background img
banner
banner

Το «θωρηκτό» στις αντίπαλες άμυνες

ΣΤΡΑΙΚΕΡ ΑΠΟ ΑΛΛΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ Ο ΆΚΗΣ ΚΑΤΣΑΟΥΝΗΣ ΤΗΣ ΦΛΟΓΑΣ ΡΟΔΙΑΣ

Όποιος δεν έχει δει αγωνιζόμενο τον Άκη Κατσαούνη, δεν έχει δει τίποτα. Είναι ικανός να αναστατώσει μόνος του την αντίπαλη άμυνα, για να πετύχει στο στόχο του που δεν είναι άλλος από το γκολ. Διαθέτει μια τεράστια «συλλογή» τερμάτων, σε όποια ομάδα και κατηγορία κι αν αγωνίζεται. Δεν επηρεάζεται από κάποια παραπανίσια κιλά, αφού είναι ασυναγώνιστος σε εκκίνηση, ξεπέταγμα, ταχύτητα και προπάντων δεν …τζαρτζάρεται.

Σεριάνι στα τοπικά πρωταθλήματα

Ο 27χρονος πλέον επιθετικός Άκης Κατσαούνης ξεκίνησε σε νεαρή ηλικία από τον Εθνικό, συνέχισε στον Αστέρα Τέμενης, στη Θύελλα Αιγίου, στον Φοίνικα, ενώ τώρα ανήκει στην Φλόγα Ροδιάς.
Ο ίδιος δεν σκέφτηκε να ξεχωρίσει κάποια ομάδα, να ακουμπήσει κάπου τις καλύτερες εντυπώσεις του. «Στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο των περιορισμένων κινήτρων, αγαπάς κάθε μικρή στιγμή. Μπορεί να είναι στα αποδυτήρια πριν ή μετά τον αγώνα, ίσως μια καλή και συντονισμένη ενέργεια στον αγωνιστικό χώρο, πάντα την χαρά της επιτυχίας του γκολ. Δεν θα ήθελα να βάλω προτεραιότητες, για να μην αδικήσω συνεργασίες και συμπαίκτες».

Μικρό για τον Άκη το ερασιτεχνικό πρωτάθλημα

Ο Κατσαούνης βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των σκόρερς, άσχετα από την ομάδα και το πρωτάθλημα που αγωνίζεται. Όλοι υποστηρίζουν ότι η αξία του υπερβαίνει τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα, απόδειξη οι προτάσεις που είχε και συνεχίζει να έχει από Αιγιάλεια, Καλάβρυτα και Πάτρα.

Ο ίδιος σχολιάζει: «Δεν είχα ποτέ δει το ποδόσφαιρο σαν καριέρα. Μου αρέσει το άθλημα, το υπερασπίζομαι δυναμικά όταν αγωνίζομαι. Πάντα όμως το συνδύαζα με τις επαγγελματικές μου ασχολίες και για τον λόγο αυτό έχω αρνηθεί μέχρι τώρα προτάσεις από την Πάτρα.»

Κίνητρα και προτεραιότητες

Είπαμε πως το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο προσφέρει λίγα κίνητρα. Θα πρέπει λοιπόν ο κάθε ποδοσφαιριστής μέσα από ένα συνδυασμό στοιχείων, να φτάσει στην τελική του επιλογή.
Ο Άκης θέτει τις εξής προτεραιότητες: «Προτιμώ να έχω μια καλή παρέα συμπαικτών, με τους οποίους θα δοθούν οι κατάλληλες ευκαιρίες να πούμε δυο κουβέντες πριν το παιχνίδι, μετά από αυτό, αλλά και όταν συναντηθούμε εκτός γηπέδου. Εξ ίσου σημαντικό ρόλο έχει να παίξει το υπάρχον κλίμα στο σωματείο. Οι σχέσεις που θα αναπτυχθούν με διοίκηση και τεχνική ηγεσία. Γνωρίζω παίκτες που άλλαξαν ομάδα, όταν η «χημεία» τους δεν ταίριαζε με ΔΣ και προπονητή. Τέλος επιθυμώ πριν την πρεμιέρα, να έχουν τεθεί κάποιοι συγκεκριμένοι στόχοι. Να υπάρχει πλάνο για το ποιοι είμαστε και που μπορούμε να φτάσουμε. Όχι βλέποντας και κάνοντας.»

Προσωπικοί στόχοι για το 2020-21

Πλησιάζουμε την μεταγραφική περίοδο, φυσικό επακόλουθο είναι για τον Άκη Κατσαούνη να δέχεται από τώρα κάποιες ενοχλήσεις, από σωματεία που θέλουν να τον εντάξουν στη δύναμή τους. Ο ίδιος δεν έχει ακόμα πάρει τις αποφάσεις του. «Δεν έχω κάτι ιδιαίτερο στο μυαλό μου. Οι επιβαρυμένες επαγγελματικές μου υποχρεώσεις, δεν μου καθαρίζουν το …πεδίο. Σίγουρα δεν έχω χρονικά περιθώρια για πολλά πράγματα, αλλά και να συνεργαστώ με σωματείο μακριά από την περιοχή μας.»

Για την ευκολία το σκοράρισμα

Ο χαρισματικός σκόρερ Άκης Κατσαούνης, βρίσκει τρόπους και επιλογές, να ξεπερνά τις αμυντικές δυσκολίες που του παρουσιάζονται, για να …σπρώξει την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Τι μπορεί να είναι αυτό που τον δυσκολεύει περισσότερο όμως; «Θα έλεγα ότι βασικός αρνητικός παράγοντας στο τελείωμα της επίθεσης, περισσότερο είναι η κακή συνεργασία με τους συμπαίκτες. Η επίθεση πρέπει να διαθέτει ένα πλουραλισμό ανάπτυξης, κάποιους ποιοτικούς παίκτες, για να μπορέσει να νικήσει την αντίπαλη άμυνα και τον τερματοφύλακα, που στις περισσότερες περιπτώσεις συναντάμε ικανότητα κάτω από τα γκολποστ. Εδώ βέβαια απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η δουλειά που έχει προηγηθεί στην προπόνηση.»

Για τον συμπαίκτη του Π. Μητρόπουλο

Το άλλο μεγάλο επιθετικό κεφάλαιο στην ομάδα της Φλόγας Ροδιάς, είναι ο Παναγιώτης Μητρόπουλος. Οι δυο τους σημείωσαν συνολικά 33 γκολ, άφησαν τα έντονα σημάδια τους στις αντίπαλες άμυνες, μοίρασαν ποιότητα στον φίλαθλο κόσμο. «Σπουδαίος παίκτης ο Παναγιώτης, μαζί συμπληρώναμε ένα πολύ δυνατό δίδυμο. Με την μεγάλη εμπειρία του και την ευχέρεια που τον διακρίνει στο σκοράρισμα, μοιράζαμε τον κίνδυνο στις αντίπαλες περιοχές, διπλασιάζαμε τις …ζημιές και τις …εστίες πυρός. Πολλές διοικήσεις θα ήθελαν τον Παναγιώτη στην ομάδα τους και πολλοί ποδοσφαιριστές για συμπαίκτη τους.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr