background img
banner
banner

Συνάντηση στην Αρραβωνίτσα μετά την διάλυση των «αρραβώνων» | ΦΩΤΟ

ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΘΙΣΑΝ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ – ΨΥΧΡΑΜΗ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΟΡΕΙΝΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ

Σε ένα οροπέδιο απαράμιλλης ομορφιάς με θέα στον Κορινθιακό κόλπο, βρίσκεται η τοπική Κοινότητα Αρραβωνίτσας του δήμου Αιγιαλείας, που το περασμένο Σάββατο 25/7 γιόρτασε την πολιούχο της Αγία Άννα, παρουσία του Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου.

Εκεί ο επί δεκαπενταετίας πρόεδρος, Γιώργος Μελισσάρης, υποδέχθηκε το πρωί στον ομώνυμο Ιερό Ναό τον δήμαρχο Αιγιαλείας Δημήτρη Καλογερόπουλο, ο οποίος συνοδευόταν από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Γιώργο Ντίνο, καθώς και την επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας, Βασιλική Ψυχράμη, με τους δημοτικούς συμβούλους της ομάδας της, Στράτο Βαρδάκη, Παναγιώτη Μαρινόπουλο και Παναγιώτη Δημητρακόπουλο.

 

Η Κοινότητα που ανήκε στον πρώην δήμο Ερινεού και τώρα στον ενιαίο δήμο Αιγιάλειας, βρίσκεται σε υψόμετρο 547 μέτρα και είναι το δεύτερο σε έκταση καλλιεργήσιμων εκτάσεων σταφιδοχώρι της Αιγιάλειας (3.800 στρέμματα), μετά την Κουνινά.

Έτσι λοιπόν δε θα μπορούσε να λείπει από τη γιορτή και ο διευθυντής της ΠΕΣ, Μίλτος Σταυρόπουλος, που είχε την ευκαιρία να μιλήσει με παραγωγούς της περιοχής, για τον «μαύρο χρυσό» της Αιγιάλειας.

Ακολουθώντας τη διαδρομή Σελιανίτικα – Νερατζιές, αμέσως μετά και δεξιά ξεκινά ο δρόμος που περνά από αμπέλια φορτωμένα με σταφίδα και οδηγεί στο χωριό που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την Τοσκάνη της γειτονικής Ιταλίας. Φτάνοντας στον Ιερό Ναό της Αγίας Άννης, διαπιστώνουμε ότι είναι περικυκλωμένος από μεγάλες εκτάσεις αμπελώνων στο τέλος των οποίων, ξεδιπλώνεται ο Κορινθιακός.

Θέλουν φθηνότερο νερό

Με 75 μόνιμους κατοίκους, κυρίως αγρότες στο επάγγελμα, και με επάρκεια αγαθών η Κοινότητα αντιμετώπισε την περασμένη δεκαετία ανεπάρκεια νερού. Το πρόβλημα επιλύθηκε τότε με πρωτοβουλία του τότε δημάρχου Συμπολιτείας και νυν δημάρχου Αιγιάλειας Δημήτρη Καλογερόπουλου, που εξασφάλισε κονδύλι από διαδημοτικό πρόγραμμα και σε συνεργασία με τον τότε δήμαρχο Ερινεού Λευτέρη Κληρονόμο, ο οποίος διαμένει μόνιμα στην Αρραβωνίτσα, έφεραν νερό στην περιοχή το 2005, επιλύοντας το χρόνιο πρόβλημα.

Ωστόσο το νερό αυτό, τώρα κοστίζει ακριβά στους κατοίκους, όπως δήλωσε στo protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Γιώργος Μελισσάρης, που αιτήθηκε στον δήμαρχο να κατασκευαστούν δύο γεωτρήσεις ψηλότερα στο βουνό, ώστε με τη φυσική ροη το νερό να έρχεται φθηνότερο στο χωριό.

Η ευκαιρία για τον πρόεδρο και τους κατοίκους να διατυπώσουν ανεπίσημα τα αιτήματά τους, δόθηκε στην πλατεία του χωριού, αμέσως μετά το εκκλησίασμα όπου ο πρόεδρος κέρασε καφέ τους δημοτικούς παράγοντες, παρουσία του Λευτέρη Κληρονόμου, του πολιτευτή του ΚΙΝΑΛ Μαρίνου Σκανδάμη και του προέδρου των Σελιανιτίκων Γιώργου Ρόζου.

Όλοι δήλωσαν τη στήριξή τους στην Κοινότητα, με την επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας, Βασιλική Ψυχράμη, να συνδράμει τον πρόεδρο στην προσπάθεια του να επουλωθεί ένα άκρως επικίνδυνο σημείο της διαδρομής προς αποφυγή ατυχήματος.

Ο δήμαρχος Αιγιάλειας πάλι έγινε δέκτης παραπόνου χωριανής, που ήθελε να τσιμεντοστρωθεί ο δρόμος που οδηγεί στην εκκλησία και υποσχέθηκε ότι θα τον φτιάξει. Τη συγκεκριμένη διαδρομή, κάτοικος την έχει ονομάσει «Λεωφόρος Παναθηναϊκού», βάζοντας σε πειρασμό τους «βάζελους» Μίλτο Σταυρόπουλο και Στράτο Βαρδάκη, που δε θα περιμένουν και πολύ τον Δημήτρη Καλογερόπουλο να τηρήσει την υπόσχεσή του.

Στη συνάντηση της Αρραβωνίτσας, ανήμερα της Αγίας Άννης, Καλογερόπουλος και Ψυχράμη, κάθισαν στο ίδιο τραπέζι μετά το πολιτικό τους διαζύγιο για χάρη του προέδρου Γιώργου Μελισσάρη, γιατί τα προβλήματα των Κοινοτήτων και όχι μόνο είναι κοινά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr