background img
banner
banner

Συνάντηση Φ. Ζαΐμη με τον Γ.Γ. Έρευνας και Καινοτομίας

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Τον Γενικό Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας, Αθανάσιο Κυριαζή, συνάντησε την Πέμπτη 25 Ιουνίου ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας, Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίωνας Ζαΐμης συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου Έρευνας και Καινοτομίας Δυτικής Ελλάδας, καθ. Ιωάννη Καλαβρουζιώτη.

Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η πρόταση της Περιφερειακής Αρχής για την σύσταση ενός Ερευνητικού Κέντρου στην Δυτική Ελλάδα, στο οποίο θα ενταχθούν τρία νέα ινστιτούτα που θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των παραγωγικών τομέων της περιοχής και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας. Συγκεκριμένα, το Ινστιτούτο Επιστήμης Τεχνολογίας Τροφίμων και Φαρμάκων, το Ινστιτούτο Ιατρικής Τεχνολογίας και το Ινστιτούτο Πολιτικής της Τεχνολογίας.

Ο κ. Ζαΐμης εστίασε στο ξεκάθαρο όραμα της ΠΔΕ για την δημιουργία ενός δυναμικού οικοσυστήματος νεοφυούς επιχειρηματικότητας, έρευνας και καινοτομίας. «Πρόθεση μας είναι να στηρίξουμε ουσιαστικά τους τεχνολογικούς και ερευνητικούς φορείς μέσω ευρωπαϊκών προγραμμάτων», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σημειώθηκε παράλληλα η δυνατότητα δημιουργίας ερευνητικού προγράμματος και η αξιοποίηση του εξαιρετικά ανθρώπινου ερευνητικού δυναμικού για την αντιμετώπιση της μάχης κατά του κορωνοϊού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr