background img
banner
banner

Στο προσκήνιο η δημιουργία ποδηλατόδρομου κατά μήκος της παλιάς γραμμής

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Φ. ΖΑΪΜΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΓΑΙΑΟΣΕ

Λίγο καιρό μετά την επίσκεψή του στο Αίγιο και την αυτοψία στον χώρο της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής, ο αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης προωθεί το αίτημα αξιοποίησής της και τη μετατροπή της σε ποδηλατόδρομο!

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης επισκέφθηκε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΓΑΙΑΟΣΕ Περικλή Νικολάου, τονίζοντάς του το αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την αξιοποίηση του παλιού ανενεργού σιδηροδρομικού δικτύου.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν εκτενώς και επικεντρώθηκαν στο φιλόδοξο όραμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την ανάπλαση της εγκαταλειμμένης σιδηροδρομικής γραμμής από το Αίγιο έως το Διακοπτό μήκους 14 χλμ και την μετατροπή της σε ποδηλατόδρομο.

Κεντρική επιδίωξη της Περιφέρειας η αναβάθμιση της παλιάς γραμμής!

΄΄Η παραχώρηση της παλιάς σιδηροδρομικής γραμμής αναμένεται να εξυπηρετεί τόσο καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων της περιοχής όσο και μετακινήσεις αναψυχής και άθλησης, καθώς αποτελεί μια ευκαιρία για βόλτα σε ένα τοπίο εξαίρετου φυσικού κάλλους΄΄, επισημαίνει ο κ. Ζαΐμης, προσθέτοντας: ΄΄Η αναβάθμιση της παλιάς γραμμής και του περιβάλλοντα χώρου αποτελεί κεντρική επιδίωξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καθώς θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της περιοχής και στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ζαΐμης κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Αίγιο είχε ενημερωθεί και για το πρότζεκτ που θέλει τη δημιουργία θεματικού πάρκου στον παλιό σταθμό του τρένου, από τον Διαχειριστή του Πνευματικού Kέντρου Λεωνίδα Μαυρουδή, ο οποίος βρίσκεται σε αναζήτηση χρηματοδότησης για να προχωρήσει το μεγαλόπνοο σχέδιο.

Το εν λόγω «πρότζεκτ» έχει αγκαλιάσει και ο Εμπορικός, Εισαγωγικός και Επιχειρηματικός όμιλος Αιγιαλείας πιστεύοντας πως μπορεί να αναβαθμίσει και να δώσει ώθηση σε όλη την περιοχή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr