background img
banner
banner

Πρόσληψη εργατοτεχνικού προσωπικού για συγκεκριμένα ημερομίσθια

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΙΟΛΟΓΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΠΑΡΚΕΙ ΤΟ ΥΠΑΡΧΟΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ

Σε έγκριση αναγκαιότητας πρόσληψης εργατοτεχνικού προσωπικού για απασχόληση έως και πέντε ημερομίσθια κατ’ άτομο το μήνα προχώρησε ο δήμος Αιγιαλείας μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, με σκοπό την κάλυψη αναγκών του. Η πρόσληψη θα γίνει σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 210 του ν. 3584/07, προκειμένου να απασχοληθούν σε πρόσκαιρες ή εποχικές ή κατεπείγουσες ανάγκες οι οποίες θα διαπιστώνονται κάθε φορά με απόφαση του αρμοδίου προς διορισμό οργάνου.

Ο συνολικός αριθμός δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος των δέκα ατόμων σε δήμους με πληθυσμό μέχρι 10.000 κατοίκους και μεγαλύτερος των 20 ατόμων στους υπόλοιπους δήμους. Όπως εκτιμήθηκε, η συγκεκριμένη διάταξη είναι ωφέλιμη πολλαπλά για τον δήμο, αφενός διότι παρέχει μία ευελιξία και αφετέρου γιατί επιτρέπει την άμεση αντιμετώπιση επειγόντων ζητημάτων της καθημερινότητας.

Συγκεκριμένα στον δήμο Αιγιαλείας υπάρχουν ανάγκες που συνδέονται με τη συντήρηση των κοινοχρήστων χώρων του δήμου και των Τοπικών του Διαμερισμάτων και διάφορες βοηθητικές εργασίες που προκύπτουν κατά τη διάρκεια του έτους. Για τις έκτακτες αυτές προτάθηκε η πρόσληψη προσωπικού με βάση τις διατάξεις της παρ.2 του άρθρου 14 του ν. 2190/1994 (ΦΕΚ 28 Α ), όπως αντικαταστάθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 1 του ν. 3812/2009 και συμπληρώθηκε με την περίπτ. κ της παρ. 2 του άρθρου12 του ν. 4071/2012. Η απόφαση ελήφθη λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι ο δήμος έχει πληθυσμό πάνω από 20.000 κατοίκους, αλλά και τις πρόσκαιρες /εποχικές και κατεπείγουσες ανάγκες στην αποκατάσταση φθορών οδοποιίας, αξιοποιώντας τη δυνατότητα που του παρέχεται με τις διατάξεις του άρθρου 210 του Ν. 3584/2007 για πρόσληψη προσωπικού απασχολουμένου με συγκεκριμένα ημερομίσθια. Είναι δε γνωστό ότι το μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό δεν επαρκεί, εργαζόμενο και πέρα από το κανονικό του ωράριο, για να καλύψει τις εν λόγω εξαιρετικού χαρακτήρα ανάγκες.

Ο συνολικός αριθμός των ατόμων που θα απασχοληθούν, είναι 20 άτομα ανά μήνα. Γ. Αρμόδιο όργανο για τον αριθμό των ατόμων, για την επιλογή των ειδικοτήτων που απαιτούνται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες και για την πρόσληψη είναι ο Δήμαρχος. Η μισθοδοσία τους καλύπτεται από τον προϋπολογισμό οικονομικού έτους 2020 (περιλαμβάνονται βασικός μισθός, δώρα εορτών, γενικά και ειδικά τακτικά επιδόματα) ποσό 23.000 €.

Π. Παπαγιαννακόπουλος:«Ο δήμος επιβαρύνεται συνεχώς με ημερομίσθια – Δώστε χρήματα στους προέδρους»

Σημειώνεται ότι η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία από την Οικονομική Επιτροπή, με τον Περικλή Παπαγιαννακόπουλο να επισημαίνει ότι ο προϋπολογισμός του δήμου επιβαρύνεται συνεχώς με ημερομίσθια, δίμηνα, τετράμηνα κλπ. και πως κατά το πρώτο εξάμηνο έχουν προσληφθεί 56 άτομα συνολικά, τονίζοντας πως ο δήμος δεν αντέχει άλλο. Σύμφωνα με τον κ. Παπαγιαννακόπουλο, ΄΄τα 23 άτομα που υπάρχουν σήμερα επαρκούν κι αν κρίνεται πως δεν επαρκούν ας δώσετε παγία προκαταβολή στους Προέδρους των Κοινοτήτων που έχουν αυξημένα προβλήματα τους θερινούς μήνες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr