background img
banner
banner

Πόλη φωτεινή… αγορά ελκυστική

«ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ» ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Η συσκότιση των τελευταίων ημερών στο πάνω μέρος της οδού Ταξιαρχών, οι καμένες εδώ και καιρό λάμπες στο κέντρο της πόλης και η υποβαθμισμένη λόγω σκότους δυτική είσοδος του Αιγίου, δεν θα μπορούσαν να αφήσουν άπραγη τη διοίκηση του Εμπορικού, Εισαγωγικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Αιγιαλείας. Με επιστολές και προφορική διαμαρτυρία ένθεν κακείθεν ζητά πόλη φωτεινή… αγορά ελκυστική, την ώρα που το λιανεμπόριο, μετά το «χτύπημα» της πανδημίας, προσπαθεί να ξαναβρεί τα… πατήματά του.

Η εικόνα του κέντρου της πόλης και οι καμένες λάμπες της ανάπλασης στην οδό Κλεομένους Οικονόμου, την «καρδιά» της αγοράς, έχουν προκαλέσει τη δυσαρέσκεια εμπόρων που ζητούν την παρέμβαση του Συλλόγου, αποστέλλοντας μάλιστα και σχετικές φωτογραφίες. Ως γνωστόν, οι λαμπτήρες της ανάπλασης διαθέτουν τρεις λάμπες έκαστος, πλην όμως σε πολλά σημεία λειτουργούν μόνο οι δύο ή και η μία με αποτέλεσμα να μην φωτίζεται επαρκώς ο δρόμος. Για το θέμα έχει παρέμβει ο Σύλλογος με επιστολή του στον δήμο, παραθέτοντας και τις φωτογραφίες που έλαβε από μέλη του που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές.

Λ. Παπαδόπουλος: «Δεν εισπράττουμε διάθεση στήριξης της προσπάθειάς μας να καταστήσουμε την αγορά μας ελκυστική»

Όπως αναφέρει στo protionline.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Λάμπης Παπαδόπουλος, ΄΄βρισκόμαστε σε μια περίοδο που τα μαγαζιά μας δοκιμάζονται σκληρά μετά τα μέτρα για την πανδημία. Δεν φτάνει το γεγονός ότι από τον δήμο δεν μας έχουν κάνει την παραμικρή ελάφρυνση στους εμπόρους, εισπράττουμε μία απαξίωση και μία υποβάθμιση των μαγαζιών μας από τα τόσα σκοτεινά σημεία στην αγορά. Υπενθυμίζουμε ότι ο δήμος μας είναι ο μόνος που μας έβαλε να πληρώσουμε για το τρίμηνο που ήμασταν κλειστοί, δημοτικά τέλη, ηλεκτροφωτισμό και καθαριότητα ενώ δεν πήρε από τα μαγαζιά μας ούτε… ένα κιλό σκουπίδια. Η στήριξη του νόμου Θεοδωρικάκου για απαλλαγή από τα τέλη καθαριότητας και τέλη ηλεκτροφωτισμού δεν μας αποδόθηκε ποτέ, αντιθέτως δεν βλέπουμε την παραμικρή διάθεση στήριξης της προσπάθειάς μας να καταστήσουμε την αγορά μας ελκυστική΄΄.

30 καμένες λάμπες στην ανάπλαση και συσκότιση στην Ταξιαρχών

Να σημειωθεί ότι εκτός από την καμένη λάμπα στην οδό Κλ. Οικονόμου στο ύψος του δρόμου του Αγ. Παντελεήμονα, έχουν εντοπιστεί και καταγραφεί περί τις 30 καμένες λάμπες καμένες από την αρχή της ανάπλασης έως τις αρχές των οδών Μητροπόλεως και Ερμού…

Παράλληλα, ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε και στο πρόβλημα που έχει προκύψει με την έλλειψη φωτισμού στο πάνω μέρος της οδού Ταξιαρχών, λέγοντας πως ΄΄το πρόβλημα οφείλεται στις εργασίες του ΔΕΔΔΗΕ, ωστόσο παραμένει, βυθίζοντας στο σκοτάδι το σημείο αυτό της αγοράς΄΄. Τόνισε μάλιστα ότι έτσι αυξάνεται ο κίνδυνος για την ασφάλεια των καταστημάτων μιλώντας για τριτοκοσμικές καταστάσεις.

Τι ζητούν για την ανάπλαση

Σε ό,τι αφορά το έργο της ανάπλασης, είπε ότι μέχρι στιγμής σαν Εμπορικός Σύλλογος δεν έχει κληθεί ώστε να υπάρξει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για έναρξη και αποπεράτωση των εργασιών για κάθε οδό ώστε να ξέρουν και οι έμποροι, ενώ εστίασε σε τρία σημεία, μεταφέροντας την αγωνία των εμπόρων. Το πρώτο έχει να κάνει με τις εισόδους των καταστημάτων. Ο Εμπορικός Σύλλογος ζητά παρά το σκάψιμο να υπάρχει πρόσβαση στα καταστήματα και να μην αναγκαστούν να κλείσουν ούτε μία ημέρα. Επιπλέον, ζητά να καταβρέχονται συχνά οι δρόμοι στους οποίους εκτελούνται έργα διότι η κατάσταση με τη σκόνη θα γίνει ανυπόφορη. Τέλος, ζητά στα σημεία που λόγω παρεμβάσεων γίνονται δύσβατα να φωτίζονται οι δρόμοι και τα καταστήματα με προβολείς. ΄΄Είναι τα τρία βασικά για τα οποία πρέπει να υπάρξει μέριμνα΄΄, σχολίασε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παρέμβαση και για την Π.Ε.Ο.

Εν τω μεταξύ, επειδή η γενικότερη εικόνα της πόλης απασχολεί τον Σύλλογο των εμπόρων, έχει ήδη σταλεί έγγραφο προς τους αντιπεριφερειάρχες Υποδομών και Έργων Αθανάσιο Μαυρομμάτη και Π.Ε. Αχαΐας Χαράλαμπο Μπονάνο για την αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων της Παλαιάς Εθνικής Οδού στη δυτική είσοδο της πόλης του Αιγίου, από το σημείο μετά την Παναγία Τρυπητή, τη γέφυρα της Μυρτιάς και μέχρι τον κόμβο της ΕΒΕΠ.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ΄΄όλες οι λάμπες στις κολώνες ηλεκτροφωτισμού είναι καμένες δημιουργώντας πρωτίστως ύψιστο κίνδυνο για την νυχτερινή οδήγηση των συμπολιτών αλλά και των επισκεπτών του δήμου εν μέσω μάλιστα της καλοκαιρινής περιόδου που η κίνηση είναι αυξημένη και δευτερευόντως η εικόνα που παρουσιάζει η είσοδος της πόλης θυμίζει τριτοκοσμικές καταστάσεις΄΄.

Πληροφορίες ωστόσο αναφέρουν ότι άμεσα θα υπάρξει μέριμνα καθώς ήδη έχει πραγματοποιηθεί αυτοψία από μηχανικούς της Περιφέρειας και δρομολογείται η αντικατάσταση των καμένων λαμπτήρων.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr