background img
banner
banner

Το Κέντρο Υγείας Αιγίου «χάνει» τους δύο γιατρούς γενικής ιατρικής

ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ

Δεν φτάνουν οι ελλείψεις σε βασικές ειδικότητες και η υποβάθμιση των τελευταίων χρόνων, πλέον το λεγόμενο Κέντρο Υγείας Αιγίου (πρώην ΠΕΔΥ) στερείται και ιατρών γενικής ιατρικής, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν συνταγογραφήσεις φαρμάκων παρά μόνο των ειδικοτήτων που λειτουργούν… Η μονάδα, ως προς αυτό τον τομέα, βρίσκεται σε μεταβατικό στάδιο, δεδομένου ότι οι δύο γενικοί ιατροί που προσέφεραν τις υπηρεσίες τους προσελήφθησαν ως μόνιμοι σε άλλο χώρο και πλέον μετρούν… μέρες στο Κ.Υ. Αιγίου.

Το γεγονός έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται στον χώρο ελάχιστες ώρες την εβδομάδα με αποτέλεσμα να μην καλύπτονται οι εκατοντάδες ασφαλισμένοι που προσέρχονται. Μάλιστα, όπως μετέφεραν ασφαλισμένοι και συνταξιούχοι στo protionline.gr, η όλη κατάσταση τους οδηγεί στα λιγοστά συμβεβλημένα ιατρεία εκεί όπου το πλαφόν λήγει και αναγκάζονται να πληρώνουν από την τσέπη τους για την επίσκεψη και τη συνταγογράφηση.

Για το θέμα ρωτήθηκε από τo protionline.gr ο εκτελών χρέη επιστημονικά υπεύθυνου του Κέντρου Υγείας Αιγίου Δημήτρης Μαζαράκας, ο οποίος έκανε γνωστή την αποχώρηση των δύο ιατρών γενικής ιατρικής λόγω διορισμού.

Μάλιστα, όπως τόνισε, έχει επισημάνει το θέμα που έχει προκύψει στην 6η ΥΠε και αναμένει απάντηση, εκφράζοντας την ελπίδα το πρόβλημα να επιλυθεί άμεσα. Ο κ. Μαζαράκας ξεκαθάρισε πως ο ίδιος ως γυναικολόγος μπορεί να συνταγογραφήσει μόνο φάρμακα για γυναικολογικές παθήσεις και για οστεοπόρωση, ο παιδίατρος αντίστοιχα κ.ο.κ. τονίζοντας πως στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας υπάρχει διαχωρισμός ανά ειδικότητα.

Σημειώνεται ότι στο Κ.Υ. Αιγίου προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ένας γυναικολόγος που εκτελεί και χρέη ελεγκτή, μία μαία, ο παιδίατρος δύο φορές την εβδομάδα, δύο οφθαλμίατροι δύο φορές την εβδομάδα και δύο οδοντίατροι. Επίσης, το τελευταίο διάστημα στερείται και τον καρδιολόγο καθώς κρίθηκε απαραίτητο να προσφέρει τις υπηρεσίες του στο νοσοκομείο, ελλείψει του καρδιολόγου που απεβίωσε.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr