background img
banner
banner

ΤΑΚΗΣ ΤΣΙΤΣΑΣ: Από τον Ν. Ερινεό… στην κορυφαία σειρά ‘‘Το κόκκινο ποτάμι’’

Ο ΑΙΓΙΑΛΕΑΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΛΙΣΣΕΤΑΙ

Ο Τάκης Τσίτσας είναι από εκείνες τις περιπτώσεις καλλιτεχνών που δεν σταματούν να βαδίζουν μικρούς και μεγάλους δρόμους. Πρόκειται για έναν ηθοποιό που του αρέσει να ¨μάχεται¨ για το θέατρο και την υποκριτική τέχνη. Που δεν φοβάται τις αλλαγές ή το ρίσκο. Μα κυρίως, που δεν λησμονεί να τολμά και να ονειρεύεται. Η πορεία του ως τώρα, εξάλλου το έχει αποδείξει περίτρανα αυτό. Γεννημένος στον Νέο Ερινεό, έχοντας σαν αγάπη του από παιδί την καλλιτεχνία, καθώς έχει σπουδάσει και κιθάρα, ανοίγει τα φτερά του σε μικρή ηλικία και αποφασίζει να ακολουθήσει αυτό που μέσα του αγαπούσε πολύ: Την ηθοποιία.

Ένας ταλαντούχος και εφευρετικός άνθρωπος

Βρίσκεται να σπουδάζει στην σχολή ¨Μαίρη Βογιατζή – Τράγκα¨ και μετέπειτα αρχίζει και συμμετέχει στις πρώτες του θεατρικές και τηλεοπτικές δουλειές. Η συμμετοχή του στην πρόσφατη και πολύ επιτυχημένη σειρά της τηλεόρασης ¨Το κόκκινο ποτάμι¨ απογειώνει τον καλλιτέχνη ακόμα μια φορά, αφ’ ενός με την δικαίωση στην επιλογή του Μανούσου Μανουσάκη για ακόμα μια φορά σε κάποιον ρόλο και αφ’ ετέρου στην πολύ συγκεκριμένη και μεστή απόδοση του ρόλου του. Κανένας δεν μπορούσε ίσως να φανταστεί πως το μικρό παιδάκι που πήγαινε Γυμνάσιο στις Καμάρες, τότε… λίγα χρόνια αργότερα θα εξελισσόταν σε έναν ταλαντούχο και εφευρετικό άνθρωπο της τηλεόρασης και του θεάτρου.

Οικογενειακή επιχείρηση: Ελαιοτριβείο ¨Τσίτσας¨

Μαζί με την οικογένειά του, απασχολείται ενεργά στο ελαιοτριβείο που εδρεύει στην Ζήρια και η οποία παράγει εξαιρετικής ποιότητας ελαιόλαδο. Στην οικογενειακή επιχείρηση αυτή, εργάζεται με μεράκι και αυταπάρνηση, προσπαθώντας να αναδεικνύει το προϊόν της τοπικής γης, με προσωπική εργασία και συμμετοχή όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν αυτό. Το protionline.gr συνομιλεί με τον ηθοποιό, με αφορμή και την τελευταία του εμφάνιση στο σήριαλ ¨Το κόκκινο ποτάμι¨ που γνώρισε μεγάλη επιτυχία και που ήδη έχει αφήσει την δική της εποχή στο τηλεοπτικό κοινό. Με φιλική διάθεση, απαντά στις ερωτήσεις με την ανάλογη ποιότητα της καλλιτεχνικής του έκφρασης. Η ευχή της σταθερότητας και της ανοδικής του καλλιτεχνικής πορείας στα δύσκολα για την εποχή βήματα, είναι το ζητούμενο.

Από τον Νέο Ερινεό… σε μεγάλες θεατρικές παραστάσεις και σε κορυφαία σήριαλ της τηλεόρασης. Πώς προέκυψε αυτό; Ήταν δύσκολο να φτάσετε εκεί;

«Η αφετηρία για όλα ήταν η απόφαση να φοιτήσω στη δραματική σχολή και να εκπαιδευτώ στην τέχνη του ηθοποιού. Όλα τα υπόλοιπα τα έφερε η επιμονή και η αγάπη μου για αυτή την δουλειά. Δυσκολίες υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα. Μα όταν κάποιος κάνει τις επιλογές του στη ζωή, όπως καλοδέχεται μια επιτυχία, έτσι πρέπει να πληρώνει αγόγγυστα και το τίμημα των επιλογών στην αποτυχία. Προσπαθώ να κάνω αυτό που έμαθα με συνέπεια. Με αφοσίωση και με πάθος. Να παραδίδω ένα άρτιο αποτέλεσμα, στην κρίση του κόσμου».

Πώς νιώσατε συμμετέχοντας στο πιο κορυφαίο σήριαλ της σεζόν, του Μανούσου Μανουσάκη; Πιστεύετε πως αποδόθηκε σωστά η γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου;

«Είναι μια μαύρη στιγμή στην ιστορία του ελληνισμού και πρέπει να παραμένει ζωντανή στις μνήμες μας. Τον Μανούσο Μανουσάκη τον γνώρισα όταν κάναμε το ¨Μη μου λες αντίο¨ πριν αρκετά χρόνια και από τότε μέχρι και σήμερα έχουμε συνεργαστεί πολλές φορές και στην τηλεόραση και στο θέατρο. Είναι αναγνωρισμένος και εμπνευσμένος σκηνοθέτης, με τρομερή ευαισθησία και πιστεύω ότι βρίσκεται στην ωριμότερη περίοδο της καλλιτεχνικής του πορείας. Συνεπώς ήταν ο καταλληλότερος για αυτό το εγχείρημα και το θέμα του έργου. Και το απέδειξε. Ήμουν η επιλογή του για αυτό τον ρόλο που απέδωσα και ο κατάλληλος. Αυτό το εισέπραξα και από τον ίδιο, μα και από τους συναδέλφους μου. Αλλά πολύ περισσότερο, αυτό το εισέπραξα από τους απογόνους των Ελλήνων του Πόντου. Νιώθω ικανοποίηση και ιδιαίτερη συγκίνηση».

Τι ρόλο παίζει ο έρωτας στην ζωή σας;

«Η ζωή είναι μια ωραία περιπέτεια. Η ευτυχία είναι στιγμές που προσπαθώ να δημιουργώ και αυτές έπειτα να τις απολαμβάνω. Χωρίς έρωτα, η ζωή δεν έχει χρώματα».

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια; Ποια είναι τα επόμενα βήματά σας;

«Θέλω να είμαι παρών στις ωραίες δουλειές, που εύχομαι να γίνονται. Είμαι αισιόδοξος… σε ένα περιβάλλον αβεβαιότητας. Ξέρω όμως ότι θέλω να επικοινωνώ με ωραία πράγματα και με το κοινό, είτε αυτό είναι θεατρικό είτε τηλεοπτικό. Όλες μου οι δυνάμεις είναι στραμμένες σε αυτή την προσπάθεια. Τα τελευταία χρόνια ζω στο Αίγιο και κάνω θεατρικές παραστάσεις και στην Πάτρα. Θα είναι ιδιαίτερη χαρά για μένα, από την φιλόξενη εφημερίδα σας, να ανακοινώσουμε την επόμενη εμφάνισή μου όταν αυτή προκύψει».

Ο κορωνοϊός είναι ένα μεγάλο αγκάθι για όλους. Σας επηρεάζει στην επαγγελματική και στην προσωπική σας ζωή;

«Μετά από μια δύσκολη εποχή, η τελευταία δεκαετία της ¨κρίσης¨ δηλαδή και ενώ είχαμε αρχίσει όλοι να βρίσκουμε τα καινούρια μας πατήματα, ήρθε και αυτό με την πανδημία, και δεν ξέρει κανείς πότε και πώς θα τελειώσει… Επηρεάζει και εμένα όπως όλους μας, γιατί ακυρώθηκαν προγραμματισμένες θεατρικές παραστάσεις και αναβάλλονται συνεχώς τα σχέδια για επόμενες πιθανές δουλειές. Ελπίζω μετά από όλο αυτό, όταν τελειώσει, να μην ζούμε σε συνθήκες… ημι-καραντίνας, με μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά. Θέλω πολύ να ¨ξανασμίξουμε¨ επιτέλους, σαν κοινωνία».

Πώς βλέπετε την ηθοποιία τα τελευταία χρόνια; Ξεχωρίζετε κάποιους από τους συνάδελφους σας;

«Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι ασχολούνται με τις τέχνες και γενικότερα με το θέατρο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα κάποιοι να γίνουν θεατρόφιλο κοινό και κάποιοι άλλοι, αφοσιωμένοι επαγγελματίες. Υπάρχουν πολλοί και καταξιωμένοι συνάδελφοι, αλλά επειδή η σκυτάλη πάντα παραδίδεται στην επόμενη γενιά, με χαρά βλέπω ότι όταν οι συνθήκες το επιτρέπουν, λάμπουν νέα πρόσωπα που έχουν πολλά να πουν. Να αναφερθώ στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, πρωταγωνιστή του θεάτρου, στον Γιώργο Ρούφα που έχει την δική του διαδρομή και στη Ντόρα Μακρυγιάννη που κάνει το ντεμπούτο της. Αναφέρω Αιγιώτες ηθοποιούς μιας και μιλάω στην ¨Πρώτη της Αιγιάλειας¨. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την εφημερίδα σας για το ενδιαφέρον και για την φιλοξενία, με την ευχή να είναι πάντα ¨ΠΡΩΤΗ¨ στην προτίμηση του κόσμου».


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr