background img
banner
banner

«Πόλεμος» ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων

ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΑΝ ΧΘΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Ανάστατους βρίσκει εργαζόμενους, συνταξιούχους, αγρότες και άνεργους της περιοχής το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις συγκεντρώσεις στο πλαίσιο κινητοποιήσεων. Χθες το απόγευμα, σωματεία που ταυτίζονται με το ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση στην Τρίγωνη Πλατεία και πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Αιγίου.
Οι συγκεντρωμένοι κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι κλιμακώνει την επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και τις ελευθερίες λέγοντας πως όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις με τα 3 μνημόνια έστρωσαν το δρόμο για μια τέτοια αρνητική εξέλιξη.

Τόνισαν ακόμη πως ΄΄αυτό που δεν πέτυχαν καθ’ όλη τη διάρκεια της καραντίνας, ώστε να κλείσει το στόμα όλων των εργαζόμενων, επιδιώκουν να το κάνουν με έναν χουντικής έμπνευσης νόμο που προωθεί νέα μέτρα περιορισμού, καταστολής και διάλυσης ενός βασικού δημοκρατικού δικαιώματος, το οποίο ο λαός μας κατέκτησε με αιματηρούς αγώνες. Το νομοσχέδιο επιδιώκει να συκοφαντήσει τους λαϊκούς αγώνες και να θέσει υπό απαγόρευση και περιορισμό κάθε κινητοποίηση, μέσα από διατάξεις-λάστιχο, που θα τις ερμηνεύουν οι αστυνομικές αρχές και οι άλλοι μηχανισμοί καταστολής΄΄.

Οι αγρότες έχουν την αρνητική εμπειρία των αγροτοδικείων

Σύμφωνα με τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» που συμμετείχε στην χθεσινή κινητοποίηση, ΄΄πρόκειται για ένα κατάπτυστο νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο κάθε λαϊκή διαμαρτυρία, που προσπαθεί να βάλει στο γύψο το δικαίωμα στις εργατικές, στις αγροτικές, στις λαϊκές κινητοποιήσεις όπου για αυτό το δικαίωμα χύθηκαν ποταμοί αίματος.
Ο Αγροτικός Σύλλογος λέει «όχι» και θα παλέψει ενάντια στην ποινικοποίηση των αγώνων και στην πολιτική της εξαθλίωσης που μας οδήγησαν όλες οι προηγούμενες Κυβερνήσεις και συνεχίζει και αυτή. Εμείς οι αγρότες και κτηνοτρόφοι ξέρουμε καλά πού στοχεύουν.

Έχουμε πολλά δικαστήρια και μηνύσεις τόσα χρόνια στην πλάτη μας.

Έχουμε ζήσει τον αυταρχισμό από όλες τις κυβερνήσεις διαχρονικά με τα αγροτοδικεία. Θα παλέψουμε λοιπόν και πάλι, όπως με τους αγώνες μας και τα μπλόκα που κερδίσαμε κάποια μέτρα ανακούφισης, ώστε αυτό το νομοσχέδιο και να περάσει να μείνει στα χαρτιά΄΄.

Ακόμη, οι αγρότες είπαν χθες τα εξής: ΄΄Όσοι νόμοι , όσοι κατασταλτικοί μηχανισμοί και αν επιστρατευτούν δεν πρόκειται να τρομοκρατήσουν, να φοβίσουν και να σταματήσουν τους αγώνες της φτωχομεσαίας αγροτιάς, γιατί είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας επιβίωσης κόντρα στους εκμεταλλευτές τους.
Οι αγώνες είναι η φωνή μας, η φωνή του αγροτικού κινήματος. Δεν θα δεχτούμε να μας φιμώσουν΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr