέκτασιν η υλοποίησή τους μέσω του προγράμματος “Επιχειρηματικότητα – Ανταγωνιστικότητα – Καινοτομία” που αφορά σε πρώην βιομηχανικά κτίρια σε όλη τη χώρα, τα οποία πλέον αποτελούν δημοτική ακίνητη περιουσία.

Υπενθυμίζεται πως το έργο έχει κοστολογηθεί συνολικά στα 4 εκ. ευρώ συμπ. ΦΠΑ 24%, που σημαίνει πως θα καλυφθούν 2,5 εκ. ευρώ από το ΕΣΠΑ και 1,5 εκ. ευρώ από ίδιους (δηλαδή δημοτικούς) πόρους. Ο συνολικός καθαρός χρόνος υλοποίησης υπολογίζεται σε 49 μήνες από την ημερομηνία ένταξης της Πράξης.

Στις χρήσεις των κτιρίων που θα ανακαινιστούν και θα αξιοποιηθούν, περιλαμβάνονται τόσο οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, όσο και εκθεσιακός χώρος ιστορίας της Χαρτοποιίας, χώροι πολιτισμού, αναψυχής και εστίασης (με μίσθωση σε ιδιώτες) και λειτουργία δημοτικών υπηρεσιών τόσο για λόγους ουσιαστικής κάλυψης αναγκών, όσο και για συμβολικούς λόγους.

Περίφραξη του Τμήματος Φυσικοθεραπείας με δαπάνη του δήμου

Εν τω μεταξύ, σε περίφραξη του τμήματος Φυσικοθεραπείας στο Αίγιο του Πανεπιστημίου Πάτρας (πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος), το οποίο, ως γνωστόν, βρίσκεται εντός των εγκαταστάσεων της πρώην Χαρτοποιίας, προχωρά ο δήμος Αιγιαλείας. Η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου έχει συντάξει την τεχνική μελέτη του έργου, εκτιμώμενης αξίας 74.315,57€ που αφορά κατασκευή περίφραξης περιμετρικά του κτιρίου που στεγάζεται το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πάτρας στο Αίγιο. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από ιδίους πόρους του δήμου Αιγιαλείας.

Ο διαγωνισμός ήταν συνοπτικός και η αρμόδια Επιτροπή συνέταξε το προβλεπόμενο Πρακτικό το οποίο εγκρίθηκε από την Οικονομική Επιτροπή, σύμφωνα με την οποία αναδείχθηκε η εργοληπτική επιχείρηση «ΑΚΡΟΣ Α.Τ.Ε.» ως προσωρινός ανάδοχος για την εκτέλεση του έργου με μέση έκπτωση 48,43% και διαμορφούμενη προσφορά 30.908,98€ πλέον ΦΠΑ, ήτοι συνολικής δαπάνης 38.327,14€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 24%.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr