background img
banner
banner

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟ: «Αποδυναμώνετε την Πολεοδομία μετακινώντας έμπειρους υπαλλήλους στην Τεχνική Υπηρεσία»

Για συνειδητή υποβάθμιση της Πολεοδομίας εξαιτίας της συστηματικής αποδυνάμωσης της υπηρεσίας, κάνει λόγο ο Σύλλογος Μηχανικών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων σε επιστολή του προς τον δήμαρχο Αιγιαλείας. Παράλληλα, εστιάζει στην ανάγκη στελέχωσης του Τμήματος Αυθαιρέτων από έμπειρο και εξειδικευμένο προσωπικό στην πολεοδομική νομοθεσία, λόγω του μεγάλου όγκου καταγγελιών που πρέπει να εξετάσει και των δύσκολων νομικών προβλημάτων που παρουσιάζουν οι καταγγελίες.

Υπενθυμίζει ότι τόσο ο πρώην Διευθυντής Κων/νος Χατζηγεωργίου από το έτος 2013, όσο και ο μετέπειτα Διευθυντής Λεωνίδας Καράμπελας, ζητούσαν από το Δήμο τη στελέχωση του τμήματος αυτού με επιπλέον προσωπικό. Μάλιστα, τονίζει ότι ο κ. Καράμπελας, για να τεκμηριώσει το αίτημά του αυτό, ανέφερε (σε δύο έγγραφα 2014-2015 που έχει κάνει προς το Δήμο Αιγιαλείας – Γ. Γραμματέα Δήμου) ότι: «Στις αυθαίρετες κατασκευές πέραν των διαδικασιών που ακολουθούνται, της παρακολούθησης των προθεσμιών που ορίζονται και των λοιπών υποχρεώσεων που τις συνοδεύουν, είναι και η παράσταση των υπαλλήλων στα δικαστήρια, σε όλα τα στάδια, συνεργασία με τις ΔΟΥ για τα πρόστιμα των αυθαιρέτων, αλληλογραφία με καταγγέλλοντες και καταγγελλόμενους κλπ», θα προσθέταμε δε και τις αυτοψίες που πρέπει να πραγματοποιούν για τη διαπίστωση των αυθαιρέτων.

Το 50% του ποσού των προστίμων των αυθαιρέτων κατασκευών αποδίδεται στον δήμο

Σημειώνει ακόμη πως ΄΄τα οποιαδήποτε δε λάθη ή παραλείψεις των υπαλλήλων τιμωρούνται πειθαρχικά με σοβαρές ποινές. Να επισημάνουμε ακόμα, όπως το επισημαίνει και ο κ. Καράμπελας, ότι το 50% του ποσού των προστίμων των αυθαιρέτων κατασκευών, που εισπράττονται μέσω των χρηματικών καταλόγων που συντάσσει η αρμόδια πολεοδομία, αποδίδεται στους οικείους ΟΤΑ. Για τους λόγους αυτούς και ζητούσε, για τη στελέχωση του τμήματος αυθαιρέτων, τρεις τεχνικούς υπαλλήλους και έναν διοικητικό υπάλληλο, το αίτημα δε αυτό υποβλήθηκε στο Δήμο την περίοδο που, και εσείς κύριε Δήμαρχε, ήσαστε Γενικός Γραμματέας του Δήμου.

Και ενώ έτσι είχαν τα πράγματα εσείς, όχι μόνο δεν προβαίνετε στη στελέχωση της υπηρεσίας αυτής αλλά απεναντίας την αποδυναμώνετε, μετακινώντας τους εμπειρότερους υπαλλήλους της στην Τεχνική Υπηρεσία και στέλνοντας σ’ αυτήν μία υπάλληλο χωρίς εμπειρία. Ήδη μετακινήσατε στην Τεχνική Υπηρεσία την εμπειρότερη υπάλληλο του τμήματος αυθαιρέτων κ. Δέσποινα Ράπτη, χωρίς να την αντικαταστήσετε με κάποιον άλλο έμπειρο τεχνικό υπάλληλο, τώρα δε μετακινήσατε από το τμήμα αυθαιρέτων τον μόνο έμπειρο υπάλληλο του τμήματος αυτού που είχε απομείνει κ. Κων/νο Σπυρόπουλο, αντικαθιστώντας τον με μία μηχανικό, που εκ των πραγμάτων δεν γνωρίζει καν το αντικείμενο των αυθαιρέτων της πολεοδομίας, αφήνοντας το συγκεκριμένο νευραλγικό τμήμα της Υπηρεσίας, ουσιαστικά με έναν υπάλληλο΄΄.

Οι συνέπειες

Συνεχίζοντας, ο Σύλλογος Μηχανικών σημειώνει: ΄΄Είναι γεγονός ότι, από το έτος 2015 τόσο εσείς, ως Γενικός Γραμματέας του Δήμου, όσο και ο κ. Λεωνίδας Καράμπελας, ως Δ/ντης της Υ.ΔΟΜ. (νυν Δ/ντης Τεχνικών Υπηρεσιών), γνωρίζετε το πρόβλημα της έλλειψης υπαλλήλων στην υπηρεσία, αφού ο δεύτερος από σας έχει κάνει δύο έγγραφα προς τον τότε Δήμαρχο Αθανάσιο Παναγόπουλο και τον Γ. Γραμματέα του Δήμου, ώστε να δημιουργείται σήμερα το εύλογο ερώτημα: πώς είναι δυνατόν το έτος 2020 να μετακινείτε τους πιο έμπειρους υπαλλήλους της Υ.ΔΟΜ. στην Τεχνική Υπηρεσία, όταν από το έτος 2015 αναγνωρίζετε το πρόβλημα της έλλειψης τεχνικού προσωπικού; Σημειωτέον ότι η Υ.ΔΟΜ., λόγω του αντικειμένου της, έρχεται σε επαφή με πολύ κόσμο και μηχανικούς, κάτι που δεν συμβαίνει με την τεχνική υπηρεσία και συνεπώς κρίνεται η εικόνα του Δήμου προς τα έξω΄΄.

Οι συνέπειες λοιπόν όλων αυτών, σύμφωνα με τον Σύλλογο, είναι: α) η συνειδητή υποβάθμιση της πολεοδομίας, β) η απώλεια εσόδων του Δήμου, εφόσον δεν λειτουργήσει σωστά και έγκαιρα η υπηρεσία, πράγμα που είναι αναπόφευκτο να γίνει όταν στο τμήμα αυθαιρέτων υπάρχει ουσιαστικά μόνο ένας υπάλληλος και γ) με την υποβάθμιση της Υπηρεσίας υποβαθμίζετε ταυτόχρονα και το επάγγελμά μας, ως μηχανικών που συνεργαζόμαστε άμεσα με την υπηρεσία αυτή.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr