background img
banner
banner

Φρένο στην αθρόα απασχόληση

ΓΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΣ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ – ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΑΥΤΟΦΩΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

«Καμπανάκι» κρούουν οι νόμιμες αποκλειστικές νοσοκόμες που απασχολούνται στο Γενικό Νοσοκομείο Αιγίου και ζητούν εντατικότερους ελέγχους στις κλινικές προκειμένου να μην παραπλανούνται οι συγγενείς των ασθενών που για να εξασφαλίσουν τη φύλαξη και συνοδεία των δικών τους ανθρώπων, προβαίνουν σε επιλογές που αντιβαίνουν τους κανόνες λειτουργίας του επαγγέλματος.

Η αφορμή δίδεται από την καταγγελία και σύλληψη εις βάρος γυναίκας που προσέφερε τις υπηρεσίες της την περασμένη εβδομάδα σε ασθενή, χωρίς να είναι ενταγμένη στο Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων…

Ενώ η Ομοσπονδία Αποκλειστικών Νοσοκόμων έχει δώσει… μάχη προκειμένου να υπάρξει ξεκαθάρισμα του επαγγέλματος και να μην παρατηρούνται παρατυπίες που αφενός στιγματίζουν τον κλάδο και αφετέρου αφαιρούν εισόδημα από τα μέλη που είναι πιστοποιημένα για να παρέχουν υπηρεσίες φροντίδας υγείας, πολλές φορές παρεισφρέουν γυναίκες, οι οποίες στην πλειοψηφία τους φροντίζουν ασθενείς (συνήθως ηλικιωμένους) στα σπίτια τους και συνεχίζουν να το κάνουν και στα νοσοκομεία.

Δέκα οι νόμιμες αποκλειστικές του Νοσοκομείου Αιγίου- Δουλεύουν βάσει προγράμματος βαρδιών

Ασθενείς και συνοδοί ωστόσο θα πρέπει να γνωρίζουν πως με υπουργική απόφαση έχει δημιουργηθεί Μητρώο Αποκλειστικών Νοσοκόμων σε κάθε Υγειονομική Περιφέρεια (Υ.Πε), προκειμένου να εξασφαλίζεται ότι οι αποκλειστικές νοσοκόμες διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα.

Στο Νοσοκομείο Αιγίου, σύμφωνα με την εκπρόσωπό τους Πατρίτσια Νάνι, προσφέρουν τις υπηρεσίες τους δέκα γυναίκες οι οποίες μάλιστα, όπως τόνισε, διαθέτουν τα απαιτούμενα πτυχία και τις σχετικές γνώσεις. Όπως ανέφερε, για τη συγκεκριμένη γυναίκα που συνελήφθη, έγινε η καταγγελία και υπεβλήθη μήνυση όπως ο νόμος ορίζει.

΄΄Το εκάστοτε νοσοκομείο και το επάγγελμά μας δεν είναι ξέφραγο αμπέλι. Λειτουργεί βάσει κανονισμού. Βγαίνει πρόγραμμα, δουλεύουμε με βάρδιες που καθορίζονται από την διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, καταβάλλουμε ασφαλιστικές εισφορές , δίνουμε αποδείξεις, λειτουργούμε με υπευθυνότητα σε νόμιμα πλαίσια΄΄, επισημαίνει η εκπρόσωπος των αποκλειστικών νοσοκόμων του Νοσοκομείου Αιγίου.

Επικίνδυνο να παρεισφρέουν μη κατοχυρωμένες αποκλειστικές ειδικάστην εποχή του κορωνοϊού

Παράλληλα, εστιάζει και σε ένα ακόμη γεγονός.  Όπως λέει, ΄΄δεν είναι δυνατόν εν μέσω πανδημίας και με τους κινδύνους που υπάρχουν να μπαίνει ο καθένας στους θαλάμους και να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Ποιος μπορεί να μας εγγυηθεί ότι τηρούνται οι κανόνες υγιεινής και πως δεν απειλούμαστε όλοι μας;΄΄.

Καταλήγοντας, επισημαίνει πως πρέπει να σταματήσει η αθρόα προσέλευση κυρίως αλλοδαπών που «ψάρευαν» πελάτες μέσα στο Νοσοκομείο εκμεταλλευόμενες πρωτίστως την άγνοια των ασθενών και των συνοδών τους ότι υπάρχει συγκεκριμένος κατάλογος βάσει του οποίου καλύπτεται αυτή η υπηρεσία.

 


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


Τα σχόλια είναι κλειστά.

protionline.gr