background img
banner
banner

Υψηλές επιδόσεις Αιγιαλέων στις πανελλαδικές

ΜΕ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ «ΖΑΛΙΖΟΥΝ» ΑΤΕΝΙΖΟΥΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

Μετά την εντατική προσπάθεια πολλών μηνών, το διάβασμα και την προσήλωση στον στόχο που δεν ήταν άλλος από την επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις, η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής, τους βρίσκει με μία βαθιά «ανάσα» να… κλείνουν το μάτι στη ζωή και να ατενίζουν το μέλλον με αισιοδοξία…

Ο λόγος για τους υποψηφίους της Αιγιάλειας που όχι μόνο, βάσει εκτιμήσεων εισέρχονται στο Πανεπιστήμιο, αλλά κατάφεραν να συγκεντρώσουν βαθμολογίες που «ζαλίζουν», εξασφαλίζοντας έτσι τη φοίτηση στη σχολή της αρεσκείας τους.

Τι κι αν οι βάσεις εισαγωγής στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα θα ανακοινωθούν τον Αύγουστο, τι κι αν ακόμη δεν έχουν συμπληρωθεί τα μηχανογραφικά, υπάρχουν και οι μαθητές που ξεπέρασα το «φράγμα» των 18.000 μορίων, γεγονός που τους ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αφενός σπουδάζοντας το αντικείμενο που ονειρεύονται και αφετέρου κατακτώντας ένα σημαντικό εφόδιο για την αγορά εργασίας. Σήμερα, τέσσερις από τους μαθητές Λυκείων της Αιγιάλειας που συγκέντρωσαν υψηλές βαθμολογίες στις πανελλαδικές, μιλούν στo protionlinr.gr για τη συνταγή της επιτυχίας, ενώ ξεδιπλώνουν τις σκέψεις τους για το μέλλον.

Μαρία Πρίντζιου: «Υπομονή, επιμονή, πίστη στον εαυτό μας, τα συστατικά της επιτυχίας»

Η Μαρία Πρίντζιου είναι απόφοιτη του 2ου ΓΕΛ Αιγίου και συγκέντρωσε στις πανελλαδικές εξετάσεις 18.475 μόρια! Στο ερώτημα, πώς κατάφερε να έχεις μία τόσο υψηλή επίδοση, απαντά: ΄΄Η επίδοσή μου στις εξετάσεις είναι αποτέλεσμα συστηματικού διαβάσματος, όχι μόνο κατά την τελευταία χρονιά του Λυκείου, αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της σχολικής μου σταδιοδρομίας΄΄. Ποιο είναι όμως το… μυστικό της επιτυχίας στις πανελλαδικές; Η αριστούχος απαντά: ΄΄Δεν θα έλεγα πως υπάρχει σίγουρη και ολοκληρωμένη απάντηση για το μυστικό της επιτυχίας. Ωστόσο, πιστεύω ότι βασικά «συστατικά» αυτής είναι η υπομονή, η επιμονή και η προσπάθεια. Σ’ αυτά πρέπει να προστεθούν και η θετική «ματιά» και η πίστη στον εαυτό μας΄΄.

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί στους ανθρώπους που τη βοήθησαν σε αυτό τον δύσκολο δρόμο, λέγοντας: ΄΄Θα ήθελα να ευχαριστήσω την οικογένειά μου που είναι πάντα δίπλα μου. Παράλληλα, χρωστώ ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις καθηγήτριες και τους καθηγητές μου από το 2ο Γενικό Λύκειο Αιγίου, καθώς και από το φροντιστήριο «Κωστάρα». Όλοι τους, σε αυτήν την ομολογουμένως δύσκολη χρονιά, δεν έπαψαν να μας στηρίζουν και να μας παρέχουν την πολύτιμη βοήθειά τους΄΄.

Και το αντικείμενο των σπουδών που ενδιαφέρει τη Μαρία Πρίντζιου. Όπως αναφέρει, ΄΄ως πρώτη προτίμηση θα ήθελα να δηλώσω το τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης και Κοινωνικής Εργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, επειδή θεωρώ πως ανταποκρίνεται στα ενδιαφέροντά μου΄΄.

Νίκος Καραμάνος:«Είχα ένα όνειρο από μικρό παιδί και αυτό με ώθησε στο να θέσω στόχους»

Την ίδια ακριβώς βαθμολογία, δηλαδή 18.475 μόρια συγκέντρωσε και ο συμμαθητής στο 2ο Λύκειο, Νίκος Καραμάνος. Ερωτηθείς από τo protionline.gr για το εάν χρειάστηκε να θυσιάσει άλλες δραστηριότητες για να επιτύχει, τόνισε: ΄΄Δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να επιτύχει κάτι δίχως να «θυσιάσει» κάτι άλλο. Στην δική μου περίπτωση ήταν μάλλον θέμα προτεραιοτήτων. Είχα ένα όνειρο από μικρό παιδί και αυτό με ώθησε στο να θέσω στόχους.

Στη πορεία μου προσπάθησα να είμαι επιμελής και να μην αφήνω κενά. Πολλές φορές απογοητεύτηκα, ένιωσα αδύναμος, το μετάνιωσα διότι ο δρόμος δεν είναι εύκολος. Όμως το κίνητρο δεν με άφησε να εγκαταλείψω. Επίσης σε αυτό συνέβαλαν και οι δικοί μου άνθρωποι. Ο στόχος μου είναι η είσοδος στην Ιατρική Πάτρας και ελπίζω να τα καταφέρω΄΄.

Παράλληλα, ο Νίκος Καραμάνος αναφέρεται και στο γεγονός ότι προσπάθησε να διαβάσει με τρόπο τέτοιου που δεν θα περιορίζεται η ελευθερία του. Ωστόσο όμως χρειάστηκε να «παγώσει» για ένα χρονικό διάστημα άλλες δραστηριότητες όπως π.χ. η μουσική (μέλος της Φιλαρμονικής Αιγίου) και η γυμναστική. ΄΄Είναι δραστηριότητες που αγαπώ όμως το αποτέλεσμα φαίνεται πως άξιζε τον κόπο να τις αποχωριστώ για ένα διάστημα΄΄, σημειώνει και προσθέτει: ΄΄Τώρα που αυτή η διαδρομή έφτασε στο τέλος, νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω τους γονείς μου που με στήριξαν ψυχολογικά αλλά και οικονομικά στην προετοιμασία μου πιστεύοντας σε μένα και χαίρομαι που τους δικαίωσα. Ακόμη, ευχαριστώ και τους καθηγητές μου΄΄.

Αργυρούλα – Παναγιώτα Φουντούκου: «Διάβασα με πρόγραμμα και μεθοδικότητα»

Η Αργυρούλα – Παναγιώτα Φουντούκου από το Γενικό Λύκειο Ακράτας συγκέντρωσε στις πανελλαδικές 18.375 μόρια και στόχος της, όπως η ίδια αναφέρει στo protionline.gr είναι η είσοδός της στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Τμήμα Ψυχολογίας. Ερωτηθείσα για το πώς κατάφερε να αριστεύσει, αναφέρει: ΄΄Είχα προγραμματίσει πολύ καλά τις ώρες μου, το διάβασμά μου δεν ήταν εξαντλητικό. Έτρωγα και κοιμόμουν ικανοποιητικά, φρόντιζα τον εαυτό μου για να έχω τις γνώσεις αλλά και τη διαύγεια που χρειάζεται. Δηλαδή δεν ξενύχτησα, ποτέ δεν διάβασα μετά τις 11.00 το βράδυ, δεν επιβάρυνα τον εαυτό μου, δεν υπέφερα. Απλά διάβασα με πρόγραμμα και μεθοδικότητα και ήμουν συγκεντρωμένη κατά τις ώρες που έκανα φροντιστήριο. Φρόντιζα να ξεκουράζω το μυαλό μου και να έχω καλή ψυχολογία. Ειδικά τον Απρίλιο και τον Μάιο αφιερώθηκα στο διάβασμα, παραμερίζοντας άλλες δραστηριότητες΄΄. Η Αργυρούλα – Παναγιώτα ή Υρώ όπως τη φωνάζουν, ασχολείται με τη μουσική, το βόλεϊ αλλά και με την ποίηση! ΄΄Όχι, κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας μου για τις εξετάσεις, ασχολήθηκαν λιγότερο με τις δραστηριότητές μου. Σε καμία περίπτωση όμως δεν θα σταματήσω να γράφω, είναι κάτι που με εκφράζει και μου αρέσει΄΄, σημείωνει.

Βάσω Μπαστογιάννη:  «Συγκέντρωσα υψηλή βαθμολογία λόγω του ποιοτικού διαβάσματος που ακολούθησα»

Με 18.175 μόρια, η Βάσω Μπαστογιάννη από το 1ο ΓΕΛ Αιγίου μόνο ικανοποιημένη θα μπορούσε να είναι. Σχετικά με τη… συνταγή της επιτυχίας, επισημαίνει: ΄΄Δεν υπάρχει «συνταγή».
Όλα εξαρτώνται από τη θέληση του καθενός και τον τρόπο με τον οποίο μπορεί να αποδώσει. Προσωπικά, κατέφεραν να συγκεντρώσω υψηλή βαθμολογία, όχι εξαιτίας ενός εξαντλητικού διαβάσματος, αλλά λόγω ενός ποιοτικού διαβάσματος. Έβαλα πρόγραμμα το οποίο τήρησα από την αρχή ως το τέλος και ουδέποτε βγήκα από τα «κουτάκια» που είχα θέσει στο μυαλό μου. Δεν χρειάστηκε να ξενυχτήσω, δεν χάθηκα. Μέσα από τις εξετάσεις έδωσα στον εαυτό μου μία ευκαιρία. Ήταν μία δοκιμασία για να δω αν θα τα καταφέρω. Ο στόχος επιτεύχθηκε και είμαι πολύ χαρούμενη΄΄.

Στόχος της, όπως εξομολογήθηκε στo protionline.gr, είναι η είσοδός της στη Νομική Αθηνών κάτι που με δεδομένες τις περσινές βάσεις, επιτυγχάνει.

Η ίδια δεν παραλείπει να αναφερθεί και σε αυτούς που στήριξαν την προσπάθειά της: ΄΄Οι γονείς μου στάθηκαν δίπλα μου σε κάθε στιγμή και τους ευχαριστώ. Επίσης, στην καλή προετοιμασία μου για τις πανελλαδικές συνέβαλε το φροντιστήριο «Εξέλιξη»΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr